Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș joacă al doilea meci la rând acasă în grupa 11-18

CSM Târgu Mureș joacă al doilea meci la rând acasă în grupa 11-18

CSM Târgu Mureș evoluează din nou pe teren propriu în grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, vineri (10.03) primind vizita celor de la CSA Steaua București în etapa a 22-a.

Primul meci după mai bine de o lună departe de fani s-a terminat cu o victorie pentru mureșeni, 94-92 în etapa trecută cu CSM Galați, formație care până atunci avea bilanț perfect în această parte a clasamentului. Prin prestația ofensivă, Mureșul a devenit a șasea formație din 11-18 care înscrie peste 90 de puncte într-un meci.

Steaua a bifat un succes important, 95-93 cu CSM Petrolul Ploiești după overtime, clubul roș-albastru având meciuri consecutive cu 90+ puncte în faza secundă a ligii. Bucureștenii au al doilea atac, doar oponenții din runda precedentă reușind o medie mai mare de puncte pe meci în grupa 11-18.

Înaintea confruntării de la Târgu Mureș, prima oficială între cele două echipe în acest sezon, Steaua are 7-2 bilanț, iar nou-promovata stă cu 6-3. Nu o să fie însă primul duel direct, deoarece echipele s-au întâlnit la Memorialul Elemer Tordai, acolo unde în finala mică Steaua a avut câștig de cauză după prelungiri.

Bucureștenii au mediile cele mai mari la recuperări și la aruncările de două puncte încercate și marcate în faza secundă, tot ei fiind lideri și la numărul de încercări bune în medie din acțiune. Mureșul a avut în trei partide un total de 89 de încercări din spatele arcului de cerc, procentajul aruncărilor transformate fiind de aproape 34%.

Strahinja Jovanovic este al doilea marcator în faza secundă a Ligii Naționale, stelistul având 25.6 puncte în medie în cele trei partide de până acum pe care echipa sa le-a câștigat. Până la prestația lui Shamiel Stevenson cu CSM Focșani, Jovanovic a stabilit recordul de puncte marcate în acest sezon, fundașul stelist rămânând însă jucătorul cu cel mai mare index al eficienței într-un meci, 40 contra lui CSM Petrolul.

Szabolcs Santa este în Top 5 la procentajele aruncărilor bune de două puncte (70%), în fața lui fiind alți doi jucători din 11-18 și unul din grupa 1-10. Din tabăra mureșeană vine jucătorul cu cele mai multe triple încercate în faza a doua, Anthony Mathis, el având în total 25 de aruncări din spatele arcului de cerc și 8 dintre acestea au fost precise.

Atât CSM Târgu Mureș, cât și CSA Steaua au avut cel puțin trei meciuri încheiate la diferențe mici, nou-promovata fiind cu 3-1 bilanț în acest caz acasă, iar Steaua cu 1-2 în deplasare. Ambele echipe au probleme când sunt în deficit la pauză, Mureșul nereușind încă să câștige acasă când se întâmplă acest lucru, iar Steaua are 2-4 departe de casă în această situație.

Confruntarea dintre CSM Târgu Mureș și CSA Steaua București va avea loc vineri, 10 martie, de la ora 19.00 și o să fie transmisă pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!