Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș oprește seria de victorii a celor de la CSM Oradea

CSM Târgu Mureș oprește seria de victorii a celor de la CSM Oradea

Un singur meci a avut loc joi, 28 decembrie, în Liga Națională de Baschet Masculin. CSM Târgu Mureș și CSM CSU Oradea s-a întâlnit în runda cu numărul 15 a Conferinței B și gazdele au reușit să oprească seria de 11 victorii la rând în care s-a aflat vicecampioana, după ce au terminat meciul cu 88-83.

Mureș: Tamas Boloni, Goran Gajovic, Mladen Jeremic, Jakob Lowrance, Szabolcs Santa

Oradea: Erick Neal, Nijal Pearson, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Cătălin Baciu

Tarolis a deschis scorul cu un alley-oop spectaculos și Pearson a dus ecartul la două posesii, 4-8, prin reușite consecutive. Orădenii au ajuns la +6 la jumătatea sfertului inaugural, moment urmat de tripla lui Gajovic și Neal a refăcut diferența de două posesii, iar Baciu a completat un three-point play la 9-17. Tarolis a rămas liber în căciulă și s-a făcut +10 pentru CSM Oradea, în timp ce pe finalul actului tabela a indicat 14-24.

Mureșenii au început să reducă handicapul cu triplele lui Nistor și Lowrance (20-26), iar Martinic a avut patru puncte la rând pentru păstrarea acestei diferențe. Lowrance a ajutat-o pe CSM Târgu Mureș cu încă o reușită de la mare distanță pentru 27-30 și Gotcher a răspuns cu aceeași monedă, iar diferența a urcat la șase puncte prin liberele aceluiași fundaș american al vicecampioanei României. Martinic a intrat în double digits prin încercările transformate de la linia de fault (36-39), după care gazdele au ratat șansa egalării și Oradea a urcat +5 pe finalul primei reprize, 43-48, scor stabilit cu triplele lui Neal și Gajovic.

Neal a contribuit cu cinci puncte pentru oaspeți în deschiderea celui de-al treilea sfert, iar Martinic a răspuns cu o încercare precisă de la distanță, 50-53. Cristian Achim a fost forțat să ceară time-out după ce amfitrionii au trecut la conducere prin punctele aduse de Nistor și Martinic. Arledge n-a ratat de la linia liberelor pentru 54-55, iar schimbările la conducere au devenit dese în următoarele momente. Neal a marcat un nou coș de afară și la 61-64 a venit rândul lui George Trif să solicite un timp de odihnă, iar Mureșul a revenit la conducere cu 25 de secunde rămase din acest parțial și perioada s-a încheiat cu 71-68.

Engi a dus procentajul gazdelor la peste 50% din spatele arcului de cerc, după care diferența a scăzut la o singură lungime prin reușita lui Gotcher de la semi-distanță. Martinic și-a împărțit perechea de libere, dar apoi a fost precis de la distanță pentru 80-77, între timp fiind aduse și alte două puncte din partea lui Neal. Gajovic a interceptat o minge în a doua parte a sfertului patru și a ridicat sala în picioare cu dunk-ul pentru +5 în favoarea Mureșului și Nicolescu a răspuns precis după time-out (84-82). Engi a dezghețat situația de pe tabelă după câteva atacuri fără precizie pentru cele două formații, iar Neal a ratat de la distanță într-un moment crucial pentru orădeni și CSM Târgu Mureș a putut să se impună cu 88-83, rezultat prin care seria de victorii consecutive a bihorenilor s-a oprit la 11.

Goran Martinic a contribuit cu 27 de puncte, 6 pase decisive și 9/11 din acțiune pentru învingători. Mladen Jeremic și Goran Gajovic au avut câte 12 puncte, iar Jakob Lowrance 11.

Erick Neal (21 de puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări, 4/8 de la distanță) și Donatas Tarolis (16 puncte, 7 recuperări) au fost principalii marcatori ai vicecampioanei României.

CSM Târgu Mureș (9-4 bilanț) va avea parte de o deplasare la Sibiu în prima rundă din 2024, iar pe CSM Oradea (11-2) o așteaptă întâlnirea de acasă cu CSM Petrolul Ploiești.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

11 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    si totusi... felicitari!!!
    Baschetul din Mures.... Nu e pe inima mea. Am vazut anii 90 cu fratii Tashca, care au tinut sufletul baschetului Tg. Muresean cantand pe podeaua facuta cu lemn de vioara... Apoi, un Mita Corui, care a incercat sa readuca Muresul in prim planul baschetului romanesc. Totul fara sanse, si fara recunostinta. Chiar au primit capace pentru munca lor...

    Totusi, reusita din acesta seara a echipei Tg. Muresene este fantastica. Au castigat cu sufletul. Felicitari !!!

    cu 4 luni în urmă (28.12.2023)
    • BC Mureș Târgu Mureș oldboy:

      Și totuși....paguba în ciuperci
      Oricum este nerelevant penyru noi muresenii ce ai tu la inima ta. Relevant este ca ai văzut o sala plina care si-a sustinut echipa cu TOATA INIMA! Restul sunt povesti cu pești.

      cu 4 luni în urmă (28.12.2023)
    Raspunde
  • m4riu5 :

    sârbii i-au bătut pe americani
    ...nicio surpriză, cam asta e norma în ultimii ani și la nivelul echipelor naționale. Americani ajutați substanțial de un lituanian... Dar când ai un antrenor bătut în cuie de un deceniu și jumătate pe banca tehnică, nu te mai poți aștepta ca în crunch-time acesta să mai aducă ceva nou în jocul echipei. Până și spectatorii din țară i-au învățat „schemele", lipsite de eficiență și de imaginație. Victorie meritată a Mureșului, asigurată și de acea marjă de arbitraj care „se cuvine" de obicei gazdelor.

    cu 4 luni în urmă (28.12.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette :

    Sala grea
    A zis Achim inainte de meci, ca ii asteapta o sala dificila, si asa a fost. Se pare ca nu prea stim sa jucam sub presiune. Martinic a prins o zi fabuloasa, si faptul ca nu l-am putut anihila in special pe aruncarile de 3 ne-a costat meciul.
    In alta ordine de idei, stie cineva pe ce criteriu a ajuns T. Gheorghe la Oradea?

    cu 4 luni în urmă (28.12.2023)
    • m4riu5:

      aveau nevoie
      de un trubadur :-)

      cu 4 luni în urmă (28.12.2023)
    • FC Argeș Pitești Leul Albastru:

      M-am bucurat
      Ca a plecat Tudor Gh de la Pitesti la voi si timpul ne-a aratat ca schimbul cu Fome a fost in avantajul nostru (el a crescut la Pitesti in timp ce Gh a esuat la Oradea)

      cu 4 luni în urmă (28.12.2023)
    Raspunde
  • CSM Târgu Mureș Bartok Laszlo :

    Victoria antrenorului gazdelor CSM
    Sa vii de pe banca si dai 27 puncte Martinici vicecampioanei si sa-l bagi pe vlad nistor un tanar talentat si arma secreta Engi Dávid care -cu cele trei cosuri de trei puncte au castigat meciul! Felicitari echipei si antrenorilor ! Succes in continuare sper in ianuarie continuam victoriile la Sibiu!!!

    cu 4 luni în urmă (28.12.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    Oradea
    Cu toată dragostea pivot mai slab ca Freman nu poți sa găsești! Este înfiorător de slab, e mana mortal în tot ceea ce face în majoritatea meciurilor!

    cu 3 luni în urmă (29.12.2023)
    • varu silvois:

      rezultat surprinzator
      tinand cont si de seria victoriilor oradenilor. Cand realizezi de unde vine pericolul (Martinici) si nu reusesti sa-l anihilezi, este o problema! Felicitari Mures.

      cu 3 luni în urmă (29.12.2023)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Pivot
      Freeman e din alt film, nu înțeleg cum am putut aduce un asemenea pivot. Personal i-as mulțumi pt activitate, sa-si vada fiecare de drumul lui, dar chimie (sa nu zic mai mult) nu exista deloc. Țeapă zdravănă, iar cineva (?) ar trebui sa-si puna niste semne de întrebare cu privire la anumite achiziții. In alta ordine de idei, parca deja mi-e dor de Markovic, sperand totuși ca cineva il va face uitat pe banca de rezerve.

      cu 3 luni în urmă (29.12.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Achim vs Trif
    Meciul a fost pierdut in primul rand pe mina lui Achim,care se vede ca nu a fost pregatit deloc crezand ca joaca cu un outsider.
    Personal nu inteleg cum am putut pierde cu o echipa care are un singur pivot,iar noi nu fructificam acest avantaj
    Poate ne explica cineva de la club,daca in loc de doua maini moarte (Freeman si Arledge) nu puteam aduce un pivot rezonabil.
    In ceea ce priveste jucatorii romani,aici am primit o lectie usturatoare.Sa tot insistam cu Gheorghe ,cand abia trece mingea de centru,este o totala lipsa de viziune.
    Cred ca acest dus rece nu i-a stricat lui Achim,l-a readus cu picioarele pe pamint (sper).
    Felicitari Mures pentru determinarea cu care a abordat partida!
    La multi ani tuturor !

    cu 3 luni în urmă (29.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!