Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș primește vizita lui CS Dinamo București într-un meci extrem de important

CSM Târgu Mureș primește vizita lui CS Dinamo București într-un meci extrem de important

Etapa a 25-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin începe marți, 19 martie, cu duelul dintre CSM Târgu Mureș și CS Dinamo București, două dintre formațiile care nu s-au prea regăsit în a doua fază a campionatului.

Ardelenii au câștigat un singur meci din cele șase disputate, chiar pe terenul lui Dinamo. În rest, elevii lui George Trif au pierdut de două ori cu U-BT Cluj-Napoca și o dată cu CS Rapid București, CSM Corona Brașov și CSO Voluntari.

De partea cealaltă, bucureștenii nu au cunoscut încă gustul victoriei în această fază a Ligii Naționale, cedând de două ori cu CSM Constanța și o dată cu CSM Târgu Mureș, FC Argeș Basketball, CSM Oradea și CSU Sibiu.

Așadar, înaintea confruntării directe, CSM Târgu Mureș are un bilanț de 5-9 în Top 10 și se află pe locul 8, în timp ce CS Dinamo București, cu 3-11, ocupă ultima poziție.

Din punct de vedere statistic, gazdele stau mai bine decât adversarii lor la majoritatea capitolelor statistice. Singurele categorii la care oaspeții sunt mai buni sunt cea a intercepțiilor (5.8 – 8.5) și cea a turnoverurilor (13.6 – 12.0).

În etapa precedentă, CSM Târgu Mureș a fost învinsă la o diferență de 24 de puncte, 100-76, de U-BT Cluj-Napoca, liderii alb-albaștrilor fiind Mladen Jeremic (18 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive), Goran Gajovic (13 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, 5 intercepții), Jakob Lowrance (12 puncte, 3 recuperări) și Szabolcs Santa (10 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive).

În schimb, CS Dinamo București a pierdut, pe teren propriu, confruntarea cu CSM Constanța: 84-92. Cei mai buni jucători din lotul lui Sotiris Manolopoulos au fost Cortez Edwards (20 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), Andre Jones (19 puncte, 6 pase decisive, 4 intercepții), Sean Evans (16 puncte, 6 recuperări) și Ștefan Grasu (12 puncte, 3 recuperări).

Pentru ambele tabere acest duel este extrem de important. Pentru formația din Târgu Mureș, o victorie ar însemna o gură de aer după patru înfrângeri la rând și un rezultat care ar duce-o mai aproape de playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

De partea cealaltă, în cazul în care Dinamo pierde acest joc, nu o va mai putea depăși pe CSM Târgu Mureș în clasament și singura variantă de a ajunge în playoff ar mai fi să spere doar la rezultate pozitive în celelalte trei runde rămase și la trei înfrângeri pentru CS Rapid București.

Așadar, etapa a 25-a începe cu un duel extrem de important în „Jungla” mureșeană. Meciul este programat la ora 17:45 și va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 3, Prima Sport 2 și pe FRB TV.

*foto: Facebook – CSM Târgu Mureș – Marosvasarhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!