Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș s-a impus la un punct diferență pe terenul Craiovei

CSM Târgu Mureș s-a impus la un punct diferență pe terenul Craiovei

CSM Târgu Mureș a prelungit seria slabă a celor de la SCM U Craiova în competițiile interne, după 70-69 în Bănie în cursul serii de vineri, 10 noiembrie. Partida a contat pentru etapa a 8-a din Liga Națională de Baschet Masculin, cele două formații fiind angrenate în Conferința B.

Craiova: Vitaliy Zotov, Nik Dragan, George Blaj-Voinescu, Matt Freeman, Bogdan Țîbîrnă

Târgu Mureș: Jonathan Person, Goran Gajovic, Mladen Jeremic, Alin Borșa, Szabolcs Santa

Oltenii s-au arătat mai preciși în acțiune în primele posesii ale partidei și au condus cu 6-0, Jeremic fiind cel care a înscris în premieră din lotul lui CSM Târgu Mureș aproape la jumătatea sfertului inaugural. Craiova a continuat să se desprindă și la 11-3 a venit un prim timp de odihnă la banca oaspeților, dar acest moment nu a schimbat în bine procentajele oaspeților în următoarele momente. Zotov și-a dus echipa la 15-5 cu un minut înaintea finalului acestui act și perioada s-a încheiat în cele din urmă cu 17 la 8.

Lowrance, Martinic și Santa au contribuit pentru un start mai bun de sfert pentru CSM Târgu Mureș (18-14), scor la care antrenorul Craiovei a cerut time-out. Oaspeții au preluat conducerea cu cele patru puncte consecutive ale lui Gajovic, 18-20, iar apoi run-ul Mureșului s-a prelungit la 16-0, moment în care Vitaly Stepanovski a solicitat un alt timp de odihnă. Zotov a oprit seria excelentă a vizitatorilor la 21-28, cu primul coș din acțiune al Craiovei în sfertul doi, iar gazdele au redus apoi treptat deficitul și la vestiare s-a intrat cu 27-30.

Amfitrionii au egalat în startul reprizei secunde și Casale și-a împărțit apoi perechea de libere pentru 31-30 și seria Craiovei a ajuns ulterior la 13-0 chiar și cu un time-out solicitat de George Trif. Jeremic a oprit această perioadă nefastă pentru CSM Târgu Mureș cu liberele lui de la 40-32, dar oltenii au refăcut un avans din două cifre și Freeman a dus gazdele la +12, de unde Lowrance a redus la 46-41. Craiova a răspuns bine în finalul sfertului trei și a reușit să conducă cu 50-43.

Tabela s-a blocat la 52-46 pentru câteva zeci de secunde, liberele lui Jeremic fiind cele care au schimbat puțin situația și CSM Târgu Mureș s-a apropiat ulterior la un singur punct, 52-51. Martinic i-a adus pe oaspeți din nou la conducere, pentru a doua oară în acest meci după o revenire de la peste 10 puncte și Craiova a răspuns la tripla lui Jeremic (57-59). Jucătorii pregătiți de George Trif s-au desprins la +8 cu un minut înainte de final, 58-66, dar Freeman și Dragan au adus Craiova la o singură posesie în spate cu patru secunde rămase pe tabelă (66-68). Jeremic a fost trimis apoi la linia de fault și Dragan a stabilit scorul final, 69-70.

Mladen Jeremic (27 de puncte, 5 recuperări, 6/7 de la distanță) și Goran Martinic (21 de puncte, 8 pase decisive, 3 recuperări, 9/12 din acțiune) au fost liderii lui CSM Târgu Mureș.

Matt Freeman a adunat 18 puncte și 2 recuperări pentru SCM U Craiova, iar Vitaliy Zotov a contribuit cu 13 puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări în jocul care a marcat revenirea lui Giordan Watson.

„Leii Băniei” (0-4) au două meciuri în următoarea perioadă, primul fiind un duel restant cu CSM Focșani (13 noiembrie, ora 19.00), iar apoi la Ploiești pe 17 noiembrie, de la ora 17.00, în etapa a 9-a. Mureșul (4-3) va juca tot vinerea viitoare, acasă, cu FC Argeș.

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Trairam
    s-o vedem si p-asta,marele antrenor al nationalei slava Ucraina ne duce direct in play-out,unde daca lucrurile se deruleaza tot asa,o sa ne tataie posteriorul de teama retrogradarii!
    Cu tot respectul pentru Mures,chiar daca are din plin stiinta jocului,e o echipa batrana si vlaguita,care te poate invinge doar daca ii pici in capcana de a intra in jocul ei si atunci Martinic si Jeremic te executa fara mila,cam asa cum le place sarbilor mielul la protap!Cam asa a fost si derularea jocului,chit ca avem o echipa foarte slaba,cum ridicam ritmul jocului,cum ne desprindeam,cum ne adormeau,cum ne trageau presul de sub picioare,cinste lor,o echipa care isi face foarte foarte bine temele!
    Am vazut la noi in decursul timpului multe catastrofe de jucatori,dar macar aia erau platiti,chit ca nu va va veni a crede,cu salarii intre 500-1000 de euro lunar,plus ca nu se descoperise parandaratul,insa sa dai unor dezastre precum Milovanovic,Dragan sau Tibarna mii de euro ca sa-si bata joc de putinii spectatori ramasi prin tribunele Polivalentei,este deja un jaf la banul public si un atentat la bunul simt!
    Vitalie,go home!

    cu 5 luni în urmă (11.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    din pacate..
    realitatea este crudă si daca nu se face ceva in sensul asta, echipa e in deriva. si asa, sezonul e compromis. vorba colegului, nu va bateti ba joc de suporteri cu ciurucuri. watson ce mai face?

    cu 5 luni în urmă (12.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!