Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș se impune pe terenul lui Dinamo București

CSM Târgu Mureș se impune pe terenul lui Dinamo București

Singurul meci de duminică, 4 februarie, din Liga Națională de Baschet Masculin le-a pus față în față pe CS Dinamo București și CSM Târgu Mureș în etapa a doua din Top 10. Ardelenii au câștigat în fieful dinamoviștilor cu 95-84, după o repriză secundă gestionată mult mai bine.

Dinamo: Cortez Edwards, Andrei Mandache, Andre Jones, Ștefan Grasu, Shaquillo Fritz

Mureș: Jonathan Person, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Alin Borșa, Szabolcs Santa

Oaspeții au deschis mai bine jocul și după două minute au ajuns la 2-7, Grasu fiind cel care a întrerupt seria Mureșului. Tripla lui Jeremic a forțat gazdele să ceară un timp de odihnă la 6-10, aproape de jumătatea sfertului, moment în urma căruia ambele formații au întâmpinat probleme în atac. Ardelenii au reușit să se ducă în câteva rânduri la +6, Jones fiind trimis la linia liberelor pentru 12-14 cu puțin sub două minute rămase din actul inaugural. Norfleet a reușit să egaleze, după care a venit rândul lui Martinic să treacă pe la linia de fault și primul sfert s-a încheiat cu 18-17, printr-un buzzer beater din partea lui Edwards.

Norfleet a trimis-o pe Dinamo într-un run de 9-0, punând la socoteală și încheierea primului act, iar George Trif a cerut un timp de odihnă la 23-17, însă a fost nevoie de noi puncte pentru alb-roșii până a venit rândul Mureșului să răspundă cu coșuri consecutive (25-22). Grasu a mărit avantajul dinamoviștilor la nouă lungimi, Gajovic și Martinic fiind cei care au apropiat-o pe CSM Târgu Mureș la 31-26, în timp ce Andrei Jones a marcat următoarele puncte ale lui Dinamo. Santa a părăsit terenul după un contact cu Fritz, în timp ce ambii jucători urmăreau mingea trimisă de Person de la linia de fault și Mureșul a venit în curând la 37-35. Situația a devenit egală pe tabelă în secundele rămase din prima repriză și la vestiare s-a intrat cu 39-39.

Sfertul trei a debutat cu puncte marcate în ambele tabere și CSM Târgu Mureș a revenit la conducere cu tripla lui Jeremic (43-46), iar Martinic a dus ecartul la cinci lungimi. Norfleet a avut reușite consecutive pentru 51-52 și în destule momente din acest sfert diferența nu a trecut de trei puncte. Santa a ajutat Mureșul să treacă la +5 cu un layup, același pivot fiind trimis ulterior la linia liberelor pentru 53-59. Oaspeții au încheiat sfertul trei într-o notă mult mai eficientă și s-au putut desprinde la 11 puncte, astfel că tabela a indicat 55-66.

Diferența a continuat să crească și Jeremic a dus scorul la 55-70, la puțin peste un minut de la startul actului decisiv, iar Djuric a dezghețat situația în dreptul lui Dinamo printr-o reușită din spatele arcului de cerc. Alb-roșii au cerut time-out la 61-76, după ce Engi Rosenfeld a punctat din acțiune, iar Jones a replicat cu un coș de la semi-distanță și precizia lui Edwards a contribuit la scăderea diferenței. Martinic a schimbat situația de pe tabelă pentru 67-80, Grasu și Mandache au înscris în decurs de câteva secunde pentru -8, Edwards și-a împărțit perechea de libere, iar Jones a adus-o pe Dinamo la 79-84. Borșa a răspuns cu o triplă pe sirenă și ecartul a devenit din nou format din două cifre cu 55 de secunde înainte de final, scorul fiind 84-95 la expirarea timpului.

Goran Martinic a revenit cu 24 de puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, 3 intercepții și 4/8 de la distanță. Următorii marcatori ai Mureșului au fost Szabolcs Santa (19 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive), Mladen Jeremic (16 puncte, 4 pase decisive) și Alin Borșa (12 puncte, 6 recuperări).

Alb-roșii s-au bazat pe reușitele lui Andre Jones (19 puncte, 4 intercepții, 3 recuperări), în timp ce Zarko Djuric și Ștefan Grasu au avut câte 16 puncte. Andrei Mandache s-a aflat și el în double digits, cu 12 puncte, 4 intercepții, 3 recuperări și 2 assist-uri.

Dinamo (3-7) o să deschidă runda următoare cu un joc la Pitești, pe 8 februarie. CSM Târgu Mureș (5-5) va evolua din nou în Capitală, pe terenul Rapidului.

*foto: Kádár Csongor Krisztián / Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!