Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș și CSM Corona Brașov se întâlnesc în primul meci al etapei a 22-a

CSM Târgu Mureș și CSM Corona Brașov se întâlnesc în primul meci al etapei a 22-a

Faza secundă din Liga Națională de Baschet Masculin se reia la mijlocul acestei săptămâni, cu un joc între CSM Târgu Mureș și CSM Corona Brașov. Partida de miercuri, 28 februarie, va conta pentru Top 10.

Ambele formații au început la fel primele săptămâni din Top 10, având o victorie și două înfrângeri până în prezent. Dacă Mureșul a trecut de Dinamo (95-84), dar a pierdut cu U-BT Cluj (85-95) și Rapid (78-86), cei de la Corona Brașov s-au impus în disputa cu CSU Sibiu (97-93), dar au fost întrecuți de FC Argeș (70-80) și CSM Oradea (87-98).

Situația din clasament este favorabilă elevilor pregătiți de George Trif, având în vedere și parcursul din prima fază. CSM Târgu Mureș ocupă poziția a cincea în Top 10, cu un bilanț de 5 victorii și 6 înfrângeri, iar CSM Corona Brașov este ultima, la egalitate cu Dinamo, dar în dezavantaj privind rezultatele directe. Nou-promovata are 3-8.

Mureșenii au participat la Final 8-ul Cupei României, de la mijlocul lunii februarie, și au beneficiat astfel o pauză mai scurtă decât brașovenii. Chiar și cu câteva absențe extrem de importante, CSM Târgu Mureș n-a fost departe să facă pasul în semifinale, fiind întrecută cu 77-71 de CSM Oradea.

Sub această formulă, meciul de miercuri va reprezenta prima întâlnire oficială între CSM Târgu Mureș și CSM Corona Brașov. Primii au arătat foarte bine pe teren propriu pe parcursul acestei stagiuni, iar cei din urmă au întâmpinat unele probleme departe de casă, fiind fără victorie pe teren străin în anul 2024.

Statistica ține ușor cu Mureșul în privința detaliilor mai importante. Aceștia sunt peste Corona Brașov la punctele pe meci în faza secundă a campionatului (86.0 - 84.7), la assist-uri (17.3 - 13.0) sau la index-ul eficienței (96.7 - 85.3), însă pierd lupta la recuperări (34.0 - 39.0). Gazdele meciului din etapa a 22-a stau mult mai bine la aruncările de două puncte, unde au adunat un procentaj de peste 60% în cele trei jocuri din Top 10, iar la nivelul triplelor au cinci procente în plus față de brașoveni (32.4 - 27.0%).

La nivelul individual au ieșit cu adevărat în evidență din cele două loturi Mladen Jeremic și Szabolcs Santa, ambii cu cel puțin 15 puncte în medie în cele trei runde din Top 10. Brandon Anderson îi urmează cu 14.3 puncte, Ousmane Barro a adunat aproape 10 recuperări pe meci, iar Armin Cane și-a asumat un număr ridicat de aruncări din interiorul arcului de cerc (11.7), fiind depășit la acest capitol doar de trei baschetbaliști care joacă în grupa 11-18.

În brigada care va oficia jocul de la Târgu Mureș se vor afla Marius Ciulin, Laurențiu Grigoraș și Tudor Crișan.

Duelul dintre CSM Târgu Mureș și CSM Corona Brașov va avea loc miercuri, 28 februarie, de la ora 19.00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!