Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș și CSM Phoenix Galați au oferit un meci demn de Urna Valorică A

Eduard Popa

Eduard Popa
08.10.2018

csm targu mures phoenix galati

CSM Târgu Mureș și CSM Phoenix CSU Galați au oferit o prestație excelentă în partida de debut a celor două echipe în grupa valorică a LNBM. Cele două formații se mai întâlniseră și în Cupa României, iar mureșenii se impuseseră în ambele manșe. Și sâmbătă ardelenii au avut din nou sorți de izbândă, dar de data aceasta mult mai greu. CSM Târgu Mureș abia s-a impus, cu 93-88.

Mureșenii au început cu un prim 5 cu extrem de multă experiență, format din Martinic, Kalve, Boloni, Santa și Borșa. De partea cealaltă, oaspeții au început partida în formula Voinescu, Miller, Corpodean, Perovic și noua achiziție Nebojsa Dukity.

Prima repriză a fost sub controlul elevilor lui George Trif. Tripleta formată din Martinic, Kalve și Santa a funcționat la parametri maximi, iar la pauză tabela de scor indica 49-37 pentru formația din „junglă”.

Replica a venit în repriza secundă, când moldovenii au înscris 33 de puncte în sfertul trei și au reușit, cu patru minute înainte de final, să egaleze la 82. Cu toate acestea Ernests Kalve a reușit un and-one iar Martinic a marcat șase din ultimele 8 puncte ale echipei și a stabilit scorul final la 93-88 pentru mureșeni.

Goran Martinic a reușit 26 puncte, 6 pase decisive, Ernests Kalve a strâns 24 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Szabolcs Santa a adunat cu 17 puncte, 15 recuperări, din care 7 ofensive, în timp ce David Engi Rosenfeld a terminat cu 16 puncte și 5 pase decisive.

Pentru gălățeni s-au remarcat Marko Perovic, care a marcat 25 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, respectiv Phillip Miller, autor a 21 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive în timp ce tânărul Radu Voinescu a adunat 9 puncte și 7 pase decisive în 33 de minute de joc!  

Cu toate acestea, Vlad Corpodean a avut o prestație excelentă. Românul a reușit un double-double cu 23 de puncta și 12 recuperări, la care a mai adăugat 5 pase decisive. Totodată, el a avut 8/11 din acțiune, cu 5/6 de la 3 puncte, pentru un +38 la eficiență!

Etapa viitoare CSM Phoenix Galați va primi vizita celor de la CSM VKSC Miercurea Ciuc, în timp ce CSM Târgu Mureș va juca tot pe teren propriu, în compania celor de la CSM Sighetu Marmației.

*foto: Zsoli Jeffwarder

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș Tigertiger11 :

    Mureș
    Echipa din Tîrgu Mureș chiar este una foarte bună. Merita mult mai mult decât a primit de la toată lumea, incluzând aici și FRB. Regulile trebuiau stabilite din timp, nu cum au făcut ei dând un răspuns că echipele nou înființate cu afiliere provizorie n-au voie în playoff. Vă întreb: alte echipe nou înființate de ce n-au primit și ele afiliere provizorie? Vă spun de acum: CSM Tîrgu Mureș cu lotul acesta și fără accidentări o să bată pe toată lumea în grupa valorică C, eu cred că pe toată lumea în grupa valorică B sau grupa galbenă sau cum o să se numească în faza a doua a Superligii și după aceea băieții se duc în vacanță că așa e legea la noi. Dar poate se schimbă ceva până atunci în bine. Hai CSM(BC) Mureș! Hujj, hujj, hajrá!

    cu 5 ani în urmă (08.10.2018)
    • outsider:

      Bravo Mures
      Ok, ok, si acum o intrebare: si cine e de vina ca la Mures se schimba identitatea juridica a echipei de baschet de la sezon la sezon ? tot FRB-ul ? si inca una: care au fost conditiile pentru care a primit Mures, doar afiliere provizorie ?
      Eu zic inainte sa vezi problemele la altii, sa vezi problemele din curtea proprie.

      Haide Mures !

      cu 5 ani în urmă (09.10.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!