Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș și CSM Târgu Jiu au deschis cu dreptul seriile pentru locurile 11-14

CSM Târgu Mureș și CSM Târgu Jiu au deschis cu dreptul seriile pentru locurile 11-14

Primele partide pentru locurile 11-14 au avut loc vineri, 28 aprilie, gazdele acestor întâlniri cedând diferențe formate din două cifre. CSM Târgu Mureș a revenit de la -11 la Ploiești, iar CSM Târgu Jiu a recuperat un deficit de 16 puncte la Galați.

CSM Petrolul: Kwamain Mitchell, Christian Chițu, Kenny Funderburk, Bogdan Popa, Veljko Brkic

CSM Târgu Mureș: Tamas Boloni, Anthony Mathis, Goran Gajovic, Alin Borșa, Jakob Lowrance

Mureșenii au avut un start excelent de partidă și au condus cu 2-9, apoi după trei minute s-a ajuns la +8, dar Ploieștiul a reușit un run de 22-3 în următoarele șase minute și diferența a devenit de 11 puncte la finalul primului sfert, 28-17. Ecartul s-a înjumătățit repede, dar Brkic a refăcut o diferență formată din două cifre la 32-22, după care Mathis a avut reușite consecutive și Mureșul a venit la un singur punct în spate. Oaspeții au reușit să întoarcă în diferite momente, dar CSM Petrolul a fost cea care a intrat în avantaj la vestiare, 41-39 prin tripla lui Milin.

Galben-albaștrii au pus trei posesii între și Brkic a înscris la 52-43, Mureșul reușind apoi un run de 12-0 și cu coșul lui Gajovic s-a făcut 52-55. Oaspeții au păstrat trei puncte între pe finalul sfertulu trei, perioadă după care au condus cu 56-59. Desprinderea a venit ușor la jumătatea ultimului parțial, când Goran Gajovic a punctat pentru 63-70, de unde Martinic a făcut peste câteva minute 66-76 și în cele din urmă CSM Târgu Mureș a câștigat în Sala Olimpia cu 77-85.

Anthony Mathis a adunat 24 de puncte și 5/8 de la distanță, iar Goran Gajovic a stat cu 22 de puncte și 6 recuperări pentru învingători, aceștia fiind lipsiți de serviciile lui Szabolcs Santa. Veljko Brkic s-a remarcat cu 24 de puncte și 5 recuperări de la CSM Petrolul.

Meciul doi va avea loc la Târgu Mureș pe 2 mai, începând cu ora 19.00.

CSM Galați: Luka Mitrovic, Marius Ciotlăuș, Juhwan Harris-Dyson, Robert Stan, Mladen Armus

CSM Târgu Jiu: Dylan Frye, Porter Troupe, Camil Berculescu, Noam Weinberg, Thomas Kottas

Gălățenii au marcat primele patru puncte ale întâlnirii, după care CSM Târgu Jiu a egalat și a prins un run de 7-2. Stan a făcut 12-7 pentru gazde, diferența devenind de trei posesii cu reușita lui Harris-Dyson de la 16-9, pentru ca apoi ecartul să fie constant de două-trei posesii și CSM Galați a condus după 10 minute cu 29-19. Nikolic a dus gazdele la 40-24, scor de la care a început treptat revenirea formației din Târgu Jiu și cu mai puțin de două minute până la pauză Frye a făcut 44-43, diferența de un punct menținându-se la intrarea la vestiare (46-45).

Oaspeții au completat revenirea cu layup-ul lui Kottas de la 48-49, Petică fiind cel care a ajutat-o pe CSM Galați să se desprindă apoi la șase puncte (60-54). Au urmat noi momente bune pentru gorjeni, care au încheiat al treilea sfert cu un run de 14-2 și s-au aflat în avantaj pe tabelă, 62-68. Nikolic a reușit să oprească seria oponenților la 64-70, după care Durham a dus-o pe CSM Târgu Jiu la +10, diferență care s-a înregistrat și la finalul partidei, 74-84.

Dylan Frye și Anthony Durham au avut ambii câte 20 de puncte în absența lui Shamiel Stevenson, iar Thomas Kottas a contribuit cu 17 puncte. Andrei Petică a ajutat-o pe CSM Galați cu 15 puncte, iar Milos Nikolic și Mladen Armus au avut 14 puncte.

Meciul doi se va juca pe 2 mai, de la ora 18.30 și CSM Târgu Jiu va fi în postura de gazdă.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!