Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș și SCM U Craiova închid runda a 17-a din LNBM

CSM Târgu Mureș și SCM U Craiova închid runda a 17-a din LNBM

Ultimul meci din etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin va avea loc în cursul serii de luni, 15 ianuarie, și va conta pentru Conferința B. CSM Târgu Mureș și SCM Universitatea Craiova se vor afla față în față într-un duel televizat.

Rezultatul acestei întâlniri nu va avea vreun efect în clasamentul fazei secunde, acolo unde drumurile celor două formații se separă. CSM Târgu Mureș va juca în Top 10, iar SCM U Craiova în grupa 11-18. Înaintea partidei din etapa a 17-a, ardelenii au 9-5 bilanț în Conferința B, iar oltenii stau cu 5-9.

Diferența este sesizabilă și în privirea formei, acolo unde echipa antrenată de George Trif stă mult mai bine în ultimele săptămâni. CSM Târgu Mureș s-a aflat într-o serie extrem de bună, de cinci victorii consecutive, moment care s-a încheiat în runda trecută, la Sibiu, prin înfrângerea cu 81-87. De partea cealaltă, Craiova a adunat cinci înfrângeri în precedentele șase partide și „Leii Băniei” nu vor fi prezenți în playoff-ul Ligii Naționale pentru prima dată din 2014/2015 încoace.

Meciul tur, din fieful doljenilor, s-a încheiat cu 70-69 pentru CSM Târgu Mureș, după ce Craiova n-a putut să țină de un avantaj format din două cifre. Mladen Jeremic (27 de puncte, 5 recuperări, 6/7 de la distanță, 9/9 la libere) și Goran Martinic (21 de puncte, 8 pase decisive, 3 recuperări, 9/12 din acțiune) au fost liderii Mureșului, iar Matt Freeman a răspuns cu 18 puncte, 2 recuperări, 2 intercepții și 4/9 de la distanță pentru olteni.

Deși va încheia prima fază a campionatului cu bilanț negativ, SCM U Craiova a reușit să obțină patru victorii în șapte apariții departe de casă, fiind mai bună din acest punct de vedere decât CSM Constanța, un club calificat în Top 10. De partea cealaltă, CSM Târgu Mureș a adunat până în prezent cinci victorii pe teren propriu în șapte apariții.

Statistica ține cu ardelenii și aceștia sunt primii în campionat în privința procentajului din spatele arcului de cerc (40.3%). În plus, CSM Târgu Mureș se remarcă și la linia de fault cu 77.5%, iar la puncte și assist-uri se află în Top 5. SCM U Craiova răspunde cu un procentaj puțin mai bun la două puncte (54.5%, față de 53.9%), dar și cu o medie bună de recuperări ofensive (12.4). Goran Martinic (14.4 puncte, 4.7 pase decisive, +14 index) și Vitaliy Zotov (20.6 puncte, 5.6 pase decisive, +18.1 index) sunt cei mai eficienți jucători din cele două tabere.

Partida de la Târgu Mureș va avea loc luni, 15 ianuarie, de la ora 18.00 și va fi transmisă pe Digisport 3, Prima Sport 2, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!