Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș și SCM U Craiova se duelează într-un meci restant din etapa a doua

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.11.2022

CSM Târgu Mureș și SCM U Craiova se duelează într-un meci restant din etapa a doua

SCM Universitatea Craiova și CSM Târgu Mureș revin pe parchetul Ligii Naționale de Baschet Masculin după pauza provocată de meciurile naționalelor cu un meci restant din etapa cu numărul doi a competiției.

Din informațiile noastre, Leii din Bănie nu au fost de acord cu data disputării partidei și ar fi dorit reprogramarea pe 17 noiembrie. Oltenii au contestat decizia, dar Comisia de Apel a respins cererea formulată de SCM U Craiova, iar meciul se va juca miercuri. Alb-albaștrii au primit vestea chiar marți seara, pe când se aflau la antrenamente.

Mureșenii vor beneficia de avantajul prospețimii în acest meci, întrucât nu au avut vreun jucător plecat la echipa națională în pauza competițională, pe când Vitaly Stepanovski nu s-a putut baza pe Bogdan Țîbîrnă, respectiv Shawn Hopkins și Topias Palmi, convocați la naționala Finlandei.

Craiovenii nu au avut parte de cel mai fericit start de stagiune în Liga Națională și au o singură victorie după trei etape. Aceasta a venit în duelul cu CSM Miercurea Ciuc de dinaintea pauzei internaționale. În ciuda diferenței de valoare, Leii din Bănie s-au impus dificil, la doar două puncte diferență.

Situația stă diferit în FIBA Europe Cup, unde oltenii sunt deja siguri de accederea în turul următor al competiției după ce au obținut patru victorii din tot atâtea meciuri în debutul fazei grupelor. Cel mai recent a venit în fața celor de la CSO Voluntari, la Ploiești.

De cealaltă parte, nou-promovata CSM Târgu Mureș are tot un singur succes stagional în patru meciuri disputate. Acesta a venit în prima etapă, în fața celor de la CSM Târgu Jiu. De atunci, echipa a pierdut trei meciuri strânse, împotriva celor de la BC CSU Sibiu, CSM Ploiești și FC Argeș.

În Cupa României, mureșenii păstrează în continuare șanse la calificare din postura de lucky-loser, dar depind fix de situația din grupa B, care încă nu s-a jucat. Din această grupă face parte chiar adversara de mâine, SCM Universitatea Craiova, alături de CSM Constanța și Laguna București.

Jonathan Person este liderul formației lui George Trif la puncte (18.5 pe meci) și pase decisive (5.5 pe meci), în timp ce Szabolcs Santa conduce ierarhia internă la recuperări cu 11.5 pe meci. De cealaltă parte, cel mai bun marcator este Shawn Hopkins, cu o medie de 14.5 puncte. La recuperări, lider este Dimitrije Nikolic, cu 4.3 pe meci, iar Giordan Watson este cel mai bun pasator cu 9 assist-uri pe meci.

Meciul dintre CSM Târgu Mureș și SCM Universitatea Craiova va avea loc miercuri, 16 noiembrie, de la ora 19:00 și poate fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Kádár Csongor Krisztián

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!