Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș țintește al doilea succes consecutiv în Top 10 pe terenul unei formații din Capitală

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.02.2024

CSM Târgu Mureș țintește al doilea succes consecutiv în Top 10 pe terenul unei formații din Capitală

Rapid București caută să obțină prima victorie din cea de-a doua fază a campionatului, dar are o misiune dificilă în față. Giuleștenii primesc vizita lui CSM Târgu Mureș, una dintre revelațiile sezonului și actualmente ocupanta locului patru în Top 10. Disputa este programată astăzi, 10 februarie, de la ora 19:00.

Feroviarii nu au avut parte de un start prea fericit de campanie în Top 10 și au suferit două eșecuri din tot atâtea meciuri posibile. În prima rundă din faza a doua a LNBM, Rapid a pierdut la scor cu vicecampioana României, CSM Oradea, 69-86 pe teren propriu, în ciuda unei reveniri impresionante pe parcursul reprizei secunde.

În etapa următoare, bucureștenii nu au reușit să spargă gheața nici la malul Mării Negre și au pierdut din nou la o diferență de două cifre în fața gazdelor de la CSM Constanța, scor 70-81. Alb-vișiniii au fost conduși de tandemul Pridgett-Petrilevicius în ambele dispute.

De partea cealaltă, mureșenii au avut ghinionul de a da peste U-BT Cluj-Napoca în primul meci din Top 10, dar au reușit să ofere o replică excelentă, mai ales în repriza a doua, câștigată la șapte lungimi. Scorul final a fost totuși 85-95 în favoarea studenților.

O etapă mai târziu, ardelenii au dat peste o altă echipă din Capitală, Dinamo București, în deplasare. De data aceasta, trupa lui George Trif a reușit să triumfe și s-a impus în sala din Ștefan cel Mare cu scorul de 84-95.

Ambele dispute din stagiunea anterioară au fost tranșate de către rapidiști, care s-au impus la 19 lungimi, 81-62, pe teren străin, respectiv la 10, 87-77, în propriul fief. Tyler Stone a fost cel mai bun marcator al acelor dueluri.

Sayeed Pridgett este liderul bucureștenilor la puncte înscrise pe meci (18.9), respectiv la pase decisive înregistrate (4.9), în timp ce Toarlyn Fitzpatrick este cel mai bun recuperator al echipei, cu 6.8 pe meci.

De partea cealaltă, se remarcă Mladen Jeremic (15.4 puncte), Szabolcs Santa (5.8 recuperări) și Goran Martinic (4.5 pase decisive).

Confruntarea dintre Rapid București și CSM Târgu Mureș este programată sâmbătă, 10 februarie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Târgu Mureș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!