Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș trece de CSU Sibiu la capătul unui duel foarte echilibrat

CSM Târgu Mureș trece de CSU Sibiu la capătul unui duel foarte echilibrat

CSM Târgu Mureș a închis etapa a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu un succes pe teren propriu în fața lui BC CSU Sibiu, 81 la 76 miercuri seara (28.12). Mureșenii au oprit cu această ocazie o serie de patru înfrângeri la rând.

Mureș: Goran Martinic, Jonathan Person, Goran Gajovic, Vlad Șolopa, Szabolcs Santa

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Sebastian Ionescu, Roberts Blumbergs, Dallas Walton

Mureșenii au deschis scorul cu layup-ul lui Santa și Dragoste și-a împărțit perechea de libere, după două minute scorul fiind 2-1 pentru gazde. Martinic îl găsea sub panou pe Santa pentru 6-3, Basti Ionescu egalând situația cu un coș de trei puncte și pe un atac viitor Sibiul rata oportunitatea să preia conducerea, în schimb CSM Târgu Mureș înscriind la 8-6. Tomas Rinkevicius cerea time-out la jumătatea sfertului inaugural, Mureșul formându-și un avantaj de șase puncte (12-6), Ionescu oprind run-ul amfitrionilor și Pratt aducea Sibiul la un singur punct în spate, apoi după tripla lui Blumbergs (12-14) venind un timp de odihnă pentru gazde. Nou-promovata a revenit la conducere cu punctele lui Person, în ultimele două minute ale sfertului nefiind vreun alt coș și gazdele aveau 16-15.

Câte un coș din acțiune au reușit echipele pe atacurile din debutul sfertului cu numărul doi, Ionescu fiind precis din colțul terenului și modifica situația de pe tabelă la 18-20, Santa restabilind apoi egalitatea. Person și-a irosit încercările de la linia de fault după un antisportiv pe care l-a încasat Calnicenco, acesta din urmă fiind apoi precis de la semi-distanță și Martinic a replicat cu un coș din acțiune, 22-22. Cinci puncte la rând din partea lui Goran Martinic o duceau pe CSM Târgu Mureș la 29-25, Gaston Whelan replicând cu o triplă după time-out, iar Gajovic păstra ecartul de două posesii, 32-28. Mureșenii au ajuns să conducă cu +8 spre finalul primei reprize și au intrat la cabine cu 38-32, dominând clar lupta în căciulă în cele două sferturi.

Două aruncări bune din spatele arcului de cerc au fost în primele momente de la reluare și Barro aducea Sibiul la 41-39, el ratând oportunitatea egalării și Mureșul a punctat prin Person, pentru ca apoi diferența să scadă la un singur punct după reușita lui Manchon, 43-42. Lowrance înscria de la distanță și Blumberg rata la celălalt panou șansa unui three-point play, avantajul Mureșului devenind de două posesii după reușita lui Martinic (48-44), diferența fiind de cel mult patru puncte timp de numeroase atacuri. Gajovic și Martinic au adus următoarele puncte pentru gazde și se făcea 55-49, avantajul după 30 de minute fiind de 5 lungimi pentru CSM Târgu Mureș, 56 la 51, Dallas Walton ieșind accidentat spre finalul parțialului.

Gazdele au înscris primele patru puncte din sfertul decisiv și ajungeau la +9, Basti Ionescu fiind apoi precis pentru 60-54, Blumbergs reducând din handicap cu încă o triplă și George Trif cerea un timp de odihnă. CSU Sibiu a egalat cu and-one-ul lui Barro (60-60), echipele mergând în continuare cap la cap și Person ajungea la linia de fault, dar și-a ratat ambele încercări și scorul rămânea egal cu puțin sub patru minute până la final. Galben-albaștrii veneau pentru scurt timp la conducere, tripla lui Boloni forțându-i pe sibieni să solicite time-out (70-68), Blumbergs scuturând apoi plasa și replica venea prin Lowrance la 73-71. Blumbergs își împărțea liberele într-un moment foarte important și Lowrance puncta pe ultima secundă de atac, Pratt refăcând ecartul de un singur punct (76-75), iar Tamás Bölöni înscria tot un coș de trei puncte pentru CSM Târgu Mureș și în cele din urmă nou-promovata a trecut cu 81 la 76.

CSU Sibiu (6-5 bilanț) a încheiat meciurile din 2022 și în primele zile ale anului viitor are un nou episod din Derby-ul Ardealului. CSM Târgu Mureș (3-7) va juca pe 30 decembrie tot acasă în fața lui U-BT Cluj în ultimul joc al anului curent.

Goran Martinic n-a fost departe de double-double, experimentatul jucător al mureșenilor având 19 puncte și 8 assist-uri, în double figures fiind și Jakob Lowrance (13 puncte, 8 recuperări), Jonathan Person (12 puncte, 6 pase decisive), respectiv Szabolcs Santa și Goran Gajovic (ambii 10 puncte).

Roberts Blumbergs (24 de puncte, 4/6 de la distanță, 5 recuperări) a fost principalul marcator pentru CSU Sibiu, Sebastian Ionescu (14 puncte) și Monyea Pratt (10 puncte, 6 recuperări) urmându-l.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    CSU la sfarsit de an
    meciul de azi cred ca e emblematic pentru club in 2022 si pentru ceea ce simt suporterii, fara a vrea sa fac o declaratie in numele cuiva, Suntem in situatia de a spera sa nu cadem in penibil si ne agatam de orice combinatie, conjunctra sa putem justifica momentul dar fara succes si mai mult de atat, fara a livra un raspus ce contine si perspectiva. Pe moment am scapat de un ghimpe Djordjevic si am pus doua copcii Calnicenco si Pratt. Chiar daca dau cu plus schimbarile, nu e motiv de bucurie pentru sezonul in curs.
    Poate totusi se mai pregatesc mutari..

    cu 1 an în urmă (28.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!