Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș, victorie fără probleme în confruntarea cu CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Mureș, victorie fără probleme în confruntarea cu CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Mureș a deschis cu un succes categoric seria pentru locurile 11-12 cu CSM Târgu Jiu, scor 104-58 pe teren propriu miercuri, 10 mai. Mureșenii au reușit să câștige fiecare sfert al partidei.

Mureș: Goran Martinic, Anthony Mathis, Goran Gajovic, Cristian Mureșan, Szabolcs Santa

Târgu Jiu: Octavian Ilie, Porter Troupe, Camil Berculescu, Noam Weinberg, Andrei Gheorghe

După ce gorjenii au deschis scorul, gazdele au replicat cu un run de 9-2 și Santa a făcut ca diferența să devină de două posesii (9-4), pentru ca ulterior Goran Gajovic să ducă ecartul la unul format din două cifre la jumătatea primului sfert. Andrei Gheorghe a oprit momentul gazdelor cu reușita de la 22-9, pentru la Lowrance și Solyom să înscrie ultimele puncte pentru CSM Târgu Mureș, care a încheiat sfertul de debut cu 27-11. Diferența a continuat să crească și Botond Solyom și-a transformat liberele prin care tabela a indicat 31-11, iar Șolopa a finalizat mai târziu o acțiune cu layup la 42-16. Dunk-ul lui Gajovic a apropiat gazdele la +30 pe finalul primei reprize, la vestiare intrându-se cu 49-23.

Oaspeții au putut să taie puțin din handicap în debutul reprizei secunde și Andrei Gheorghe a fost precis la 54-33 și Mureșul a avut noi încercări să se ducă la 30 de puncte în față, mai întâi cu tripla lui Mathis (66-39), apoi pe finalul sfertului trei. Acest detaliu le-a ieșit gazdelor și Mureșan a făcut 75-44 în încheierea parțialului. Echipa lui George Trif a avut în continuare o prestație ofensivă excelentă și Engi-Rosenfeld a punctat la 89-53, de unde peste câteva minute același jucător a dus scorul la 98-58 și în cele din urmă s-a terminat cu 104 la 58. Amfitrionii au avut 50% procentaj la trei puncte și au încheiat cu 61% din acțiune.

Goran Gajovic a adunat 18 puncte (4/6 de afară), 9 recuperări și 5 pase decisive, iar Jakob Lowrance l-a urmat cu 15 puncte. Cu excepția lui Jonathan Person, toți ceilalți jucători din tabăra gazdelor au reușit să marcheze.

Andrei Gheorghe a fost liderul oaspeților cu 21 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, în double figures aflându-se și Porter Troupe (11 puncte, 4 assist-uri, 3 recuperări). Au lipsit din angrenajul gorjenilor Shamiel Stevenson și Dylan Frye.

Meciul doi se va juca la Târgu Jiu pe 14 mai, de la ora 19.00.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Târgu Mureș János Sånta :

    Super echipă
    Păcat de sezonul regulat când am pierdut in vreo 2 - 3 partide total neașteptat, partide unde porneam ca favoriti, că altfel eram intre primele 10 echipe din țară ( unde zic eu că ne era locul in acest prim sezon după revenirea in primul eșalon)

    cu 11 luni în urmă (11.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!