Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea caută revanșa în fața Sibiului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
30.01.2015

LNBM

Etapa 17

Vineri, 30 ianuarie - Ora 20:00

DigiSport 2

Arena „Antonio Alexe”

9-6 Fișa meciului 8-6

Unul dintre cele mai interesante și echilibrate dueluri ale rundei cu numărul 17 din Liga Națională de Baschet Masculin se va juca vineri seara în Arena „Antonio Alexe” din Oradea. Acolo, vicecampioana CSM-U va da piept cu CSU Atlassib Sibiu

Cele două formații se vor întâlni pentru a 4-a oară în actuala stagiune competițională, după ce au dat piept într-o dublă manșă în primul tur al Cupei României, respectiv în turul LNBM. Toate cele trei confruntări au fost adjudecate de sibieni într-o manieră mai mult decât interesantă, toate la 2 puncte diferență: 83-81 în deplasare, respectiv 82-80 și 86-84 în propriul fief. Așadar, duelurile dintre Oradea și Sibiu sunt extrem de echilibrate, iar roș-albaștri vor încerca de această dată să smulgă o victorie în fața galben-albaștrilor. De-a lungul anilor, Oradea și Sibiul s-au întâlnit de 22 de ori, 13 meciuri fiind câștigate de sibieni, în timp ce 9 le-au revenit bihorenilor. 

Înaintea acestei etape, gazdele de astăzi se află pe poziția a 3-a cu 24 de puncte acumulate, 9 victorii și 6 înfrângeri, în timp ce trupa pregătită de Miodrag Perisic are la activ 22 de puncte și un bilanț de 8 meciuri câștigate și 6 pierdute. Ambele combatante vin după înfrângeri în etapa precedentă, eșecuri suferite în fața unor adversari de calibru. Elevii lui Cristian Achim au cedat pe teren propriu în fața celor de la U-Banca Transilvania Cluj, 68-80, în timp ce gruparea din Sibiu a fost răpusă tot pe teren propriu de campionii de la CSU Ploiești, scor 63-70. 

CSM-U Oradea se confruntă cu tot aceleași probleme de efectiv și așteaptă ca fundașul Aleksandar Vlahovic să se acomodeze în echipamentul roș-albastru, după ce în meciul cu cei de la U-BT a avut o evoluție ștearsă. De cealaltă parte, CSU Atlassib Sibiu s-a despărțit în această săptămână de LeVar Seals, locul acestuia fiind luat de Matija Ceskovic, jucător care a venit de la BC Mureș și care a mai îmbrăcat în trecut echipamentul galben-albastru. 

Partida din Arena „Antonio Alexe” va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Ciulin, Istvan Bertalan și Dragoș Nicolae, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Ion Olaru. 

*Foto: Roby Boros

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    'Sa smulga o victorie">)))
    sper sa castigam astazi acest meci,relaxat(cat de cat)nu sa "smulgem"dar fie si asa,numasi VICTORIE SA AVEM!Acum nu ne putem plange la infinit de accidentari,posturile sunt acoperite (aproximativ).Fara sa fiu considerat nedrept fata de ceilalti ,as dori ca astazi Achim sa foloseasca formula de joc de la Ploiesti,SI sa fie introdus si RADE .Cat despre Vlahovic si Corpodean cu tot respectul pentru ei sa nu fie introdusi azi,(au nevoie de timp pentru integrare in echipa) daca vrem sa castigam.Parerea mea,DAR cum nu eu hotarasc si nici voi.))) sper sa fie luata in calcul formula de joc castigatoare cu Daniel coordonator.HAI CSM U ORADEA,HAI BAIETI LA LUPTA CEA MARE,VICTORIE SA ADUCETI !

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Robert :

    Ciulin
    Iar el?Iar el?...Si-asa ca pleaca huiduit din toate partile la finalul meciului dam din nou de el...

    S-a saturat omul sa arbitreze la Oradea, la inceputul meciului de saptamana trecuta cu U BT Cluj l-am auzit zicand "Nu v-ati saturat deja?"

    @suporter oradean Sigur Achim ii va folosi pe cei 2, in special pe Vlahovic.Nu avem jucator clasic pe pozitia 1 numai pe el, sa jucam in aceeasi formula ca la Sibiu ar insemna Dillon sa stea iar aproape tot meciul pe teren, iar apoi la urmatorul meci din cauza oboselii sa nu performeze cum trebuie(uita-te cum a facut-o saptamana trecuta).Sa speram ca azi e mai util in joc Vlahovic decat saptamana trecuta.

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • CSM CSU Oradea Robert:

      Greseala
      *In aceeasi formula ca la Ploiesti, initial scrisesem Sibiu

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    dillon
    Nu are sens sa-l folosim pe Dillon pe 1 pt ca riscam sa-l pierdem. Orice jucator daca e fortat meci de meci risca accidentari. Sa nu uitam ca la inceputul campionatului am pierdut pt o perioada scurta 3 jucatori de la suprasolicitare (Subotic, Pantic si Dillon). Atunci a fost ceva usor dar niciodata nu se stie cand se agraveaza. E clar ca Vlahovic are nevoie de acomodare dar are nevoie si de meciuri.
    Hai CSM!!!

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!