Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea și U-Banca Transilvania își dau întâlnire duminică

Paul Olar

Paul Olar
24.10.2015

Liga Națională

Etapa IV

Duminică, 25 octombrie

Arena Antonio Alexe

3-0 Fișa meciului 2-1

Arena “Antonio Alexe” va găzdui, duminică, una dintre cele mai interesante dispute ale etapei cu numărul IV. Gazdele de la CSM-U Oradea primesc vizita echipei U-BT Cluj-Napoca, într-o confruntare programată la ora 17:00, în direct la Digi Sport.

Formația antrenată de către Cristian Achim a inaugurat perfect stagiunea, cu trei victorii din tot atâtea posibile. Practic, bihorenii au învins în prima etapă pe Steaua CSM EximBank București. Ulterior, CSM-U a trecut de BC Timișoara, respectiv BC Mureș. Până la ora actuală, Nemanja Barac impresionează în maieul alb-roșu, sârbul contabilizând medii de 10.0 puncte, 5.7 recuperări și 2.7 pase decisive. De asemenea, cu prestații solide s-au remarcat și Bogdan Țibârnă, Sean Barnette sau Will Franklin.

De cealaltă parte, jocul lui U-BT nu se ridică la nivelul așteptărilor, în ciuda celor două victorii repurtate. Baschetbaliștii lui Marcel Țenter au cedat disputa inaugurală cu Dinamo București. Apoi, echipa și-a găsit o oarecare cadență, învingând pe Gaz Metan Mediaș, respectiv CSU Atlassib Sibiu. De departe, principalul realizator clujean este Filip Adamovic. Fundașul bosniac a strâns medii de 21.0 puncte, 6.0 pase decisive și 4.5 recuperări.

Întorcându-ne însă la partida de mâine, aceasta va oferi o reîntâlnire a jucătorilor Andrei Mandache și Sean Barnette cu foștii colegi. Ambii baschetbaliști au îmbrăcat maieul lui U-BT în stagiunea precedentă, iar din vară activează sub comanda lui Cristian Achim. Cei doi ajută atacul orădean cu aproximativ 14 puncte.

Totodată, duelul aduce față în față două dintre grupările cu pretenții în actuala competiție. Astfel, trebuie precizat faptul că CSM-U a dat piept cu U-BT de 27 de ori în ultimii 10 ani. Bilanțul ține cu trupa de pe malul Someșului, care s-a impus de 19 ori.

Derby-ul dintre Oradea și U-BT va fi arbitrat de o brigadă alcătuită din Marius Ciulin, Șerban Rașoga și Ciprian Ciocan.

*Foto: Cristian Cosma

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!