Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea, triumfătoare în prima etapă

Paul Olar

Paul Olar
04.10.2014

81-108
0 Statistica 1

CSM-U Oradea și-a revenit după eșecul din Cupa României și a debutat cu dreptul în campionat. Formația antrenată de Cristian Achim a dispus de Universitatea Cluj-Napoca cu scorul de 108-81. Încleștarea a avut loc la Sala Sporturilor “Horia Demian” în cursul serii de sâmbătă.

La fel ca în duelurile precedente, clujenii au început remarcabil partida și s-au ținut aproape de adversari. Gruparea oaspete și-a impus ritmul în ultima jumătate a sfertului și a beneficiat ulterior de un avantaj de 13-22. Alin Borșa și Tudor Pintea i-au ajutat pe amfitrioni să își revină, însă CSM a intrat la cabine cu un ecart liniștitor, 32-47.

Întorși pe parchet, baschetbaliștii lui Carmin Popa au impresionat prin dărurie. Mirel Dragoste i-a administrat un capac de zile mari lui Marcus Hatten, în timp ce reușitele lui Tudor Pintea au dinamizat confruntarea. Situația din spațiul de trei secunde le-a fost favorabilă orădenilor, care au tăiat imediat elanul adversarilor. Mai mult, contraatacurile finalizate în forță au făcut șah-mat defensiva lui U , trimițând două puncte pe Crișul Repede.

Autor a 20 de puncte și 6 recuperări, Bogdan Țibîrnă a fost cel mai bun marcator al învingătorilor. Daniel Dillon a contribuit cu 19 puncte, 12 pase decisive și patru recuperări, în timp ce Marcus Hatten și Radovan Markovic au încheiat meciul cu câte 15 puncte fiecare.

De partea cealaltă, Vasil Kyosev a strâns 14 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Alin Borșa a totalizat 12 puncte, asemenea lui Tudor Pintea. 

*Foto: Silviu Cristea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!