Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea vs U BT Cluj-Napoca, un duel atractiv al etapei a-XVI-a

Paul Olar

Paul Olar
22.01.2015

Liga Națională

Etapa XVI

Vineri, 23 ianuarie

Arena "Antonio Alexe"

 

9-5 Fișa meciului 7-6

Arena “Antonio Alexe” găzduiește vineri, 23 ianuarie, unul dintre cele mai atractive dueluri ale etapei cu numărul XVI. CSM-U Oradea dă piept cu U Banca Transilvania, într-un joc programat la ora 18:00. Transmisia va fi asigurată de către postul de televiziune Digi Sport.

Fără nicio urmă de îndoială, bihorenii au detonat “bomba” săptămâna trecută, când au răpus în deplasare campioana CSU Ploiești. Formația pregătită de Cristian Achim s-a impus cu scorul de 101-100, la capătul unei confruntări extrem de atractive. Alături de Daniel Dillon, nimeni altul decât MVP-ul etapei, jucătorul Vujadin Subotic a fost eroul orădenilor. Baschetbalistul sârb a marcat coșul decisiv, în ultima secundă.

Ca urmare a rezultatului obținut în Sala “Olimpia”, gruparea din nord-vestul țării ajunge la nouă victorii stagionale. În plus, Dillon și compania s-au recunoscut învinși de cinci ori, ocupând poziția trei în clasament, cu un total de 23 de puncte.

De cealaltă parte, U Banca Transilvania traversează o perioadă fastă. Elevii lui Marcel Țenter leagă un șir de cinci succese în Liga Națională, ultimul venind duminică. Trupa de pe malul Someșului Mic a trecut fără emoții de Gaz Metan Mediaș, scor 86-67. Astfel, BT se poziționează pe locul șase, izbutind șapte victorii și șase rezultate negative.
Autor a 19 puncte și 10 recuperări, Cătălin Baciu a reprezentat principala gură de foc a clujenilor în meciul cu Gaz Metan. Pe lângă pivotul român, o impresie plăcută a lăsat Frank Turner. Noul fundaș “alb-negru” a orchestrat remarcabil atacul trupei sale, reușind 6 puncte, 6 pase decisive, o recuperare și o pasă decisivă.

Pentru a se întări sub panou, oficialii lui U au apelat la serviciile lui Jonathan Jones. Pivotul de 35 de ani va rămâne în efectivul lui Țenter și are șanse mari să evolueze mâine, pe parchetul Arenei “Antonio Alexe”. De un debut se pregătește și Aleksandar Vlahovic, cel transferat de bihoreni ca înlocuitor al accidentatului Marcus Hatten.

Partida tur a fost adjudecată categoric de către clujeni, scor 94-60.

*Foto: Manases Sandor/u-mobitelco.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    bilete
    As vrea sa merg maine la meci la Oradea. imi spune cineva cum se procedeaza cu biletele, de unde , ce orar si cat costa?
    multumesc

    cu 9 ani în urmă (22.01.2015) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U BT
    Vezi aici: https://www.facebook.com/groups/433670330015386/

    cu 9 ani în urmă (22.01.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    simplu...
    10 lei la intrarea in sala... nu-ti da nimeni in cap... relax...
    2 minute dureaza totul

    cu 9 ani în urmă (22.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!