Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Miercurea Ciuc și FC Argeș Basketball caută să pornească cu dreptul în noua stagiune

Ilie Flaviu

Ilie Flaviu
01.10.2021

CSM Miercurea Ciuc și FC Argeș Basketball caută să pornească cu dreptul în noua stagiune

CSM VSKC Miercurea Ciuc și FC Argeș Basketball se vor duela în prima etapă a Ligii Naționale, într-un meci ce va avea loc sâmbătă, 2 octombrie, ora 17:00, în Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc. Ambele echipe vin după ratarea calificării în sferturile de finală ale Cupei României.

FC Argeș Basketball speră să treacă peste rezultatul nefast din dubla manșă cu CSM Galați. Piteștenii au câștigat primul meci cu echipa de la Dunăre la 2 puncte (77-75), însă gălățenii au tranșat meciul retur la o diferență de trei lungimi (80-83), în ciuda eforturilor incredibile ale lui Nikola Jevtovic.

Pivotul sârb a avut 32 de puncte cu procentaje de 71% din acțiune (10/14) și 92% de la linia de aruncări libere. Din păcate pentru Jevtovic, în cel de-al doilea meci, niciunul dintre colegii săi nu a atins borna de 10 puncte, lucru ce a contribuit decisiv la eliminarea piteștenilor din competiție.

La formația din Trivale s-a făcut remarcat și nou-venitul Raynere Thornton care a înscris 15 puncte în prima dispută. Din nefericire pentru trupa lui Tudor Costescu, acesta a fost șters în cel de-al doilea meci.

Dintre jucătorii români, prestația lui Mihai Măciucă a fost cea mai reușită, însă precum Thornton, acesta și-a susținut echipa doar în meciul tur când a înscris 13 puncte, reușind să înscrie de două ori din spatele semicercului.

Pentru echipa din Miercurea Ciuc, înfrângerile împotriva celor de la SCM Timișoara erau cumva previzibile. Harghitenii nu au opus o rezistență prea puternică în cele două meciuri disputate, fiind învinși cu scorul de 54-93 în tur și 63-83 în retur.

Remarcații lui CSM VSKC au fost Robert Kujundzic și Mihajlo Bogdanovic, doi jucători sosiți în această vară în lotul formației lui Laszlofy Botond. În meciul tur, Kujundzic a avut 18 puncte și 7 recuperări cu un procentaj de 66% din acțiune (8/12). Macedoneanul Bogdanovic a ieșit la rampă în partida retur, bifând 21 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive și reușind să înscrie 8 aruncări libere din 11 încercări.

Însă, conform United Hoops, oficialii lui Miercurea Ciuc au decis să se despartă de Kujundzic, urmând să aducă un alt jucător în locul lui.

Sebastian Ionescu a fost remarcatul dintre jucătorii autohtoni de la Miercurea Ciuc, acesta înregistrând medii de 12.5 puncte, 1.5 pase decisive și 2 recuperări în cele două dispute cu SCM Timișoara.

FC Argeș a tranșat fără prea multe bătăi de cap duelurile din sezonul trecut cu harghitenii. Scorurile înregistrate au fost 80-73 și 76-65. Rămâne de văzut dacă trupa din Trivale va reuși să pornească noul sezon cu dreptul.

Partida de sâmbătă nu va fi transmisă la televizor, dar poate fi urmărită în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook - FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Mult succes FC Arges Pitesti , mult succes VSKC Csikszereda CSM Miercurea Ciuc
    Mult succes !

    cu 2 ani în urmă (02.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!