Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari a anunțat despărțirea de Terry Larrier

CSO Voluntari a anunțat despărțirea de Terry Larrier

În urmă cu o săptămână, odată cu înfrângerea suferită în fața lui HAKRO Merlins Crailsheim, CSO Voluntari a fost eliminată din FIBA Europe Cup. Prin urmare, conform unui comunicat emis de gruparea ilfoveană, alb-albaștrii au decis să renunțe la unul din cei șapte baschetbaliști străini.

Este vorba de Terry Larrier, un jucător ce evoluează pe pozițiile 2-3, care a absolvit UConn în 2018, jucând apoi pentru Agua Caliente Clippers, Norrkoping Dolphins și Wisconsin Herd. În această vară, Larrier a ajuns la CSO Voluntari echipă pentru care a avut medii de 5.8 puncte și 2.7 recuperări în FIBA Europe Cup.

În campionat, sportivul american a jucat doar trei meciuri, contabilizând următoarele cifre: 6.7 puncte și 3.0 recuperări. CSO Voluntari are un bilanț de trei victorii și patru înfrângeri în Liga Națională de Baschet Masculin.

Larrier nu este primul jucător de care se desparte vicecampioana României. În urmă cu trei săptămâni, ilfovenii au renunțat la Sarunas Vasiliauskas, care, între timp, a ajuns la Budivelnyk.

De asemenea, CSO Voluntari s-a despărțit de Sașa Ocokoljic, antrenorul principal al echipei, interimatul fiind asigurat de Dan Ioan. Conform informațiilor noastre, alb-albaștrii sunt aproape de o înțelegere cu un reputat tehnician din Europa.

*foto: championsleague.basketball

14 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    as remarca
    pragmatismul celor de la comuna care in conditiile in care au iesit din EC fac schimbari de substanta, ceea ce inseamna ca (chiar) trag la titlu. Sunt curios daca vor reusi sa se apropie de U.

    cu 1 an în urmă (06.12.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    mda
    cumva de asteptat dupa inceputul tumultuos de sezon si incheierii participarii europene; posibil sa mai fie schimbari, dupa instalarea noului antrenor, dupa capul meu mai sunt 1 - 2 jucatori straini care nu presteaza la nivelul dorit.

    cu 1 an în urmă (06.12.2022)
    • Soare:

      .
      Să sperăm că vom vedea și la SB câteva schimbări în lot, sunt vreo 2 jucători care n-au nici o treabă cu baschetu'. Referitor la Voluntari, eu zic că și-au atins potențialul anul trecut când au jucat finala, nu cred că se pot bate anul acesta cu CJ, Oradea sau Rapid.

      cu 1 an în urmă (06.12.2022)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      ?
      Situatia asta de la Voluntari cu jucatori veniti din campionate puternice, dar care nu performeaza aproape deloc am observat-o destul de des la echipele unde este Ionut Georgescu.
      Este cumva implicat in aceste transferuri ratate de jucatori? Intreb, deoarece alegerea antrenorului Ocokoljic pare sa fie 100% alegerea lui.

      cu 1 an în urmă (06.12.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @z
      Nu prea inteleg ce vrei sa zici... poti te rog sa-mi dai exemple cu acei jucatori din campionate puternice care nu au performat la echipele la care a activat IG?
      Iar apoi trebuie sa fi mai explicit cu termenul de implicare; orice GM de club este implicat in toate transferurile echipelor pe care le conduce; de la alcatuirea listei de potentiali jucatori / antrenori, la discutii cu agenti, interviuri cu jucatori, negocieri de contracte etc... Daca cumva prin implicare vrei sa spui ca IG ar putea impune unor antrenori ca Toijala, Fleseriu sau chiar si Ocokolic jucatori pe care acestia nu-i doresc, iti spun ca te afli intr-o mare eroare.
      Dar cred ca e o buna baza de discutie ceea ce propui tu si cred ca ar merita sa analizam asa numitele transferuri ratate la echipele de top in ultimii ani.

      cu 1 an în urmă (07.12.2022)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @z
      Hai să îmi dau și eu cu părerea despre IG ca un simplu outsider și doar din ce s-a văzut la echipele ce au fost sub tutela lui și părerea mea este una contradictorie cu a ta.
      Să nu uităm că IG a fost manager la Steaua, după dizolvarea Asesoftului, până în 2018, culmea în acei ani Steaua având echipe foarte bune, jucând în EuroCup și prinzând și finală de campionat. Apoi a mers la Sibiu unde, pe perioada cât a fost manager acolo, Sibiul a avut cele mai bune clasări și prinzând, din nou, finală de campionat, câștigând și cupa României, apoi mergând la Voluntari, unde, ai ghicit, echipa a început sa înflorească după venirea lui și prinzând finală de campionat și câștigând 2 cupe ale României. Coincidență? Eu zic că nu! Omul își face treaba cu succes, din punctul meu de vedere...
      Acuma că unele transferuri nu au fost inspirate, se întâmplă peste tot, dar ideea generală e că echipele au înflorit în perioadele cât el a fost manager, față de anii premergători sosirii lui...

      cu 1 an în urmă (07.12.2022)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      ?
      La Steaua, Sibiu si Voluntari s-a facut performanta cat timp a fost IG la echipa, lucrul asta nu poate fi contrazis, dar observ ca pe acolo au trecut si multi jucatori adusi cu foarte multa reclama, din campionate puternice care au evoluat dezamagitor, sub asteptari. De exemplu, Long, Jevtovic, Boone, Ewing, Stewart, Jordan, Chatman, Woods, Cotton, Larrier, Moore.

      Se mai intampla si la celelalte echipe cu bugete mari (Cluj, Oradea) sa o mai gafeze cu transferurile, dar asta s-a intamplat foarte rar.
      Mentionez ca nu cunosc detalii de culise, nu am alte surse de informare in afara de ce se scrie pe aici si pe UH. Asta e doar o observatie de-a mea si ceea ce doream sa aflu e daca intr-adevar IG poate fi invinuit in vreun fel sau nu, sau daca e vreun alt motiv pentru care au aparut asa multe transferuri ratate.

      cu 1 an în urmă (07.12.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @z
      Bun, ai pus lista cu jucatori si ai mai nuantat putin, de la transferuri ratate la evolutii dezmagitoare... :).
      La o prima vedere, i-as exclude din start pe Chatman si Larrier care erau rookies; in plus, Larrier a jucat prea putin, iar mie Chatman mi-a placut, a avut cifre chiar ok si-mi aduc aminte cu placere victoria din Horia Demian, unde a jucat extraordinar. Tot aici l-as incadra si pe Woods, care a fost la al doilea sezon de profesionist, dupa doar unul in Portugalia; rolul lui sezonul trecut a fost de back-up la Vasiliauskas, dupa capul meu s-a achitat cu brio, iar daca punem si salariul in discutie, plusul e si mai mare.
      Acum hai sa o luam cu Steaua... Long si Boone au avut aici cifre absolut similare cu sezoanele lor trecute, cam in aceleasi minute; singura dezamagire cred ca a fost Jevtovic, care a avut cifre modeste, dar el venea din Serbia, fiind la primul sezon in afara tarii; in plus, evolutiile lor ulterioare din Polonia si Romania, dovedesc ca e un jucator solid, era doar nevoie de timp pentru a se dezvolta.
      La Sibiu... Ewing a venit dupa o pauza lunga, iar rolul lui a fost zic eu mai mult off-court, pe teren, evolutiile lui poate nu s-au ridicat la asteptarile nostre, dar tot ne-a castigat meciul de la Pitesti. Oarecum similar, JJ si Barry Stewart si-au parcurs la Sibiu ultimul sezon din carierele lor de profesionisti. Cifrele lor statistice au fost bune, in nota cu ce au inregistrat in toata cariera lor. A fost un sezon cu multe accidentari, dar cumva echipa era pe revenire de forma, cand sezonul s-a incheiat abrupt din cauza pandemiei.
      La Voluntari mi-au mai ramas Cotton si Moore; dar discutam de un sezon aflat totusi la inceput, Voluntari tocmai si-au adus un super de antrenor, hai sa mai asteptam putin pana sa judecam definitiv; desi pot sa fiu de acord cu Moore, nici mie nu-mi place, in schimb Cotton e un fundas foarte ok, in special defensiv, stiu ca si Dan l-a vrut la Sibiu acum cativa ani si nu l-a putut aduce.
      Concluzia mea la lista ta de jucatori e cu totul alta, singurle transferuri care au dezamagit cu adevarat cred ca au fost Jevtovic, partial Ewing si posibil Moore; poate ca ceilalti nu au rupt gura targului, dar eu unul nu am fost dezamagit de prestatia lor; cu siguranta judecatile sunt subiective si trecute prin filtrul asteptarilor fiecaruia, dar strict pe cifre, din numele specificate de tine, la sfarsit raman mult mai putine.

      Si ca sa avem si niste termene de comparatie, iata o lista cu jucatori care nu au confirmat in ultimii ani la:
      Oradea: Stamenkovic, Nikolic, TJ Carter, Marcus Ginyard, Kristijan Krajina, Ramone Moore, Bickauskis, Paliukenas;
      Cluj: Drungilas, Justin Gray, Trey Ziegler, Darrin Dorsey, Stanimir Marinov, Alhaji Mohammed, Nestor Colmenares, Mike Dixon, Marquis Wright...
      Ok, unele nume sunt discutabile, dar ce vreau eu sa spun e ca astfel de liste pot fi facute pentru toate echipele, ratele de succes in gasirea jucatorilor buni sunt similare la echipele de top din Romania, cred eu...

      cu 1 an în urmă (08.12.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Despre IG
    si nu numai. Imi dau si eu cu parerea desi personajul IG imi este spre total indiferent, de aceea nu l-as blama doar pe el.
    Nu pot insa sa nu remarc ca perioadele de "glorie " a lui IG, ( dar mai sunt alti priceputi si in alte sporturi ) coincid cu o anumita prosperitate bugetara a respectivelor cluburi, asociatii etc. Repet, nu este vorba numai de IG. Cind are " balta " peste sunt extrem de multi care se asociaza cu rezultatele din acea perioada, cind seaca "balta", isi muta minciocul la alta balta.
    Vor fi altii care vor spune : " Pleaca dom'ne de aici ca toti ar face la fel, ca e firesc sa circule forta de munca, sa caute un loc de mai bine." Din obsrvatiile propri am totusi citeva contra-exemple. Cristescu, Tenter, Pintea, Cuic la Cluj, Vulc senior si chiar Fleseriu la Sibiu, Sere si Achim la Oradea, Safar la Steaua, Niculescu la Dinamo, Calancea la Brasov, Petricevic mai nou la Timisoara ( desi in tinerete si lui ii placea "mierea") sunt doar citeva exemple din Baschet care au fost/au ramas si la greu alaturi de clubul/asociatia la care au cunoscut succesul.
    Rolul managerului este esential in orcie organizarie dar sunt feluri si feluri de manageri. Unii chiar au numai "succesuri" !

    cu 1 an în urmă (07.12.2022) Raspunde
  • Sorin Buta :

    Voluntari
    După 2 zile de discuții pe marginea acestui articol nu a observat nimeni faptul că cei care discută aici sunt suporteri de la Sibiu, Cluj și Oradea. Nu văd nici un "fan" comunal care să-și dea cu părerea sau să-și verse oful că au pierdut un jucător asta chiar dacă pagina lor de FB abundă de declarații de genul "doar împreună vom reuși" sau "datorită vouă suntem mai puternici", etc. Care "împreună" sau care "vouă" nu știu, mai ales că "suporterii" din voluntari, la meciul cu Steaua de exemplu, au fost muuuuult mai puțini decât la Sibiu, duminică, la un meci de Liga 1, adică eșalonul 2 din baschetul nostru.

    cu 1 an în urmă (07.12.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Suporteri comunali?
      Stimate coleg, existența echipei de baschet din Voluntari este echivalentă cu ideea de a monta un eleron unei găini.
      Oricât te-ai chinui să explici logica, găina tot nu va fi nici mai aerodinamică nici mai rapidă, nu va zbura precum un uliu și nici nu va da mai multe ouă.
      Evident, găina cu eleron constituie un motiv de mare mândrie pentru proprietar, care are astfel ocazia să se laude cu o asemenea mare realizare printre vecini și consăteni.
      Promite că va înscrie găina la concursuri de porumbei voiajori și construiește pentru asta și un coteț pentru păsări / cutie poștală / incintă multifuncțională faină, din tablă zincată.
      Găina însă nu prea zboară și, așa cum am stabilit deja, nici ouă nu dă nici nu cântă ca o privighetoare.
      Efectul grozăviei durează, iată, puțin iar sătenii se întorc, încet încet, către lucrurile care-i interesează cu adevărat.
      Iar găina cu eleron, în cele din urmă, ajunge să trăiască drama de-a nu (mai) atrage atenția nimănui, nici a proprietarului care din grăunțe preium ajunge s-o hrănească cu pleavă.
      Între timp, în alte părți și localități, se minunează lumea de toate lucrurile astea fără sens...

      cu 1 an în urmă (07.12.2022)
    Raspunde
  • uplifter :

    Georgescu
    Desi suntem putin offtopic cu discutia, din punctul meu de vedere, nu mi-a placut niciodata omul Georgescu. Probabil de la amintirile din vremea hotiilor Asesoft. Desi atunci avea ceva circumstante atenuante, era un copil, intrase brutal intr-o lume mare, etc.
    Ca profesionist insa consider ca da clasa omologilor lui de la orice club, atat pe linie de marketing sportiv (imi imaginez ca asta e ceea ce vrea sa faca cel mai mult), cat si ca si manager sportiv.
    Omul este foarte pasionat in ceea ce face, a reusit sa-si faca relatii in lumea baschetului si aferentele.
    Din ceea ce stiu, pe unde a mers, a mijlocit sponsorizari importante din domeniul privat nu doar a beneficiat de fonduri cum cred unii ca se intampla acum la Voluntari.
    Cat despre asemanari cu alte persoane din top managementul altor cluburi, nu cred ca sunt sugestive astfel de comparatii. Am inteles ideea colegului, dar sunt cluburi cu situatii si istorii diferite.
    El a mers acolo unde a putut exercita un rol important, unde a putut sa-si puna ideile in practica.
    Personal, daca nu era legatura deja facuta cu BT, nu m-ar fi deranjat sa vina la Cluj.

    cu 1 an în urmă (07.12.2022)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Parerea mea
      Din experienta de viata privind caracterul oamenilor. Arbitrii, antrenorii, managerii cluburilor sunt si ei oameni. Un gunoi, nu se schimba. Regulile mai stricte uneori il fac sa fie atent cum sa procedeze. Dar imediat ce il lasi in largul lui isi va arata caracterul de gunoi. Exemple sunt destule in sport, politica, mass media, muzica unde pot fi urmarite mai usor actiunile respectivelor persoane.

      cu 1 an în urmă (07.12.2022)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Poor american
    Nici nu l au lăsat să se încălzească

    cu 1 an în urmă (07.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!