Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari a obținut prima victorie din acest sezon de ENBL

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.10.2023

CSO Voluntari a obținut prima victorie din acest sezon de ENBL

CSO Voluntari a reușit să câștige în premieră un meci în ENBL. Gruparea de la marginea Capitalei s-a regrupat rapid după eșecul din prima etapă și a reușit să câștige în deplasarea împotriva celor de la Keila KK. Scorul final al confruntării a fost 53-82.

Keila: Kevin Johnson, Kristen Kasemets, Andrii Myronenko, Roland Tamkivi, Luka Majstorovic

CSO Voluntari: Kwamain Mitchell, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Alex Olah

Ilfovenii au început curajos partida, marcând de două ori din interior, prin Allen și Shumate. Kasemets a spart gheața pentru gazde, cu un coș de trei puncte. Reprezentanta României a readus diferența la două posesii, după ce Olah și Shumate au reușit procedee spectaculoase în căciulă. Tabela indica 3-10 în acel moment. Krestinin și Zunda au condus un run de 8-0 pentru Keila, care trecea pentru prima oară la conducere. După un sfert foarte intens la capitolul defensiv, scorul era 13-14.

Polyak, Shumate și Feazell au lansat-o pe Voluntari în debutul sfertului secund prin dominanța în jocul de interior. Majstorovic din interior și Myronenko de afară au redus ecartul la patru lungimi, înainte ca Mitchell să bifeze patru puncte consecutive pentru oaspeți. Feazell a dus scorul la 22-30 cu un slam-dunk agresiv, înainte ca Krestinin să stabilească scorul la pauza mare: 25-30.

Elevii lui Ainars Bagatskis au dus pentru prima oară diferența în double-digits, după ce Olah și Shumate au marcat șase puncte la rând. Krestinin a întrerupt parțialul adversarilor, înainte ca pivotul român al oaspeților să marcheze din interior. Shumate a majorat apoi diferența cu un coș din spatele arcului de cerc. Zunda a replicat prin același procedeu, iar Saks și Sengbusch au adus patru puncte de sub inel, respectiv de la libere. Sub dirijarea lui Mitchell, Voluntari a avut parte de un final liniștit de sfert, iar scorul era 39-53 cu 10 minute înainte de final.

Feazell a avut parte de un debut spectaculos de act decisiv, reușind să marcheze prin două slam-dunk-uri consecutive. Defiticul celor de la Keila a crescut la 20 de puncte datorită triplei lui Shumate. Majstorovic a punctat de la semi-distanță, pentru ca mai apoi Tohătan să transforme două libere. Myronenko a răspuns printr-un coș de trei. Miseailo a reușit primele sale puncte în această campanie europeană datorită unei reușite de la distanță. Balticii nu au mai putut să revină în meci, iar în final au cedat cu 53-82.

Keyshawn Feazell a fost MVP-ul partidei, terminând cu 17 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. JT Shumate a avut 15 puncte, iar Kwamain Mitchell a terminat cu 20 de puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive. În double-digits a mai fost Alex Olah, cu 10 puncte. Denis Krestinin a marcat 13 puncte pentru gazde, urmat de Karlis Zunda, cu 12. 

CSO Voluntari va mai juca în ENBL abia peste două săptămâni, pe 8 octombrie. În etapa a treia a grupei B, ilfovenii vor da piept cu Brno.

*foto: Facebook/CSO Voluntari Baschet

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Victorie clară
    Pentru un privitor neutru, aș remarca totuși că Voluntari a jucat cu o echipă de semi-profesioniști ( așa a spus comentatorul Viorel Ion dacă nu mă înșel ). Felicitări pentru SportExtra care încearcă să transmită cît mai mult baschet. Este de lucrat la calitatea comentatorilor, astăzi am aflat că: " mingea a sărit din cele două inele ale coșului " și multe alte inexactități. Totuși nu l-a egalat pe Florian Petrică.

    cu 6 luni în urmă (24.10.2023) Raspunde
  • CSM Constanța RlCARDO :

    Oricare
    din echipele care joacă în LNBM ar fi bătut echipa asta. Mă mir că s-au chinuit atât până la pauză.

    cu 6 luni în urmă (25.10.2023)
    • Ricardo:

      Felicitări CSO VOLUNTARI
      Doi useri cu același nume! Perfect de acord ! O echipa destul de modesta!

      cu 6 luni în urmă (25.10.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    suporteri voluntari
    suporterii care au facut deplasarea cu echipa au fost in delir. se putea auzi in sala vo-lun-tari, vo-lun-tari!! daca va uitati la videoul cu meciul, au facut si o coregrafie uriasa cu numele lui olah si nicoara. frumos. bravo voluntari, suntem mandri

    cu 6 luni în urmă (26.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!