Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari a tranșat pe teren propriu calificarea în semifinalele LNBM

CSO Voluntari a tranșat pe teren propriu calificarea în semifinalele LNBM

CSO Voluntari a reușit calificarea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a trecut de SCM U Craiova în sferturile de finală cu scorul general de 2-0. Ilfovenii s-au impus în meciul doi cu scorul de 78-68.

Voluntari a început partida în formula Hickey, Joseph, Badiu, Moldoveanu și Borovnjak, în timp ce Craiova i-a avut în primul cinci pe Person, Diculescu, Pratt, Henson și Țibîrnă.

Oltenii au început mai bine meciul și conduceau cu 8-3 după trei minute. Moldoveanu, Badiu și Gîrbea au marcat fiecare câte un coș de 3 puncte însă și au adus Voluntariul în avantaj (12-10). Până la finalul primului sfert Hickey a pus 10 puncte și ilfovenii aveau un avantaj de 7 puncte după primul sfert (24-17). Person a deschis sfertul secund cu o triplă, dar elevii lui Sasha Ocokoljic au pus un run de 9 puncte consecutive (33-20). Oltenii au răspuns cu un parțial de 10-0 (33-30), care a fost rupt de de cinci puncte consecutive ale lui Hickey. La pauză, CSO Voluntari conducea la 10 puncte, scor 42-32.

Sfertul trei a început groaznic pentru Craiova, care nu a marcat niciun punct în patru minute. CSO Voluntari a ajuns chiar și la un avantaj de 22 de puncte (58-36), pentru ca după trei sferturi să aibă un avans de 20 de puncte (62-42).

În sfertul patru elevii lui Aco Todorov au avut o tresărire de orgoliu. Cu Diculescu, Pratt și Person în prim plan, Craiova a venit chiar și la 6 puncte cu 4:14 rămas de jucat din meci (67-61). Vlad Moldoveanu a marcat o triplă într-un moment dificil pentru formația sa, pentru ca în cele din urmă Voluntari să obțină victoria, scor 78-68.

Anthony Hickey a avut o prestație de senzație, cu 30 de puncte, 11 pase decisive, 6 recuperări și 12/19 din acțiune, pentru +38 la eficiență. Dejan Borovnjak a marcat 16 puncte, în timp ce Zarko Djuric a înscris 11 puncte.

De partea cealaltă Dragoș Diculecu a marcat 24 de puncte cu 5 recuperări, Mo Pratt a adunat 17 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive și 4 intercepții iar Jonathan Person a înscris 14 puncte cu 8 recuperări.

Astfel, CSO Voluntari se califică în premieră în semifinalele LNBM, unde va înfrunta U-BT Cluj, formație care a trecut de CSM Galați în prima rundă de playoff tot cu 2-0.

*foto: facebook CSO Voluntari - baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!