Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari are doar opțiunea victoriei pentru calificarea în Top 10

CSO Voluntari are doar opțiunea victoriei pentru calificarea în Top 10

CSO Voluntari încheie prima fază a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu un duel pe teren propriu, primind vineri (27.01) vizita celor de la CSM Focșani în etapa a 18-a a Conferinței B.

Ilfovenii au nevoie de un succes pentru a se califica în Top 10, orice alt rezultat însemnând eliminarea vicecampioanei din lupta pentru playoff mai departe. Statistica ține cu Voluntari în duelurile cu Focșani, până în prezent ilfovenii având victorii pe linie și unele la diferențe importante, cel mai clar succes fiind în 2021 într-un meci încheiat cu 117 la 42.

Înaintea acestei partide, formația lui Ainars Bagatskis are 8 victorii și 7 eșecuri în LNBM, bilanț pe care îl are și Dinamo. Există posibilitatea, printre altele, ca ambele să meargă în Top 10 și una dintre Timișoara, respectiv Galați să nu prindă loc în faza superioară care urmează.

CSM Focșani are doar două meciuri câștigate din ultimele 10 în Liga Națională, ambele fiind cu Laguna Sharks București, ultima clasată din Conferința B. De cealaltă parte, CSO Voluntari a suferit două înfrângeri în ultimele trei etape, în deplasările de la Steaua și Galați.

La trei capitole stau mai bine vrâncenii, respectiv la procentajele liberelor transformate, la media recuperărilor ofensive și la intercepțiile reușite pe meci, în restul cazurilor Voluntari fiind cea care domină.

Ambele echipe au jucători în Top 10 la diferite date statistice, dintre aceștia fiind vorba de Eric Thompson (recuperări) și Mo Watson (assist-uri) de la Voluntari, respectiv Ionuț Berceanu (aruncările de două puncte precise) și Konstiantyn Anikiienko (capace).

Întâlnirea din Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” va avea loc vineri, 27 ianuarie, de la ora 17.45 și o să fie în direct pe Digisport și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Focșani oficial

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!