Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari bifează a șaptea victorie la rând pe teren propriu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.12.2023

CSO Voluntari bifează a șaptea victorie la rând pe teren propriu

CSO Voluntari (4-1) și-a continuat forma excelentă pe teren propriu în acest sezon cu o nouă victorie în ENBL, în fața celor de la Newcastle Eagles (2-2). Ilfovenii au ajuns la șapte victorii consecutive în propria casă datorită succesului cu scorul de 84-76, în fața britanicilor.

CSO Voluntari: Trevon Allen, JT Shumate, Rashard Odomes, Titus Nicoară, Alex Olah

Newcastle Eagles: Rickey Mcgill, Devin Whitfield, Jordan Johnson, Darius Defoe, Tajh Green

Odomes a deblocat tabela în urma unei acțiuni de bully-ball în spațiul de trei secunde. Defoe și Johnson au marcat apoi de la semi-distanță. Green a adăugat două puncte printr-un dunk, după liberele lui Shumate. Nicoară a egalat din căciulă, înainte ca Odomes să marcheze și el de sus. Tot el și-a readus echipa la conducere cu un and-one. După o serie de ratări, Olah a spart gheața și a punctat cu un cârlig de sub panou. La capătul primului sfert, tabela indica 17-13, în favoarea ilfovenilor, datorită liberelor lui Tohătan.

Austin a lovit primul în sfertul al doilea, pe contră. Defoe a egalat la 17 cu un fadeaway. Vulturii au revenit la conducere datorită triplei lui Green, însă Feazell a replicat cu un dunk agresiv după ce a rămas singur sub panou. Britanicii au cerut primul timeout al confruntării după ce Odomes a finalizat o nouă acțiune în căciulă și a dus scorul la 25-22. Acesta s-a dovedit util, întrucât Johnson a întrerupt imediat seceta ofensivă. Feazell a devenit principalul marcator pentru oaspeți cu un coș de trei. Newcastle a profitat de o serie de erori a adversarilor și a egalat la 28. Allen a calmat apele cu cinci puncte la rând. La pauza mare, tabela indica 35-34.

Troublemakers au adăugat rapid patru puncte la ecart în debutul părții secunde. Whitfield a replicat cu o triplă. Mcgill a urmat exemplul colegului său, înainte ca Odomes să finalizeze cu un layup o pătrundere dificilă. Johnson a reușit un coș cu fault prin care restabilea egalitatea la 43. Mcgill a continuat recitalul triplelor și i-a readus la conducere pe englezi. Allen a egalat tot cu un coș de afară. Olah și Green s-au duelat în reușite de sub panou pentru a întrerupe seria de aruncări de trei. Austin a majorat diferența la două posesii. Tohătan a tăiat din deficit cu un stop-șut de trei, dar insularii au mai lovit o dată până la finalul sfertului și tabela indica 55-58.

Olah a transformat un nou coș de sub panou, în debutul actului decisiv, dar elevii lui Marc Steutel au reacționat excelent și au înscris cinci puncte la rând, prin Whitfield și Delpeche, iar Bagatskis cerea un timeout prematur în ultimul parțial. Situația a rămas sub control pentru oaspeți, care au marcat din nou de afară pentru Whitfield. Allen a întrerupt run-ul adversarilor printr-o reușită de același tip. El a adăugat alte două puncte de la libere, înainte ca Delpeche să înscrie printr-un dunk. Odomes a refăcut jocul de o posesie printr-un and-one. Shumate a egalat la 68 printr-un nou coș cu fault al formației de la marginea Capitalei. Seria coșurilor cu aruncare liberă bonus a continuat pentru CSO, iar Odomes a dus scorul la 71-70. Tot el a marcat apoi din interior pentru a forța un timeout al oponenților. Polyak a majorat diferența la șase lungimi cu un coș de trei. Allen a ratat două libere, dar s-a revanșat imediat cu un layup extrem de dificil. La final, elevii lui Ainars Bagatskis s-au impus cu 84-76.

Rashard Odomes a fost cel mai bun om de pe teren și a adunat 27 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Trevon Allen a strâns 15 puncte și 5 recuperări. În tabăra oaspeților, cinci dintre cei opt jucători din rotație au fost în double-digits.

Pentru reprezentanta României în competiție a fost ultimul meci în acest an calendaristic în ENBL. Adversarii lor mai au un singur meci în competiția europeană până în 2024, cu Zielona Gora, pe teren propriu.

*foto: Facebook/CSO Voluntari

1 comentariu la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Echipa bine articulata
    S-a văzut și la Cluj, unde greu campionii au tranșat partida. Felicitări.

    cu 4 luni în urmă (13.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!