Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari bifează primul succes stagional în confruntările cu Craiova

CSO Voluntari bifează primul succes stagional în confruntările cu Craiova

CSO Voluntari și SCM U Craiova au tras cortina peste etapa a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ilfovenii reușind să câștige pentru prima dată în acest sezon un duel contra „Leilor din Bănie”. S-a terminat cu 84 la 76 pentru vicecampioana țării în meciul de sâmbătă seara (18.03).

Voluntari: Maurice Watson, Toddrick Gotcher, David Vida, Rolland Torok, Eric Thompson

Craiova: Cortez Edwards, Topias Palmi, Alexandru Coconea, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic

Ilfovenii au deschis meciul într-o manieră favorabilă lor și conduceau cu 5-2 după un minut și jumătate, Coconea egalând cu un three-point play și apoi Edwards era precis de afară pentru 5-8. Craiova a pus șase puncte între cu reușita lui Țîbîrnă de la 8-14, Planinic reușind să înjumătățească handicapul cu puțin peste 3 minute rămase pe cronometru din acest sfert inaugural. Tot pivotul Voluntariului făcea 15-16, pentru ca în ultimele două minute să urmeze un run de 9-2 în favoarea Craiovei și scorul după acest parțial inaugural era 17-25.

Oltenii ajungeau să conducă la 10 puncte cu layup-ul lui Hopkins (17-27) și Moore era cel care oprea run-ul Craiovei cu perechea împărțită de libere, după care Watson rata de la semi-distanță pentru Voluntari în ultima secundă de atac. Același conducător de joc al Voluntariului marca ulterior pentru 20-27, pentru ca în decurs de câteva atacuri Edwards să refacă un avans format din două cifre pentru Craiova (20-31), moment în care a urmat un time-out în dreptul gazdelor. CSO Voluntari a răspuns cu cinci puncte la rând, Nikolic refăcând ecartul de 10 puncte la 27-37 și în ultimele patru minute ale reprizei vicecampioana țării a putut să se apropie cel mult la -7, cei de la SCM U Craiova intrând la vestiare cu 38 la 45, după un buzzer beater reușit de Mo Watson.

Thompson a marcat primul în repriza a doua și Nikolic l-a urmat de la linia de fault, Coconea și Mijovic având apoi încercări consecutive de la distanță prin care scorul devenea 44-53. Moore a răspuns tot cu o aruncare precisă de trei puncte, după care urma un time-out pentru gazde la mijlocul sfertului cu numărul trei, SCM U Craiova distanțându-se între timp la 47-58. Ilfovenii s-au apropiat din nou la șase puncte, Parks găsind un răspuns pentru a reface ecartul de trei posesii și parțialul se încheia cu punctele lui Moore, respectiv Tohătan pentru 58-62.

Rasheed Moore beneficia de o liberă suplimentară după ce a fost faultat pe aruncare și diferența scădea la două puncte, 62-64 și Rolly Torok găsea tripla din colțul terenul pentru a duce vicecampioana în față, moment în care banca tehnică a oltenilor cerea time-out. Moore ajungea din nou la linia de fault după un antisportiv dictat la Mijovic (67-66) și Gotcher a fost foarte aproape să înscrie patru puncte în decurs de câteva secunde, în schimb oferindu-i un assist lui Planinic și era 71-66 cu cinci minute și jumătate până la final. Watson nu rata de la libere și se făceau trei posesii în plus pentru CSO Voluntari, Deondre Parks răspunzând cu o triplă la 74-69 și Planinic avea apoi o reușită importantă de la semi-distanță, Craiova venind la trei puncte în urmă cu un minut înainte de final. În cele din urmă, CSO Voluntari a reușit să se impună cu 84 la 76, bifând primul succes stagional în duelurile cu Craiova indiferent de competiția în care cele două s-au întâlnit.

Vicecampioana în exercițiu (6-7 bilanț) urmează să joace peste trei zile pe terenul Rapidului, iar Craiova (5-8) are în continuare un nou meci important, acasă cu CSM Constanța.

Rasheed Moore și Maurice Watson au fost liderii ilfovenilor cu 21, respectiv 19 puncte, iar Darko Planinic a contribuit cu 12 puncte și 5 recuperări.

Dimitrije Nikolic (16 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive), Milivoje Mijovic (12 puncte, 10 recuperări) și Cortez Edwards (10 puncte, 9 recuperări, 8 pase decisive) au fost oamenii în double figures pentru SCM U Craiova.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Rezumatul meciului
    Trei cretini,fiindca asa au vrut ei,au intors jocul si au oferit victoria echipei satesti!

    cu 1 an în urmă (18.03.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Surprinzatoare
    Prestatia Voluntariului nu a fost la inaltimea asteptarilor, in schimb Craiova nu a jucat deloc rău.
    Noul jucator Pg a aratat mai mult calitati de Sg, insa e doar de cateva zile si oricum nu va putea fi ca Giordan.
    Dar pare ca va aduce plusvaloare in jocul oltenilor.

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!