Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari câștigă cu CSU Sibiu și își continuă parcursul fără greșeală în propriul fief

CSO Voluntari câștigă cu CSU Sibiu și își continuă parcursul fără greșeală în propriul fief

CSO Voluntari s-a impus în partida jucată în devans duminică (06.02), din etapa a 20-a a Ligii Naționala de Baschet Masculin, cu BC CSU Sibiu, scor 78-71. Ilfovenii au fost la ultimul meci disputat pe teren propriu în luna februarie.

Gazdele au început în formula Vasiliauskas, Gotcher, Vida, Moldoveanu și Thompson, iar galben-albaștrii au replicat prin Tohătan, Tamulis, Padgett, Pratt și McGrew.

Sibiul a deschis scorul, prin Pratt, iar primele puncte ale Voluntariului au venit de la linia de fault, pentru ca ulterior Tohătan și Padgett să răspundă tot prin aruncări libere, McGrew mărind ecartul în favoarea vizitatorilor (9-2). Time-out-ul solicitat de Ocokoljic n-a avut efect pe moment și Tamulis a înscris pe o pătrundere, Vasiliauskas reușind primul coș din acțiune pentru CSO Voluntari (11-5). Gotcher a scăzut diferența la o singură posesie cu o triplă, 11-8, americanul reușind următoarele cinci puncte ale deținătoarei Cupei (13-13), iar cu dunk-ul lui Thompson gazdele preluau conducerea în premieră, 15-13. Torok și McGrew au închis situația de pe tabelă în primul sfert, 17-15.

Oaspeții au continuat să puncteze din paint (19-17) și prin tripla lui McGrew s-a ajuns la 22-17, CSO Voluntari irosind cinci aruncări din spatele arcului de cerc, în cele din urmă Vida fiind cel care a adus primele puncte pentru gazde în sfertul al doilea. Mirel Dragoste a modificat rapid situația de pe tabelă, 25-19, dar ilfovenii au venit în decurs de câteva secunde la un punct în urmă și printr-o nouă posesie pierdută de sibieni, Gotcher a pus Voluntariul la conducere, 27-26. CSU Sibiu a revenit în față prin reușitele lui Blake, americanul pasându-i excelent lui Uță apoi pentru două puncte ușoare (32-30), Thompson restabilind egalitatea de la linia de fault. Gotcher a punctat din spatele arcului de cerc pentru a patra oară în prima repriză (35-32), scorul pauzei fiind stabilit de Vasiliauskas cu o triplă, 40-34.

CSO Voluntari stătea mai bine la procentajele din acțiune în prima repriză, 44-40%, diferența fiind făcută la încercările reușite din spatele arcului de cerc. CSU Sibiu avea 25-18 la recuperări, dar a și cedat de șapte ori posesia, formația pregătită de Miguel Angel Hoyo punând pe tabelă 24 de puncte din paint. Toddrick Gotcher a fost omul primelor două sferturi, perioadă în care a adunat 16 puncte.

Aproape două minute au trecut până la reușita care a modificat scorul în sfertul al treilea, Thompson împărțindu-și perechea de libere (41-34), iar apoi Vasiliauskas a răspuns cu o triplă unei reușite semnate de Pratt și se menținea diferența de trei posesii, 44-37. Tohătan, Pratt și Padgett au adus-o pe CSU Sibiu la două puncte în urmă, 46-44, dar prin coșurile lui Vasiliauskas și Barro ilfovenii mergeau la 50-44. Gazdele s-au desprins la 56-47 după triplele lui Woods și Moldoveanu, iar prin catch and shoot-ul lui Gotcher s-a ajuns în premieră la +10, scor 59-49. Uță a reușit să reducă puțin din handicap (60-53), însă Badiu a refăcut avansul format din două cifre, 63-53, CSO Voluntari aflându-se la conducere la finalul sfertului al treilea cu 65-53.

Ilfovenii au început să facă spectacol în primele minute ale ultimului sfert și diferența a urcat la 16 puncte, scor 69-53 prin dunk-ul lui Thompson, iar Blake și Uță au semnat următoarele puncte ale Sibiului (69-57), moment după care antrenorul gazdelor a solicitat un timp de odihnă. Vizitatorii s-au apropiat la șapte lungimi, 69-62, seria fiind oprită prin liberele lui Gotcher, americanul fiind din nou precis din spatele arcului de cerc apoi, 74-64. Tohătan a menținut suspansul în ultimele minute, cu cinci puncte la rând (74-69), Gotcher punând două puncte decisive cu un minut înainte de final, 76-69, în cele din urmă terminându-se cu 78-71 pentru alb-albaștrii.

CSO Voluntari ajunge la 13-2 bilanț în campionat după acest meci, iar CSU Sibiu încasează a 11-a înfrângere, având și 8 victorii.

Toddrick Gotcher a excelat în acest duel, cu 26 de puncte (6/11 de la distanță), 4 pase decisive și 3 recuperări, urmat de Sarunas Vasiliauskas (13 puncte, 7 pase decisive) și Eric Thompson (11 puncte, 14 recuperări). În tabăra sibiană au existat cinci jucători cu cel puțin 10 puncte marcate la final, lider la acest capitol fiind Tanner McGrew (16 puncte, 11 recuperări).

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Eram convins din vară că va fi un sezon extrem de dificil, dar parcă nu mă așteptam la o astfel de mediocritate dureroasă.
    Din păcate, poziția de principal este o pălărie mult prea mare pentru MAH. Deși a avut marele avantaj de a cunoaște bine toți jucătorii, a implementat un sistem care din păcate nu se potrivește deloc cu roster ul actual. E normal ca un antrenor să-și impună propria filozofie, dar experimentul se îndreaptă încet spre eșec total. Și chiar nu văd cum mai poate fi salvat sezonul ăsta.

    cu 2 ani în urmă (07.02.2022) Raspunde
  • Benjamin :

    Lucas
    Imi place tot mai mult.

    cu 2 ani în urmă (07.02.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    O
    Nouă înfrângere, aș prefera să nu vorbesc de partidă în sine... (sunt de acord că suntem foarte jos) dar parcă mi-aș dori Voluntariul în play-off (dacă mai aducem un jucător bun), dacă tot ne-am antrenat atât cu ei, in condițiile mele eu zic că trecem 😁😁🤔

    cu 2 ani în urmă (07.02.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      E bine să ne uităm din când în când pe clasament.
      De exemplu, acum noi avem 11 înfrângeri... Și sunt 10 echipe care au doar 9 înfrângeri, e drept, unele cu meciuri mai puține... Dar nu văd cum putem ajunge la un bilanț 15 15 la felul în care jucăm, în special în deplasare.
      Meciul următor cu Dinamo e absolut decisiv, o înfrângere și e gata lupta pentru play-off.

      cu 2 ani în urmă (07.02.2022)
    • Ricardo:

      Hakan Demir
      În condițiile în care Dinamo dispune si de un antrenor de calibru... imi este extrem de greu să cred ca puteti speră la victorie. În altă ordine de idei echipa voastră arata destul de rau si ca joc dar mai ales că nume. Eu unul am mai spus trebuie sa puneti presiune pe echipa managerială..... Asa veti ajunge o echipă banală!

      cu 2 ani în urmă (07.02.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!