Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari câștigă derby-ul săptămânii în Liga Națională, cu FC Argeș Basketball

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
20.11.2021

CSO Voluntari câștigă derby-ul săptămânii în Liga Națională, cu FC Argeș Basketball

FC Argeș Basketball a pierdut al doilea meci consecutiv în Liga Națională, în fața celor de la CSO Voluntari, cu scorul de 83-73. Ilfovenii au reușit un sfert 4 excelent.

Tudor Costescu a început cu Seppala, Jeremic, Măciucă, Thornton și Jevtovic. Omologul său, Sasha Ocokoljic i-a trimis în teren pe Vasiliauskas, Gotcher, Badiu, Moldoveanu și Barro.

Partida a debutat cu un capac al lui Nikola Jevtovic la Ousmane Barro. Tabela a fost dezghețată de Moldoveanu care a reușit un coș cu fault în căciulă. Seppala a înscris primele puncte pentru gazde cu un coș de la semi-distanță. Thornton s-a trecut și el pe lista marcatorilor cu o pătrundere spectaculoasă de pe semicerc. Vasiliauskas a reușit o intercepție datorită pressing-ului în jumătatea adversă, iar Seppala a răspuns cu un coș de trei ce a dus scorul la 7-7. Moldoveanu a replicat prin același procedeu, după o nesincronizare în defensiva adversă. După reușitele lui Jeremic la linia de libere și layup-ul lui Vida, scorul devenea 14-11 pentru oaspeți.

Fitzpatrick a egalat cu o aruncare dificilă din spatele semicercului. Același jucător american a fructificat pasa lui Seppala și a înscris la inel. Ouszy Barro a reușit o fază electrizantă. După o servire excelentă a lui Vasiliauskas, senegalezul a înscris un slam dunk senzațional în fața lui Fitzpatrick. Tot Barro a înscris pe recuperare ofensivă și a stabilit scorul după primul sfert: 16-20.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Piteștenii au început bine sfertul secund, cu 2 reușite de la distanță a lui Jeremic și un stop șut din interiorul semicercului al lui Voinescu. Gotcher a marcat și el de trei puncte înainte ca Jevtovic să înscrie la inel și să ducă scorul la 26-25 pentru gazde. Barro a mai reușit un dunk de efect pe tranziție. De această dată, Jevtovic l-a faultat pentru un and one al veteranului. Gajovic a înscris primele sale puncte de la revenire, după o pasă foarte bună a lui Fitzpatrick și o pătrundere dificilă și a dus scorul la 30-27. Ocokoljic s-a văzut nevoit să ceară timeout.

După timpul de odihnă, Gajovic și Badiu au marcat de la linia de libere înainte ca Moldoveanu să egaleze la 32 din zero grade. Fitzpatrick cu un coș de sus și Thornton de la libere au dus scorul la 35-32 pentru argeșeni. Vlad Moldoveanu a bifat a treia reușită de la distanță și egalitatea era restabilită. Măciucă a punctat mai apoi pe recuperare ofensivă, după ce Costescu a schimbat aproape toată linia de pe teren. Scorul final al primei jumătăți, 41-38, a fost stabilit de Raynere Thornton.

Ilfovenii au egalat rapid după pauza mare, după ce Barro a înscris un coș de la linia de libere și a finalizat un alley-oop. Fitzpatrick a înscris primele puncte ale echipei sale din acest sfert după un assist al lui Gajovic. După o reușită a lui Moldoveanu la inel, Gheorghe a punctat de la distanță și a dus scorul la 46-45. Voluntari a continuat să domine pe recuperările ofensive și Gotcher a redat conducerea echipei sale. Fitzpatrick și-a continuat prestația excelentă și a înscris 7 puncte consecutive pentru a duce pe FC Argeș în avantaj (55-53). Thompson, intrat pentru prima oară pe parchet, a egalat la 55 după o piruetă spectaculoasă. Înaintea ultimului sfert, trupa din Trivale conducea la 2 puncte după liberele marcate de Seppala și Gajovic.

Ultimul act a fost deschis de coșul de la distanță al lui Torok. Seppala a dus scorul la 61-60 pentru echipa sa după o triplă cu om în față. Gheorghe i-a urmat exemplul la următoarea posesie a argeșenilor și tabela indica 64-62. După o fază discutată de brigada de arbitraj, Vasiliauskas a înscris din zero grade. Jevtovic a aruncat un lob către Thornton care a finalizat cu dunk. Moldoveanu l-a fentat mai apoi pe Raynere și a reușit un coș cu fault și și-a dus echipa în avantaj la 66-67. Woods a mărit ecartul la 3 puncte cu un coș pe contraatac. Același jucător a înscris un stepback dificil cu om în față și a făcut ca Voluntari să conducă cu 74-66, înainte ca Tudor Costescu să ceară timeout. Fitzpatrick a înscris de la distanță imediat după timpul de odihnă, dar defensiva elevilor lui Sasha Ocokoljic a prestat la un nivel foarte bun și le-a asigurat victoria. Gotcher a ratat prima sa aruncare liberă din sezon, înainte ca Seppala să stabilească scorul final: 83-73. 

Vlad Moldoveanu a fost MVP-ul disputei cu 21 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Ousmane Barro a reușit cea mai bună prestație stagională cu 17 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. De cealaltă parte, și Fitzpatrick a avut cel mai bun meci din acest sezon cu 19 puncte și 11 recuperări.

FC Argeș a ajuns la un bilanț de 7 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce CSO Voluntari înregistrează 6 succese și un singur eșec.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Ca sa fiu in trend !
    Felicitari Digisport !
    Felicitari Looksport !
    Felicitari Telekomsport !
    Pentru transmisia ireprosabila a Derbiului zonei Sud la baschet !

    Altfel un meci disputat, echilibrat cistigat de echipa mai buna ( dupa parerea mea ).
    Voluntariul va fi o nuca tare pentru cistigarea titlului.

    cu 2 ani în urmă (21.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!