Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari câștigă fără prea mari bătăi de cap disputa cu CSM Târgu Jiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.11.2023

CSO Voluntari câștigă fără prea mari bătăi de cap disputa cu CSM Târgu Jiu

CSO Voluntari și-a continuat forma bună pe care o traversează în ultimele săptămâni. Gruparea antrenată de Ainars Bagatskis a ajuns la cinci victorii la rând în toate competițiile, după ce a trecut de CSM Târgu Jiu cu scorul de 80-69.

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Alex Olah

CSM Târgu Jiu: Dimitrius Underwood, Ethan Wright, Adrian Vaida, Noam Weinberg, Jalen Dupree

Gorjenii au început curajos partida, printr-un layup al lui Dupree, înainte ca Tohătan și Shumate să marcheze două coșuri de la semi-distanță pentru a aduce gazdele pentru prima oară în avantaj. Tot Dupree a lovit din nou pentru alb-albaștrii, bifând prima triplă a confruntării. Oaspeții s-au distanțat și la șase lungimi, 8-14, după ce Underwood s-a trecut și el pe lista marcatorilor. Troublemakers au revenit în joc, fiind motivați de dunk-ul agresiv al lui Feazell, urmat de triplele lui Tohătan și Allen. Polyak și Cotoară au lovit și ei de afară, ducând run-ul echipei lor la 17-2, pentru ca scorul după primul sfert să fie 25-16.

Underwood și Wright au tăiat din deficit prin cinci puncte consecutive în debutul sfertului secund. Mitchell și Olah au replicat prin două reușite pe pătrundere, pentru ca Wright să le răspundă printr-o reușită similară. Polyak și Shumate au adus pentru prima oară diferența în double-digits, la 36-26. Acesta din urmă a continuat evoluția foarte bună cu alte cinci puncte la rând, marcate exclusiv prin jump-shot-uri. Astfel, la pauza mare, tabela indica 47-32 în favoarea ilfovenilor.

A doua repriză a fost inaugurată de opt aruncări libere, câte patru de ambele părți. Mitchell a întrerupt seceta reușitelor din acțiune cu un coș din acțiune, iar colegul său, Allen, i-a urmat exemplul. În acest timp, Dupree și Underwood au marcat din interior. Cei doi pivoți americani au dus apoi lupte în interior, iar tabela indica 59-42. Shumate avea să crească diferența la 20 de puncte. Cotoară a adăugat alte trei puncte la diferența de pe tabelă. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 68-43.

Gruparea pregătită de Ainars Bagatskis a marcat doar patru puncte în prima jumătate a actului decisiv, timp în care adversara lor a tăiat 11 lungimi prin diferență datorită lui Underwood, Vuckovic și Weinberg, care făceau ca scorul să fie 72-59 Un dunk în tranziție al lui Vuckovic readucea diferența în single-digits. Tripla lui Shumate a întrerupt parțialul adversarilor. În final, ilfovenii s-au impus cu 80-69.

JT Shumate a fost MVP-ul disputei și a adunat 18 puncte și 7 recuperări. Lucas Tohătan l-a secundat cu 15 puncte. În double-digits a mai fost Trevon Allen, cu 10 puncte. Dimitrius Underwood a flirtat din nou cu un triple-double, adunând 25 de puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive și 3 intercepții.

În etapa următoare, CSO Voluntari va da peste CSM Galați, pe teren propriu, dar până la acel joc va primi vizita celor de la Liege în ENBL. CSM Târgu Jiu va înfrunta Dinamo București acasă.

*foto: Facebook/CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!