Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari câștigă în prelungiri disputa cu Dinamo București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.10.2021

CSO Voluntari câștigă în prelungiri disputa cu Dinamo București

În primul meci al rundei din Liga Națională de Baschet Masculin, CSO Voluntari s-a impus cu scorul de 84-81, în fața lui Dinamo, după o partidă în care a fost nevoie de prelungiri pentru stabilirea câștigătoarei. Alb-roșii au sperat să trimită meciul în a doua repriză de prelungiri, însă Mandache nu a putut fructifica ultima aruncare

CSO Voluntari a început partida în formula Vasiliauskas, Lee, Badiu, Moldoveanu, Thompson. În tabăra lui Dinamo, titulari au fost Miljenovic, Coconea, Gaddefors, Williams, Clanton.

Cele două echipe au avut un început sfios de meci, astfel că scorul era neschimbat după 1 minut și 40 de secunde de joc. Acest lucru s-a schimbat când Vlad Moldoveanu a dezghețat tabela cu un coș venit sub panou.

Moldoveanu a fost liderul celor de la Voluntari în startul de partidă, înscriind primele 7 puncte ale echipei și oferind un avantaj de 5 lungimi (7-2), după ce și-a trecut în cont o triplă și 2 aruncări libere. Keith Clanton a ieșit la rampă pentru alb-roșii și a echilibrat partida cu cele 6 puncte înscrise în actul inaugural. La pauza dintre primele două sferturi, scorul era egal, 14-14. Dinamoviștii au început lansat sfertul al doilea, reușind să ducă scorul la 19-14 printr-o triplă a lui Son și un coș de două puncte în urma unei pătrunderi a lui Clanton. Sasa Ocokoljic a fost forțat să ceară primul timeout. Imediat după acesta, Torok a înscris în urma unei recuperări ofensive. La celălalt coș, Barro l-a făcut la buzunare pe Clanton și i-a permis lui Vida să înscrie pe contraatac.

 Șapera a cerut la rândul său un timeout la scorul de 19-18 pentru elevii săi. După timpul de odihnă cerut de tehnicianul dinamoviștilor, Miljenovic a înscris 4 puncte pentru a își duce echipa la 5 puncte distanță de Voluntari, la 25-20. Moldoveanu a contribuit la restabilirea egalității cu o pasă pentru coșul de trei puncte al lui Lee și cu 2 aruncări libere reușite. Voluntari a intrat la cabine cu un avantaj de 1 punct, 30-29.

Sfertul trei a început cu o triplă a lui Williams la prima acțiune ofensivă a lui Dinamo și 2 aruncări libere reușite de Gaddefors. Primele puncte ale celor de la Voluntari după pauză au venit din partea lui Vasiliauskas, la 3 minute și jumătate de la începerea sfertului. Dinamoviștii au continuat forma bună de moment și au pus un avans de 7 puncte pe tabelă după coșul de 2 puncte și and one-ul lui Clanton, iar Ocokoljic a cerut timeout.

După timpul de odihnă, Vasiliauskas a înscris de trei puncte, ducând scorul la 35-39. Defensiva în zonă le-a pus mari probleme celor de la Voluntari, care au găsit cu greu drumul spre coș. Finalul de sfert a fost unul presărat cu reușite din spatele semicercului. Malcolm Lee de 2 ori, pentru gazde și Gaddefors pentru oaspeți au reușit coșuri de trei în ultimul minut al sfertului.

Ultimul act a început cu două coșuri sub panou ale lui Torok deoparte și Clanton de cealaltă parte. Cei de la Voluntari și-au păstrat mâna bună de la trei puncte, iar David Vida a înscris din zero grade. Andrei Mandache a răspuns cu patru puncte consecutive ce au dus echipa sa la un avantaj de 3 puncte, 59-56. Keith Clanton a continuat duelul personal cu Thompson și a reușit un nou and-one în fața acestuia. Pivotul lui Dinamo a ratat libera suplimentară. A urmat apoi un festival de aruncări libere ratate. Clanton și Coconea au ratat 4 libere pentru oaspeți, în timp ce Woods a ratat 2 pentru Voluntari, înainte să înscrie pe pătrundere.

După ce Vasiliauskas a înscris sub panou și a dus echipa gazdă la trei puncte în fața adversarilor, Șapera a cerut timeout, cu aproximativ 2 minute de joc rămase, la scorul de 63-66 pentru echipa adversă. Barro a reușit un capac spectaculos în fața lui Gaddefors, însă a irosit o posesie ofensivă câteva secunde mai târziu. După 2 libere reușite de Miljenovic, Vasiliauskas a pătruns frumos și a înscris cu 38 de secunde rămase pe cronometru pentru a duce scorul la 68-65 pentru echipa sa. Barro a reușit un nou capac spectaculos, pe aruncarea de trei puncte a lui Williams, însă mingea a rămas în posesia dinamoviștilor care au reușit să înscrie prin Clanton pentru a se apropia la un punct, cu 12 secunde rămase din meci. Moldoveanu a avut mână sigură de la libere, iar mai apoi l-a faultat pe Gaddefors pentru a îl trimite și pe el la linia de pedeapsă. Suedezul a ratat intenționat a doua aruncare pentru ca Andrei Calenic să înscrie în urma unei recuperări ofensive, trimițând meciul în prelungiri, la scorul de 70-70.

În overtime, cei de la Voluntari s-au distanțat la 5 puncte, în urma a două libere reușite de Moldoveanu și a unei triple a lui Gatcher. Miljenovic a înscris o liberă, pentru ca mai apoi Woods și Moldoveanu să înscrie de 2 ori din spatele semicercului. Aceștia au dus scorul la 81-73, făcându-l pe Hristu Șapera să ceară timp de odihnă pentru elevii săi. Dinamoviștii au avut speranța unei reveniri miraculoase, însă lipsa timeout-urilor a fost dușmanul alb-roșilor. Scorul era 84-81 pentru Voluntari cu 2 secunde rămase, însă Mandache a fost nevoit să arunce la coș din propria jumătate, astfel că tabela a rămas neschimbată odată cu sunetul sirenei.

Remarcații echipei gazdă au fost Vlad Moldoveanu cu 20 de puncte, 12 recuperări și 2 pase decisive, Vasiliauskas cu 15 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive și Eric Thompson cu 8 puncte, 17 recuperări și 3 capace. În cealaltă tabără au ieșit la rampă Keith Clanton cu 21 de puncte, 13 recuperări și un capac și Viktor Gaddefors cu 14 de puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive.

În etapa următoare, CSO Voluntari se va deplașa la Târgu Jiu pentru duelul cu CSM, în timp ce Dinamo va primi pe teren propriu vizita celor de la SCM Timișoara.

*foto: Răzvan Păsărică/SPORT Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!