Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari câștigă la Brno în ultima secundă cu coșul lui Trevon Allen

CSO Voluntari câștigă la Brno în ultima secundă cu coșul lui Trevon Allen

CSO Voluntari se întoarce cu victorie și de la Brno în European North Basketball League. Ilfovenii au învins echipa din Cehia cu scorul de 75-72, după un coș de trei puncte semnat de Trevon Allen.

Ainars Bagatskis a început cu o formulă alcătuită din Mitchell, Allen, Shumate, Nicoară și Olah.

Alex Olah a fost primul marcator al partidei. Gazdele au răspuns cu șapte puncte la rând. Ilfovenii au echilibrat jocul și aproape de jumătatea actului inaugural treceau în față, după tripla lui Shumate, scor 13-14. Voluntari a continuat seria bună, a mai pus patru puncte pe tabelă și antrenorul gazdelor decidea să oprească pentru prima dată jocul cu un time-out. Basket Brno a revenit excelent pe parchet și a trecut iar la conducere cu trei coșuri la rând, ultimul semnat de  Zdanavicius. CSO Voluntari nu a mai găsit drumul spre coș în primul sfert, care se încheia cu scorul de 21-18. Actul secund a debutat cu tripla lui Polyak. Lee a transformat două libere la celălalt panou, după care Polyak a mai lovit o dată de la distanță.  Și Allen a găsit coșul de la distanță și ilfovenii erau din nou în față, 25-27. Jocul a rămas echilibrat, cu cele două echipele alternând la conducere. În același registru, la pauză Basket Brno conducea cu scorul de 42-39.

Repriza secundă a fost începută furtunos de gazde, care au scorul la 50-42 după mai puțin de trei minute de joc. Viktor Pulpan a hărțuit apărarea ilfovenilor, iar Ainars Bagatskis solicita timp de odihnă la jumătatea sfertului trei. Au urmat trei minute de joc în care doar Tohătan și Mitchell găseau coșul și diferența scădea, 52-48. Până la finalul actului, fiecare echipă mai punea două puncte pe tabelă, pentru scorul de 54-50 după 30 de  minute de joc. Pulpan a deschis balul în sfertul decisiv. Feazell a răspuns cu un coș de la distanță. Voluntari a ratat două șanse de a prelua conducerea, după care Zdanavicius a marcat din apropiere.  Odomes, revenit după accidentare, a fost locomotiva în ofensiva ilfoveană în prima parte a sfertului patru. Jocul a rămas echilibrat, cu gazdele conducând 66-63 când mai erau 3 minute de joc. Trevon Allen a marcat șase puncte la rând și CSO Voluntari trecea în avantaj după mult  timp, 68-69, cu două minute rămase pe ceas. Gazdele au irosit un atac după time-out, iar Shumate a mai lovit o dată de la distanță. Zdanavicius a mai marcat de la libere, după care a urmat un minut de secetă și totul avea să se decidă în ultimele 14 secunde de joc, cu atac Brno și două puncte în plus Voluntari. Siska a ajuns la linia de libere, de unde a ratat o liberă. Zdanavicius a recuperat ofensiv și ulterior faultata ajuns și el la linia de fault. Lituanianul a împărțit și el liberele, iar Allen aducea victoria de la distanță pentru CSO Voluntari, scor 72-75.

Trevon Allen a fost omul meciului cu 18 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Keyshawn Feazell a venit de pe bancă cu 12 puncte și 7 recuperări, iar Shumate și Odomes au adăugat fiecare câte 10 puncte.

Viktor Pulpan a fost cel mai bun jucător al gazdelor cu 20 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Tomas Zdanavicius a terminat în double-double, 17 puncte și 11 recuperări.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    bravo lor
    talent, ce mai

    cu 5 luni în urmă (09.11.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    se zice ....bulan
    desi termenul corect e cel de noroc. Nu doar ca a intrat aruncarea de 3 puncte pe sirena, dar gazdele au ratat libere decisive. bine ca de data asta cei norocosi au fost...romanii.

    cu 5 luni în urmă (09.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!