Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari câștigă la Oradea, după un meci controlat cap-coadă

CSO Voluntari câștigă la Oradea, după un meci controlat cap-coadă

CSO Voluntari a avut o prestație foarte bună pe terenul lui CSM CSU Oradea și a reușit să se impună cu scorul de 82-68 , la capătul unui meci pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt. Partida desfășurată astăzi, 18 ianuarie, a contat pentru etapa a 15-a din Liga Națională de Baschet Masculin.

Primele 2 minute ale jocului din Arena Antonio Alexe au adus câte două reușite de fiecare. CSO Voluntari a reușit să se desprindă pe tabelă cu un run de 9-0, cu trei coșuri de la distanță venite de la Gotcher și Badiu. Gavrilovic a oprit seceta de pe tabelă pentru echipa sa dar Vasiliauskas a răspuns cu o nouă triplă. Jocul a curs tot în favoarea oaspeților, care au avut un avantaj maxim în primul sfert de 16 puncte. Markovic era ultimul marcator al actului inaugural, care se încheia cu scorul de 27-14 pentru CSO Voluntari. Actul secund a debut mai anevoios pentru ambele echipe iar după mai bine de 3 minute scurse de pe tabelă, scorul parțial era 4-2, tot pentru oaspeți. A venit un time-out, după care Markovic pentru gazde și Gotcher pentru oaspeți au semnat fiecare câte un coș de la distanță. Au mai urmat apoi 4 puncte la rând pentru CSO Voluntari, care se distanța la 20 de puncte, scor 39-19. Gavrilovic a oprit seria bună a oaspeților, dar bihorenii intrau apoi în penalizare. Până spre finalul sfertului ecartul oaspeților a rămas aproape de borna 20. Gazdele nu au profitat de un antisportiv comis de Gotcher și au marcat doar câte o liberă la vizitele lui Green și Richard. Prima repriză avea să fie închisă de Saruna Vasiliauskas, care marcat de la semidistanță pentru scorul de 47-27 la jumătatea confruntării.

Gavrilovic a fost primul marcator la reluarea jocului dar ilfovenii au avut un răspuns instant, cu 6 puncte marcate la rând. Elevii lui Sasa Ocokoljic au rămas în controlul partidei și conduceau cu 56-32 la jumătatea sfertului trei. Vasiliauskas a încasat și el un antisportiv, iar de data aceasta Oradea s-a ales cu 3 puncte în urma acestei infracțiuni. Diferența a ajuns la un maxim de 26 de lungimi pe parcursul sfertului trei. Oradea a reușit să reducă 6 puncte din handicap până la finalul primelor 30 de minute de joc, care s-au încheiat cu scorul de 64-43. Gazdele au reușit să aducă diferența la mai puțin de 20 de puncte la jumătatea actului decisiv, când Nikola Markovic înscria un nou coș de la distanță. Bihorenii puteau relansa meciul, după ce au dus scorul la 74-63 când mai erau 2 minute și 45 de secunde de joc. După o intercepție, Bickauskis a ratat o triplă și practic și speranțele revenirii pentru echipa sa. Vlad Moldoveanu tăia de tot elanul adversarilor la următorul atac. Emoțiile s-au rispit iar Oradea a reușit doar să limiteze diferența de pe tabelă. Scor final 82-68 pentru CSO Voluntari.

Toddrick Gotcher a fost omul meciului cu 23 de puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. Vlad Moldoveanu și-a trecut în cont 14 puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive. Eric Thompson a reușit 13 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive iar Sarunas Vasiliauskas 13 puncte, 9 pase decisive și 4 recuperări.

Nikola Markovic a fost cel mai bun orădean cu 18 puncte și 6 recuperări. Bickauskis și Gavrilovic au adăugat câte 13 puncte fiecare iar Green a totalizat 12 puncte.

Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

5 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Meci fără istoric
    Nu mă așteptam ca Voluntari fără Barro și Lee sa domine categoric meciul. Cred că au prima șansă la locul 2.

    cu 2 ani în urmă (19.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Fara un fundas nou care sa stie sa arunce la cos nu avem nici o sansa la Finala. Shooteri teoretic sunt, dar Holt si mai ales Richard au sezoane execrabile. Reziliere Bickauskis, fundas nou si Paliukenas pe banca, plus multa munca de coeziune, poate poate iese ceva. Dar aceasta reconstructie a iesit pana acum catastrofal.

    cu 2 ani în urmă (19.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Al doilea dezastru din acest sezon
    Perioada de inactivitate prelungită este și ea o componenta a acestui eșec răsunător,dar din pacate nu este singura.
    Modul in care a fost pregătită echipa pentru acest meci a fost total necorespunzator.
    Lipsa unui PG valoros care sa dea incredere si sa mobilizeze echipa in momentele dificile ,a fost cel mai vizibil in acest meci.Daca PG-ul tau principal marcheaza primele puncte dupa cca 25 minute de joc,asta arata multe pentru cine vrea sa vadă.Revenirea sa in joc a fost tardiva .
    Cu aceasta formula de fundasi ,putem spera cel mult la un loc 4 ,la final de sezon.
    Bine ca s-a amanat meciul de la Sopot,pentrucă ne faceam de rușine si acolo.😂

    cu 2 ani în urmă (19.01.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Pai fundasul
    Are 51% la aruncări de 3 pcte Vs restul cu procentaj mai slab și tot de el va plângeți? Nailman Ada bilete și tichete ca nu merge ceva acolo. Toate ca toate ca ne vine rândul cu voluntari:))

    cu 2 ani în urmă (19.01.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Ahile
    Una peste alta nu cred ca locul 1 e jucat, nici măcar 2. U mai are de jucat cu Oradea apoi U mai are cu voluntari. voluntari nu are nimic de pierdut si îl are pe moldoveanu care e peste orice jucător roman de la noi din campionat.

    cu 2 ani în urmă (19.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!