Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari câștigă la Oradea în debutul semifinalelor LNBM

CSO Voluntari câștigă la Oradea în debutul semifinalelor LNBM

CSO Voluntari s-a impus în primul meci al seriei din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 74-66 în fața lui CSM CSU Oradea vineri, 13 mai, în Arena Antonio Alexe. Cel de-al doilea joc o să fie tot pe terenul bihorenilor, duminică (15.05).

„Leii roșii” au avut un prim 5 alcătuit din Kris Richard, Stephen Holt, Tudor Fometescu, Garlon Green și Nkola Markovic, iar ilfovenii au replicat cu Sarunas Vasiliauskas, Toddrick Gotcher, David Vida, Vlad Moldoveanu și Eric Thompson.

Voluntari a dezghețat tabela cu perechea împărțită de libere a lui Thompson, fază la care Cristian Achim l-a înlocuit pe Markovic cu Gavrilovic, apoi Holt a marcat următoarele cinci puncte pentru Oradea și se făcea 5-1. Gotcher a egalat situația cu liberele sale (5-5), Moldoveanu punctând de la distață și CSO Voluntari avea un punct în plus la 8-7, Kris Richard readucând Oradea la conducere cu o reușită de la semi-distanță. Gazdele s-au distanțat la +5 printr-un nou coș venit din partea lui Richard (13-8), Barro reducând handicapul la un singur punct, 13-12, Bickauskis marcând primul coș de la distanță pentru Oradea în acest joc la 16-12 și primul sfert s-a încheiat cu 21-21, Vasiliauskas egalând pe finalul parțialului cu o triplă.

Ilfovenii și-au ratat primele patru încercări din acțiune în sfertul doi, perioadă în care Oradea a făcut 25-21, Barro marcând de la linia de fault pentru Voluntari și ecartul era de o posesie. „Leii roșii” au intrat în penalizare după trei minute scurse din sfertul al doilea, la 25-23, Marinău având apoi un atac unu-la-unu în fața lui Thompson și a putut să puncteze, Voluntari cerând time-out nu la mult timp după această fază. Torok a înscris cinci puncte consecutive și își ajuta echipa să revină la conducere, Vida finalizând un atac în viteză și CSO Voluntari avea 30-27, iar în urma unui time-out Oradea a egalat, 30-30, cu o liberă bună din două încercări pentru Gavrilovic. La pauză s-a intrat cu scor favorabil Voluntariului, 37-35, Ouzsy Barro transformându-și cele două libere.

Ambele formații au aruncat modest de la distanță, procentajul mai slab fiind al orădenilor (15%), lupta la recuperări fiind egală, 23-23, iar în privința punctelor pe a doua șansă gazdele stădeau mai bine, 12-1. Voluntari a pierdut de șase ori posesia în prima repriză și Oradea de două ori, singurul jucător în double figures venind din tabăra ilfovenilor.

Două coșuri a marcat Richard în primele minute ale sfertului trei și Oradea s-a aflat în avantaj, 40-37, Thompson reușind să înscrie de la linia de fault pentru Voluntari și pe o acțiune rapidă situația devenea egală, 40-40. Moldoveanu și-a împărțit liberele și ajuta formația ilfoveană să preia conducerea, 41-40 și pe un atac următor a irosit o aruncare de trei puncte, orădenii fiind și ei impreciși din acțiune până la alley-oop-ul lui Ogden. Bickauskis a pătruns și a reușit să înscrie cu panoul pentru 48-43 și oaspeții cereau time-out, roș-albaștrii formându-și cel mai mare avantaj de până atunci cu un minut rămas până la terminarea sfertului trei, 53-46. Tripla lui Torok a stabilit scorul la finalul parțialului, 53-49 în dreptul vicecampioanei țării.

Barro a tăiat la o singură posesie avantajul Oradiei, Bickauskis depășindu-l elegant pe Thompson și pe următorul atac amfitrionii au pus alte două puncte, 57-51. Vasiliauskas a ajuns în double figures cu reușita din spatele arcului de cerc, Woods scuturând plasa și era egalitate, 57-57, iar Thompson prelungea seria bună a Voluntariului și ilfovenii mergeau la conducere. Bihorenii au replicat bine după time-out și Markovic a marcat pentru 62-59, Vasiliauskas răspunzând imediat de la distanță, Markovic irosindu-și ambele aruncări de la linia de fault ulterior. Holt și Woods s-au întrecut în coșuri marcate de 3 puncte, Vasiliauskas înscriind de la semi-distanță pentru 69-65 cu puțin peste două minute până la final. Voluntari a mers la +6 la intrarea în ultimul minut, prin liberele lui Thompson, în cele din urmă meciul terminându-se cu 74-66, Oradea având șase ratări din acțiune în ultima parte a partidei. 

Meciul doi al seriei se joacă tot în Arena Antonio Alexe, duminică (15.05) de la ora 18.45.

Sarunas Vasiliauskas (15 puncte, 7 pase decisive) și Ousmane Barro (14 puncte, 5/5 din acțiune) au fost principalii marcatori de la Voluntari. Stephen Holt a contribuit cu 13 puncte și 5 recuperări pentru Oradea, secondat de Mark Ogden (12 puncte, 7 recuperări) și Nikola Markovic (11 puncte, 4 recuperări).

*foto: baschet.ro

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea StayMe7o77 :

    Totusi
    Alin Faur e un mare nesimtit

    cu 1 an în urmă (14.05.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    echilibrat, asa cum era de asteptat.
    Foarte multe ratari in primele 3 sferturi (mai ales de afara). Voluntariul mai precis spre final (inclusiv la libere), victorie meritata. Felicitari.
    Din punctul meu de vedere omul meciului pentru Voluntari a fost... Barro

    iar pentru Oradea, Ogden. Daca se va incepe o reconstructie de echipa dupa acest sezon, cu el si Richard cred ca ar trebui sa se inceapa.

    cu 1 an în urmă (14.05.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Din acest meci vreau să remarc un singur lucru...
    ...mai exact una dintre informațiile oferite de către comentatorul digi, undeva în decursul sfertului 2.

    Citez: "Oradea a reușit să aibă 5 fotbaliști cu 10 sau mai multe puncte înscrise".

    Fabulos!

    cu 1 an în urmă (14.05.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Da da
      Plus ce a comentat nenea ăla putem și eu sa comentez. Ciudat e ca pe grila digi nu am găsit prima sport 4 unde era transmis. Poate am eu nevoie de restart la programe. Mai bine îl aud pe “bila 8 la buzunarul superior”.
      Cât despre meci sper sa ajungă Oradea in finala sa scoată satul ca altfel mămica rezolva cu arbitri și face sa fie bine pt fiul ei. Dar mai mult pt acei putini spectatori care se mai uita la baschet din cele 2 orașe. Ca la volunt-aire sigur nu se uita nici bomba. Dar trebuie recunoscut ca au echipa buna atât pe partea romanilor cât și pe cea straina băieții săteni.

      cu 1 an în urmă (14.05.2022)
    • pipzn:

      Mda
      Eu am vazut meciul pe ceva Prima Sport 4 si chiar daca partea video era de la Digi, comentariul a fost facut de Cosmin Petrescu cred iar acesta in materie de baschet chiar stie despre ce vorbeste.
      Inca de acum ceva timp, cand era vorba de comantatori Digi cam pe langa (eu mai retin din trecut "... a degajat balonul") am preferat sa ma uit fara sonor si sa iau doar partea buna a lucrurilor, adica baschet la televizor.

      @ovidiu89
      Din cate stiu cei care au tv prin cablu de la Digi au un singur post (fostul LookSport+) Prima Sport, dar nu este cel pe care se transmit meciuri de baschet (adica Prima Sport 3 sau 4).

      cu 1 an în urmă (14.05.2022)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @ovidiu89
      Apropo de "sat", dacă te uitai la meci și nu știai nimic despre cele doua cluburi observai ca Oradea avea staff-ul format din un antrenor, un secund și 2 preparatori fizici iar "satul" avea un antrenor, trei secunzi și 2 preparatori fizici. Și cei din urma erau în deplasare.
      Încep sa ma întreb care e ierarhia reala din punct de vedere financiar în LNBM.

      cu 1 an în urmă (14.05.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Pot avea și 7 antrenori
      Din punctul meu de vedere pot fi antrenorii și secunzii ca număr cât jucătorii. Spectatori 0. Vezi la fotbal unde echipe care aduna spectatori stau prin liga2/3 iar in liga 1 îs jumate din Ilfov/București. Dacă ar avea și ei vreo 4/500 la meciurile de baschet sa zicem ca da merita. Dar așa sincer cu ce m-ar ajuta sa fie in euroliga cu sala goala. Istoria ți-o construiesti treptat recunosc dar nu va fi cazul Voluntariului.

      cu 1 an în urmă (14.05.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Meci pierdut tactic
    Esecul poate fi trecut in totalitate in contul lui Achim.
    E de neconceput sa lasi echipa adversa sa faca un run de 9-0 si tu sa nu faci nimic.
    Diferenta in acest meci a facut-o lituanianul lor vs. lituanianul nostru.
    Din pacate Bisckauskis chiar daca a avut sapte puncte,ramine acelasi PG lipsit de imaginatie creativa in joc.
    Pacat ca am adus un PG sarb,care sta si freaca banca.
    Poate la urmatorul meci,Milan va coborî cateva randuri mai jos,si îi va da cateva sfaturi utile lui Achim.
    Acuma chiar are nevoie.

    cu 1 an în urmă (14.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!