Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari caută al treilea succes consecutiv în campinat, în meciul cu CSM Târgu Jiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.11.2023

CSO Voluntari caută al treilea succes consecutiv în campinat, în meciul cu CSM Târgu Jiu

CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu trag cortina peste ziua de sâmbătă în Liga Națională de Baschet Masculin, cu un meci programat pe terenul vicecampioanei României din urmă cu două sezoane. Disputa din Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” va avea loc pe 11 noiembrie, de la ora 19:30.

Ilfovenii traversează o formă de zile mari și au patru victorii la rând în toate competițiile. Cel mai recent succes a venit în ENBL, într-o deplasare în Cehia, când elevii lui Ainars Bagatskis au învins în Cehia cu scorul de 75-72 pe Basket Brno. Coșul de trei pe sirenă al lui Trevon Allen a fost factorul decisiv al partidei. Troublemakers au bilanț de 2-1 în competiția europeană.

În campionat, Voluntari are două victorii la rând. Cel mai de curând, echipa de la marginea Capitalei a trecut pe teren propriu de Dinamo București, cu scorul de 74-69. Tot într-un meci disputat acasă, formația ilfoveană a învins-o pe SCM Timișoara cu 82-71. Astfel, disputa cu Târgu Jiu va fi al treilea meci consecutiv de campionat disputat pe teren propriu.

Înaintea acestor jocuri, CSO Voluntari traversa o formă dificilă. Echipa tocmai cedase cu 73-86 în fața lui U-BT Cluj-Napoca și cu 83-89 după prelungiri, în fața lui Rapid București. De altfel, și succesul cu Corona Brașov a fost unul chinuit și adjudecat în prelungiri. Astfel, gruparea gazdă de sâmbătă stă cu 4-2 în Conferința A.

Trevon Allen este cel mai bun marcator în campionat pentru Voluntari, cu o medie de 15.3 puncte pe meci, în timp ce conaționalul său, Kwamain Mitchell, conduce ierarhia internă la pase decisive, cu 3.7 în medie. La recuperări, lider este Titus Nicoară, cu 7 pe meci.

De cealaltă parte, gruparea din Orașul lui Brâncuși traversează o formă dificilă, având trei înfrângeri consecutive. Cele mai recente au venit în fața echipelor cu cel mai bun bilanț din Conferința A, și anume U-BT cluj-Napoca și Rapid București, în timp ce cealaltă a fost înregistrată în fața Coronei Brașov.

Înaintea acestor jocuri, oltenii se bucurau de un start de succes de sezon, reușind să câștige două dintre primele trei meciuri. Moralul echipei a crescut după eșecul din prima rundă cu Dinamo București, iar gorjenii le-au învins pe Laguna București și CSM Galați.

Dimitrius Underwood este liderul echipei în acest start de sezon și totodată unul dintre cei mai buni jucători din campionat după primele etape. Fundașul de 25 de ani este pe primul loc la principalele trei categorii de statistică în lotul lui CSM Târgu Jiu, mediile sale fiind de 15.7 puncte, 7 recuperări și 7.3 pase decisive.

Disputa dintre CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu este programată sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 19:30 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSO Voluntari Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!