Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari caută primul succes după mai bine de o lună în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.12.2022

CSO Voluntari caută primul succes după mai bine de o lună în Liga Națională

CSO Voluntari primește vizita lui CSM Galați în unul dintre cele două meciuri ale zilei de duminică din Liga Națională. Partida va avea loc în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” de la ora 18:00.

Vicecampionii României trec printr-o perioadă nefastă în ultimele săptămânii. Aceștia au câștigat un singur meci dintre ultimele șapte. Este vorba despre disputa cu Norrkoping Dolphins din penultima rundă a grupelor din FIBA Europe Cup, scor 77-70 pe terenul campioanei Suediei.

Acest succes le-a permis ilfovenilor să spere la calificare înaintea ultimei etape, dar s-a dovedit a fi mai mult o victorie de palmares, întrucât HAKRO Merlins Crailsheim a reușit să se impună la Ploiești cu scorul de 93-79, în condițiile în care Troublemakers aveau nevoie de un succes la minim 16 puncte în fața grupării din Germania.

Nici în campionat situația nu este mai fericită pentru CSO Voluntari. Echipa de la marginea capitalei a pierdut în ultimele trei etape din Liga Națională. Cel mai recent eșec a venit în disputa cu CSM Constanța de la malul Mării Negre, încheiată cu succesul Gladiatorilor din Tomis, scor 72-78.

De cealaltă parte, CSM Galați traversează o formă foarte bună în debutul de sezon și ocupă poziția a patra în Conferința B, cu un bilanț de 4-2. Singurele eșecuri au venit împotriva unor echipe clasate între primele trei în această conferință: CSM Oradea și Dinamo București.

În ultimele cinci meciuri, moldovenii au reușit să obțină patru victorii. Două dintre ele au venit împotriva codașelor CSM Focșani și Laguna Sharks București, la diferențe de 16, respectiv 15 puncte. Primele victorii din această serie au fost în fața unor adversare importante din conferință: CSM Constanța și Steaua București.

Un minus pentru echipa gălățeană ar putea fi reprezentat de eliminarea prematură din Cupa României. Gruparea pregătită de Florin Nini a încheiat cu două înfrângeri turneul de calificare din Sala Sporturilor Giulești, împotriva gazdelor de la Rapid și în fața lui CSM Focșani.

Luka Mitrovic este liderul lui Galați atât la puncte (19.2 pe meci) și pase decisive (4.8). Nedeljko Prijovic este cel mai bun recuperator, cu o medie de 7.2. De cealaltă parte, Eric Thompson conduce ierarhiile la puncte (11.8) și recuperări (9), în timp ce Tekele Cotton este cel mai bun pasator cu 3.3 assist-uri pe meci.

Disputa dintre CSO Voluntari și CSM Galați va avea loc duminică, 4 decembrie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: prosport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!