Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari caută revanșa în disputa cu Dinamo din etapa a 14-a

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.01.2023

CSO Voluntari caută revanșa în disputa cu Dinamo din etapa a 14-a

CSO Voluntari primește vizita lui Dinamo București în etapa a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Disputa va avea loc sâmbătă seara, de la ora 18:45 și reprezintă cel mai atractiv duel al etapei.

Numirea lui Ainars Bagatskis în postul de principal a coincis cu cea mai prolifică perioadă din acest sezon pentru vicecampionii României. Aceștia au câștigat trei dintre cele patru meciuri cu letonul la cârmă, singurul eșec venind împotriva celei mai în formă echipe din Conferința B.

Înfrângerea în fața celor de la CSM Oradea a făcut parte din seria de nouă victorii a bihorenilor. Aceștia au avut mari probleme însă în a se impune pe terenul trupei lui Bagatskis. Leii Roșii s-au impus în acel meci deși au fost conduși la pauza mare.

Pe lângă acest eșec, Troublemakers au obținut trei victorii categorice cu CSM Focșani, Laguna București și SCM Timișoara. Toate acestea au venit la cel puțin 20 de puncte diferență, cel mai spectaculos fiind cel cu scorul de 97-72 în fața Leilor din Banat.

Tekele Cotton este cel mai bun marcator al Voluntariului, cu o medie de 12.2 puncte pe meci. La recuperări, lider este Eric Thompson (7.7), iar Maurice Watson este cel mai bun pasator cu 7.3 assist-uri în medie.

Dinamoviștii pe de altă parte nu traversează cea mai bună formă din acest sezon. Elevii lui Sotiris Manolopoulos au suferit două eșecuri la rând în campionat după ce înainte reușiseră să lege patru victorii consecutive.

Câinii roșii le-au permis celor de la Laguna Sharks București să obțină prima victorie stagională la capătul unei partide ce a avut nevoie de o repriză de prelungiri. Acel meci s-a încheiat cu scorul de 78-77 în favoarea echipei nou-promovate.

În primul meci din acest an, Dinamo a cedat în fața celor de la CSM Oradea. Într-o reeditare a disputei din prima rundă de play-off din stagiunea precedentă, bihorenii au reușit să se impună cu scorul de 88-74 și să își consolideze statutul de lideri în Conferința B.

Vlad Moldoveanu este cel mai valoros jucător al echipei și conduce ierarhiile la media de puncte (14.2 pe meci) și recuperări (5.2). Toni Katic este cel mai bun pasator, cu o medie de 3.9 assist-uri, dar cel mai probabil va rata disputa de sâmbătă din cauza accidentării suferite cu Laguna București.

Moldoveanu a avut cea mai reușită evoluție din acest sezon chiar în meciul direct cu fosta sa echipă. În victoria din tur cu CSO Voluntari, scor 74-70, Vlad a avut 23 de puncte și 4 recuperări.

Încleștarea dintre CSO Voluntari și Dinamo București are loc sâmbătă, 7 ianuarie, de la ora 18:45 și poate fi urmărită pe Digi Sport 4, Prima Sport 5 și FRB TV.

*foto: sportpictures.eu/Cristian Stavri

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!