Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari caută să profite de avantajul terenului propriu în seria cu SCM Timișoara

CSO Voluntari caută să profite de avantajul terenului propriu în seria cu SCM Timișoara

CSO Voluntari caută să confirme și în Liga Națională parcursul din Cupa României, acolo unde a câștigat pentru al doilea sezon consecutiv competiția. Primul adversar pentru trupa ilfoveană este SCM OHMA Timișoara, una dintre formațiile incomode din actuala stagiune, care au stat mult timp în top 4.

Voluntari a pierdut locul 2 în clasamentul LNBM în ultima partidă de pe teren propriu, pierdută în compania celor de la CSM Oradea, scor 85-101, Astfel, Ilfovenii au fost nevoiți să se mulțumească cu un palmares de 23-7. De partea cealaltă, SCM Timișoara a terminat pe locul șase în clasamentul LNBM, cu 18-12. Ambele echipe intră în playoff cu frâna de mână trasă, după ce în ultimele șase meciuri cele două formații au încasat patru înfrângeri. Timișorenii au pierdut de două ori cu Oradea, o dată cu U-BT Cluj, iar seria a fost începută tocmai într-un meci cu Voluntari.

E vorba despre meciul retur, câștigat de elevii lui Sasha Ocokoljic în deplasare, scor 90-77, la începutul lunii aprilie. În partida tur, jucată pe 13 decembrie, Voluntari s-a impus cu 74-66. Interesant este că ambele partide nu s-au jucat când erau programate.

Voluntari – Timișoara, duelul românilor ex-stranieri

Seria dintre Voluntari și Timișoara ne oferă și un duel românesc de calitate sub panou, între Vlad Moldoveanu și Alex Olah. Vlad are medii de 12,4 puncte, 6,1 recuperări și 2,4 pase decisive, cu +14,5 eficiență și 36,3% de la 3 puncte. De partea cealaltă, Olah are medii de 11,1 puncte, 6,7 recuperări și 1,3 pase decisive, cu +14,6 eficiență și chiar și 44,4% de la 3 puncte (12/27). Cei doi au avut prestații bune și în duelurile directe și sunt printre cei mai importanți jucători ai ambelor formații.

Însă liderii statistici pentru cele două formații sunt alții. La Voluntari se mai remarcă Toddrick Gotcher, cu 14,8 puncte, 3,4 pase decisive și 39,2% de la 3 puncte, Sarunas Vasiliauskas cu 14,4 puncte, 5,2 pase decisive și 44,9% de la 3 puncte și Eric Thompson, cu 12,4 puncte, 9,4 recuperări, fiind cel mai eficient jucător de la ilfoveni (+18,2).

De partea cealaltă, Timișoara are mai mulți jucători care au în jur de 10 puncte pe meci, dintre care  se remarcă Darrion Strong (16,2 puncte, 3,2 pase decisive), Nikola Gajic (14,9 puncte, 8,3 recuperări, 44,2% de la 3 puncte și 18,9 eficiență) sau Will Talton (11,1 puncte, 3,8 pase decisive, 3,8 recuperări).

Potrivit statisticii avansate FRB, cele două echipe joacă un baschet modern, cu numeroase aruncări de la 3 puncte. Astfel, ilfovenii au 28,2 aruncări de 3 puncte pe meci,  cu 10,7 reușite pe întâlnire (37,9%). De partea cealaltă, Timișoara are 25,2 aruncări de 3 puncte pe meci, cu un procentaj de 37,5% (9,5 reușite pe meci).

Interesant este că atât Marcu Badiu cât și Robert Schipor fac parte din cele mai bune line-up uri ale celor două formații. Astfel, linia Badiu-Vasiliauskas-Gotcher-Moldoveanu-Thompson are +63 și aceiași linie cu Barro pivot are +51. De partea cealaltă, cea mai eficientă linie e Strong-Mirkovic-Lilov-Gajic-Olah, cu +44, urmată de linia cu Schipor în locul lui Ivan Lilov, cu +41.

Primul meci al duelului Voluntari – Timișoara se joacă marți, 3 mai, de la ora 20:30 și va fi transmis pe Digi Sport 3 și Prima Sport 4. A doua partidă a duelului se joacă vineri, 6 mai, de la ora 18:00. Seria se joacă pe sistemul cel mai bun din trei meciuri.

*foto: facebook Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!