Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari continuă forma bună și obține a treia victorie stagională în ENBL, în fața lui Liege Basket

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.11.2023

CSO Voluntari continuă forma bună și obține a treia victorie stagională în ENBL, în fața lui Liege Basket

CSO Voluntari și-a continuat pasa bună din ultima lună și a ajuns la șase victorii consecutive în toate competițiile. La primul meci de cupe europene din Sala Sporturilor „Gabriela Szabo”, Troublemakers au trecut de Liege Basket cu scorul de 89-68, la capătul unei partide în care Lucas Tohătan, Rashard Odomes, Manu Lecomte și Jaden Malu au suferit accidentări ce i-au scos din joc.

CSO Voluntari: Kwamain Mitchell, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Alex Olah

Liege Basket: Brieuc Lemaire, Bram Bogarts, Moussa Noterman, Manu Lecomte, Kevin Tumba

Partida a început cu Kevin Tumba foarte în formă, pivotul belgienilor reușind patru puncte rapide, printre care și un slam-dunk. Shumate a spart gheața pentru ilfoveni cu o triplă. Bogarts a răspuns prin același procedeu, înainte ca Allen să continue recitalul reușitelor de trei. Lemaire a dus scorul la 6-9, de la semi-distanță. Mitchell și Nicoară și-au adus pentru prima oară echipa în avantaj. Lecomte a întors acul balanței în favoarea oaspeților. Feazell a făcut ca tabela să indice 15-11 printr-un coș de sus pe recuperare ofensivă. Pivotul gazdelor a punctat apoi și din spatele arcului de cerc. Diferența a intrat și în double-digits, dar scorul după primul sfert era 21-13.

Al doilea parțial a debutat cu coșul de afară al lui Tohătan. Cambo i-a urmat apoi exemplul. Lucas a marcat apoi și din interior, dar în aceeași posesie s-a lovit pe aterizare și a părăsit terenul șchiopătând. Cei de la Liege au tăiat din ecart printr-o reușită de la semi-distanță a aceluiași Cambo. După un timeout cerut de către tehnicianul reprezentantei României, Mitchell a reușit un coș cu fault în tranziție prin care făcea ca scorul să devină 29-19. John a replicat printr-un coș de trei. Bogarts a adus ecartul la patru puncte cu un finger-roll în tranziție. Allen a tăiat din avântul adversarilor printr-un stop-șut de trei puncte. La pauza mare, Voluntari conducea cu 44-32, datorită unui final excelent de sfert. Cireașa de pe tort a fost pusă de coșul de la semi-distanță al lui Allen, pe sirenă.

Jumătatea secundă a fost inaugurată de un recital al coșurilor de trei puncte. Ilfovenii au marcat de patru ori de afară, iar belgienii de două. Allen a fost omul debutului de repriză, fiind principalul factor pentru evoluția foarte bună a grupării de la marginea Capitalei. Nicoară a oprit seria punctelor înscrise de afară prin două aruncări libere. Cele două echipe s-au întors la spectacolul de la linia de trei puncte și au marcat prin Polyak și Cambo. Tumba a dat un boost de moral oaspeților printr-un poster peste doi apărători. La capătul sfertului trei, tabela indica 70-47.

John Jr. a marcat primele puncte ale sfertului decisiv, de la linia aruncărilor libere. Shumate a replicat de la semi-distanță. Allen a adăugat trei puncte printr-un nou coș de trei puncte. Polyak i-a urmat apoi exemplul și diferența se apropia de 30 de lungimi, bornă atinsă după ce și Olah a marcat de a trei puncte. Formația pregătită de Ainars Bagatskis nu a tremurat pe final și s-a impus cu scorul de 89-68.

Trevon Allen a fost omul meciului, adunând 30 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Keyshawn Feazell l-a urmat în double-double, cu 15 puncte și 11 recuperări. Anthony Cambo s-a remarcat cu 14 puncte pentru oaspeți.

În următoarea rundă din ENBL, CSO Voluntari va primi vizita celor de la Newcastle Eagles, la jumătatea lunii decembrie. Până atunci, ilfovenii se vor duela cu CSM Galați, Laguna București, Corona Brașov și U-BT Cluj-Napoca în campionat.

*foto: Iuli Dobre

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Constanța RlCARDO :

    ENBL
    Ce dreaq de competiție europeană e asta când fluierașii erau toți români, în frunte cu Grigoraș. În toate competițiile internaționale arbitrii nu fac parte din țările echipelor “ beligerante”, cum naiba să fii imparțial altfel. Nu că ar conta prea mult, ENBL ăsta e probabil un fel de Cupa Intertoto de pe vremuri de la fotbal unde se putea înscrie oricine numai sâ zică că joacă într-o cupă “europeană”.

    cu 5 luni în urmă (15.11.2023) Raspunde
  • Pop Dorel :

    Uau!!!
    De unde dracu ai apărut și tu?

    cu 5 luni în urmă (15.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    sincer. nu ma asteptam
    chiar e o victorie importanta. ma asteptam valoric belgienii sa fie peste voluntari, dar i am batut la o diferenta buna

    cu 5 luni în urmă (16.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!