Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari continuă forma bună și trece de CSU Sibiu

CSO Voluntari continuă forma bună și trece de CSU Sibiu

CSO Voluntari a obținut un succes important pe teren propriu în fața lui CSU Sibiu sâmbătă, 25 martie, în etapa cu numărul 25 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ilfovenii s-au impus cu 104 la 80 în ceea ce a reprezentat a patra victorie la rând în Top 10 și au stabilit un record stagional al echipei în privința punctelor marcate în campionat.

Voluntari: Maurice Watson, Toddrick Gotcher, David Vida, Rolland Torok, Eric Thompson

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Rareș Uță

Oaspeții au marcat primele patru puncte ale partidei și Pratt rata șansa de a prelungi seria, Watson pătrunzând prin defensiva sibiană pentru 2-4. Voluntari întorcea cu două aruncări bune de la distanță și se făcea 8-6, Uță reușind imediat egalarea și apoi Torok scutura plasa pentru o nouă reușită de trei puncte. Gazdele ajungeau la 4/5 din spatele arcului de cerc și la 14-10 venea un time-out pentru CSU Sibiu, Watson fiind apoi precis de la semi-distanță și ilfovenii aveau șase puncte în față. Planinic mărea distanța dintre echipe după o recuperare ofensivă (20-11), cei de la CSO Voluntari conducând la finalul primelor 10 minute cu 28 la 18, ultimele puncte venind prin Moore.

Gavriloaia încasa un tehnic pentru proteste după ce a comis o abatere de pași și Planinic își înscria libera pentru 31-20, Basti Ionescu replicând peste câteva posesii cu o triplă, ambele echipe având apoi atacuri ratate. Uță era atent pe o recuperare ofensivă și își aducea echipa la un handicap format dintr-o singură cifră la jumătatea celui de-al doilea sfert, acordându-se apoi încă un tehnic pentru sibieni și Watson nu profita de libera avută, dar Gotcher marca o triplă contestată la 37-25. Sibiul s-a ținut aproape în permanență apoi la sub 10 puncte în urmă, Marinelli înscriind pentru 42-34 și la pauză ecartul era de patru lungimi, 44-40 în dreptul lui CSO Voluntari, Blumbergs având o ultimă reușită pe sirenă.

Ilfovenii au reușit să-și formeze un nou avantaj din două cifre la scurt timp după debutul reprizei secunde și Gotcher marca pentru 54-44, Uță transformându-și ulterior perechea de libere și același Gotcher scutura plasa de la distanță pentru 57-44. Mo Watson trecea pe la linia de fault pentru a face +15 la jumătatea sfertului trei, apoi Planinic lua o recuperare ofensivă și modifica situația de pe tabelă pentru 63-46. Morris desprinde Voluntariul în premieră la peste 20 de puncte cu două minute și jumătate rămase din acest parțial (73-52), rămânând apoi o diferență de x puncte între echipe, 79-55, sibienii încasând 35 de puncte în aceste 10 minute.

Vida rămânea liber în colțul terenului și marca pentru 84-59, în ceea ce a fost a 14-a triplă pentru Voluntari în acest meci și după patru minute trecute în acest ultim parțial se ajungea la 88-64. Ilfovenii au trecut de 90 de puncte marcate și Thompson făcea 92-69, în ultimele trei minute miza reprezentând-o creșterea numărului de puncte date și în cele din urmă CSO Voluntari a putut să se impună cu 104 la 80.

Vicecampioana țării (8-7 bilanț) merge la Pitești pentru un duel din etapa a 27-a cu FC Argeș, iar Sibiul (6-9) o să revină acasă pentru derby-ul cu CSM Oradea.

Darko Planinic a avut 21 de puncte și 8 recuperări, tripleta Moore, Watson și Gotcher urmând cu câte 15 puncte marcate, iar Dominic Morris a terminat cu 13 puncte și 3 recuperări.

Paolo Marinelli a contribuit cu 19 puncte și 7 pase decisive pentru CSU Sibiu, următorii marctori ai echipei fiind Rareș Uță (16 puncte, 7 recuperări), respectiv Daniel Manchon (14 puncte, 2 recuperări).

*foto: Facebook CSO Voluntari Baschet

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    Să ne înțelegem
    Să ne înțelegem, un meci foarte slab făcut de noi,dar....

    (Deși o să sară pe mine fanii voluntarului) astăzi s-a fluierat într-un fel, nu am văzut de mult o astfel de prestație a fluierasilor


    In altă ordine de idei aștept următoarea etapă să vedem adevărata față, cea de acum sau cea de acum câteva partide

    O ultimă recomandare, mai mult calm bănci noastre, chiar dacă se bate câmpul la fluier

    cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • Soare:

      (Deși o să sară pe mine fanii voluntarului)…
      😂😂😂 care, cine? N-ai văzut că sibienii erau mai mulți la ei în sala de sport?

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Hi
      Credeam că se înțelege ironia.......

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!