Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari - CSM Oradea, derby-ul ultimei runde din sezonul regulat

CSO Voluntari - CSM Oradea, derby-ul ultimei runde din sezonul regulat

CSO Voluntari și CSM CSU Oradea se întâlnesc în cel mai important duel din ultima rundă a sezonului regulat în Liga Națională de Baschet Masculin, partida de vineri (29.04) urmând să stabilească exact de pe ce loc intră cele două în playoff.

Orădenii sunt într-o serie de șapte victorii, rezultate prin care se află înaintea meciului de la Voluntari pe locul al treilea în clasament, cu 22-7 bilanț. „Leii roșii” au reușit această serie pe parcursul lunii aprilie, când au trecut de patru echipe calificate în playoff, în trei ocazii pe teren propriu. Oradea are 78.7 puncte marcate în medie în aprilie, în două rânduri trecând de borna celor 85 de puncte înscrise în deplasare.

CSO Voluntari vine după o înfrângere la Craiova, în ultimele 10 partide având 6-4 bilanț. Deținătoarea Cupei României este înaintea ultimei etape pe locul secund în Liga Națională, cu 23 de victorii și 6 eșecuri, având un singur pas greșit pe teren propriu în tot acest sezon. CSO Voluntari a marcat cel puțin 80 de puncte în trei întâlniri din ultimele patru etape.

În întâlnirile directe din LNBM, ilfovenii conduc cu 2-1, pe lângă aceste confruntări cele două întâlnindu-se în finala Cupei României din sezonul 2020-2021, unde tot CSO Voluntari a avut câștig de cauză. Disputa din turul campionatului s-a încheiat cu victoria alb-albaștrilor, 82-68 în Arena Antonio Alexe.

Miza meciului este clară pentru ambele echipe

Calculele pentru configurația podiumului la finalul sezonului regulat sunt multiple, rezultatul acestui duel din Sala „Gabriela Szabo” urmând să clarifice situația primelor trei clasate la intrarea în playoff.

CSO Voluntari o să termine în mod sigur pe poziția secundă în cazul unei victorii sau chiar și printr-un eșec la sub 14 puncte diferență. Cu un eșec la 14 sau mai multe puncte, ilfovenii o să înceapă postsezonul de pe locul 3 și ar urma să joace cu SCM Timișoara în prima rundă din playoff. De pe locul al doilea, Voluntari ar urma să joace cu CSU Sibiu sau Dinamo București în postsezon.

CSM Oradea are varianta victoriei (între 1 și 13 puncte diferență) pentru clasarea pe podium, în cazul unui succes cu 14 sau mai multe puncte diferență bihorenii urmând să treacă în fața Voluntariului. Un eșec o trimite pe Oradea pe locul 4 dacă FC Argeș se impune în confruntarea cu Rapid București, dar în același timp înfrângerea poate fi suficientă pentru păstrarea locului 3 dacă Argeșul nu trece de Rapid. „Leii roșii” pot da în playoff peste CSU Sibiu/Dinamo (dacă termină pe 2), SCM Timișoara (de pe 3) sau SCM U Craiova (de pe 4).

Există și posibilitatea înregistrării unui scor asemănător cu cel din tur, 82-68, situație în care CSM Oradea ar sta mai bine în privința coșaverajului (+339 față de +311) și vicecampioana României ar urma să termine pe 2 sezonul regulat. În cazul unui succes la +14 pentru bihoreni, dar cu alt scor față de cel înregistrat în tur, diferența se face la punctele marcate în meciurile directe.

CSO Voluntari stă mai bine în privința datelor statistice, conducând liga la media de recuperări defensive (27.3) și fiind a doua la puncte (84.7), eficiență (99.0) sau la procentajele încercărilor bune de la distanță (38.0%). Oradea are medii peste adversari la assist-uri (19.2), intercepții (8.1) sau la încercările bune de două puncte (55.2%), aceste două formații fiind cele care pierd cele mai puține posesii (12.1 și 12.2).

Confruntarea de la Voluntari are loc vineri, 29 aprilie, de la ora 17.45 și va fi în direct pe Digisport 3, Prima Sport 4 și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    A bastards work is never done
    Coach Ach a amânat până în ultima clipă, adică pâna azi, dezvăluirea cărților cu care joacă sfârșitul acestui sezon: "top dogs" sau "complete muppets"! Sigur că nimeni nu are curajul să parieze că terminăm sezonul regulat pe 2, dar stim cum merg lucrurile... E simplu: azi vedem dacă echipa are "puto jefe" și le pregătește adversarilor de play off "frosty ice hot". Cam asta ar fi rezumatul de pe bilețele, vedem imediat ce iese!

    cu 2 ani în urmă (29.04.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!