Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari debutează cu dreptul în seria cu CSU Sibiu

CSO Voluntari debutează cu dreptul în seria cu CSU Sibiu

Seria dintre CSO Voluntari și BC CSU Sibiu, din playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin a debutat în cursul serii de duminică, 14 aprilie. Ilfovenii au câștigat primul meci de acasă cu 91-89, după ce i-au avut în mare formă pe Trevon Allen și Keyshawn Feazell.

Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță

Meciul a debutat într-o notă mai bună pentru ilfoveni, care s-au dus inițial la 8-2 după două minute și jumătate, în timp ce Uță și Dragoste au oprit seria bună a gazdelor. Tripla lui Threatt a tăiat avantajul Voluntariului la un singur punct și peste câteva zeci de secunde CSU Sibiu a preluat conducerea la 10-11, prin layup-ul lui Ivanov. Coșurile au venit la foc automat pentru ambele formații în următoarele minute, iar Sibiul s-a dus la cel mult trei puncte în față până când Pratt a contribuit cu un layup la 18-22. Amfitrionii au încercat să egaleze pe finalul primului sfert, dar fără noroc și perioada s-a încheiat cu 23-27, scor stabilit de Kodi Justice.

Feazell a fost atent după o ratare a lui Polyak și a finalizat cu un dunk spectaculos la 25-29, iar peste puține momente americanul a avut o nouă acțiune prin care a scuturat coșul. Uță a răspuns cu două puncte dar și-a ratat libera suplimentară, Justice a fost trimis la linia de fault pentru trei încercări și ulterior pivotul Sibiului a devenit primul jucător în double digits (30-34). „Troublemakers” s-au întors la conducere cu tripla lui Allen, dar Mirel Dragoste a răspuns pe măsură și la jumătatea sfertului situația de pe tabelă a devenit egală. Voluntari și-a format un avantaj de patru lungimi la 44-40 și a condus în permanență până la pauză, cel mult la +7, iar la vestiare s-a intrat cu 55-49 după ce Allen a înscris pe sirenă și a încheiat repriza cu 23 de puncte în dreptul numelui său.

Ambele formații au pus câte cinci puncte pe tabelă în primele 220 de secunde ale sfertului trei, iar Allen a ajuns la borna 30 cu liberele de la 62-54. Tohătan a dus ecartul la nouă puncte aproape la jumătatea actului și de acolo CSO Voluntari a urcat la +11 prin perechea precisă de libere a lui Feazell. Pratt a ajuns și el la linia de fault, la fel ca și Tohătan, în timp ce Barro a modificat situația pentru 73-66. Gazdele au mers la +11 cu mai puțin de jumătate de minut până la finalul acestui sfert, prin tripla lui Shumate și scorul a devenit apoi 77-69, prin ultimul coș marcat de Uță.

Jocul colectiv al Voluntariului a funcționat perfect în deschiderea actului decisiv, iar Tomas Rinkevicius a fost nevoit să ceară time-out la 81-69, după un dunk reușit de Feazell. Replica galben-albaștrilor a venit prin Uță și Kuti, iar Loving a avut o finalizare spectaculoasă la 83-77. Justice a transformat o liberă acordată după tehnicul încasat de antrenorul Sibiului și avantajul celor de la CSO Voluntari a devenit de 10 puncte la jumătatea sfertului, de unde trupa de pe Cibin s-a apropiat la 88-85 în decurs de câteva atacuri. Loving a prelungit seria bună a oaspeților și ecartul a devenit unul minim, Ivanov a contribuit cu un layup ușor la 88-89 după o posesie cedată de Voluntari și oficialii partidei au verificat apoi un capac a lui Loving asupra lui Justice pentru care sibienii au cerut challenge. Coșul marcat de fundașul Voluntariului a fost validat și Threatt a ratat ultima aruncare a oaspeților, iar partida s-a terminat cu 91-89.

Trevon Allen a stat cu 30 de puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări, iar Keyshawn Feazell l-a urmat cu 21 de puncte, 11 recuperări și 2 pase decisive. Ilfovenii au avut 24/28 la linia de fault.

În replică, Rareș Uță s-a evidențiat cu 19 puncte și 17 recuperări (12 ofensive), iar Mirel Dragoste și Marc Loving au avut câte 14 puncte și au contribuit pentru 4/8 din spatele arcului de cerc. În ceea ce privește linia liberelor, CSU Sibiu a stat cu 16/25.

Meciul al doilea va avea loc tot la Voluntari, pe 16 aprilie. Confruntarea va fi transmisă pe FRB TV, de la ora 19.00.

*foto: Bogdan Isailă / BC CSU Sibiu

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    3x3
    cand ai pe doar Uta cu Tohatan in spatiul de 3 secunde, cu 3 secunde ramase de joc tu arunci de la 3 ???

    cu 2 săptămâni în urmă (14.04.2024)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Nu
      E prima dată când JT ne face felul sezonul acesta, doar că acum nici nu a jucat, sper să-și ia revanșa în meciul 2 (deși nu cred)
      Altfel, volutariul pe parcursul jocului i-au intrat niște aruncări .... toate pe siriană din toate pozițiile

      cu 2 săptămâni în urmă (14.04.2024)
    Raspunde
  • didi.alex. :

    #frumos
    În meci frumos de privit.
    Voluntariul a făcut cel mai bun meci al lor. Nu cred vor mai înscrie așa sezonul ăsta, în condițiile unei apărări bune a Sibiului au marcat 91 pct cu procentaje foarte bune.
    Sibiul a fost răbdător si a muncit cu ardoare în asteoatrea căderii fizice celor de la Voluntari, dar pierd a câta oară în acest sezon pe aceasi păguboasă combinație Rinkevicius/ Treatt.
    Seria se va termina în 5 meciuri!
    #Grigoras nu mai fluiera curând !

    cu 2 săptămâni în urmă (14.04.2024)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      hmm..
      cu Gavriloaia indisponibil, noi am jucat in 8, nu cred ca am asteptat caderea lor fizica.

      cu 2 săptămâni în urmă (14.04.2024)
    • didi.alex.:

      @undercut
      Și Voluntariul îl are pe Odomes nerefăcut. E trecut pe foaie dar nu a jucat deloc.

      cu 2 săptămâni în urmă (14.04.2024)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Mi.a placut jocul Sibiului
    Un joc colectiv, care a dat un rol tuturkr celor 8 jucatori folositi echilibrat ca timo de joc. Voluntariul a castigat cu emotii, avand jicul axat in soecial pe cei 2 shooteri di pe pivotul strain, csnd le ay intrat aruncarile a fost bine cand au ratat pe final, a revenit Sibiul. Doar Tohatan a mai facut patrunderile sale caracteristjce, restul jucstorikir ro au fist in rol secundar, sa zicem.
    Nu ma astept ca Sb sa faca surpriza si sa elimine Voluntariul, insa apreciez munca antr.Rinkevicius si a manageului, chiar au echipa care joaca un baschet de cslitate.

    cu 2 săptămâni în urmă (15.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!