Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari deschide anul nou cu un duel pe terenul lui Dinamo București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.01.2024

CSO Voluntari deschide anul nou cu un duel pe terenul lui Dinamo București

CSO Voluntari caută să își continue forma excelentă din ultimele luni și în noul an. Primul pas în îndeplinirea acestei misiuni este obținerea unei victorii în disputa din deplasare cu Dinamo București, programată sâmbătă, 6 ianuarie.

În meciul din tur din Sala Sporturilor „Gabriela Szabo”, formația de la marginea Capitalei a muncit din greu pentru a obține victoria, adjudecată datorită unui ultim sfert excelent la nivel defensiv. Alb-roșii au marcat doar nouă puncte în ultimele 10 minute și au cedat cu 74-69.

Trevon Allen a fost cel mai bun jucător din tabăra lui Ainars Bagatskis și a reușit să adune 16 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. El a mai avut doi colegi în double-digits: pe Kwamain Mitchell, cu 11 puncte, respectiv pe Alex Olah, cu 10 puncte.

De partea cealaltă, Cortez Edwards a fost cel mai bun marcator al confruntării și a strâns 17 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive. Andrei Mandache a fost și el la nivel înalt, prin cele 16 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive cu care a terminat. Formația din Șoseaua Ștefan cel Mare nu s-a putu baza pe Andre Jones în acel joc.

Troublemakers sunt una dintre cele mai valoroase echipe din Liga Națională în primele luni ale sezonului. Voluntari a avut un start dificil de sezon, pierzând primul meci din ENBL și două dintre primele patru în campionat, dar din acel moment a avut o revenire senzațională la vârf.

Ilfovenii au jucat 13 meciuri după eșecul cu Rapid București și au mai pierdut unul singur, la mare luptă cu U-BT Cluj-Napoca. Disputa din BTarena s-a încheiat cu 88-85 în favoarea ardelenilor. În această serie formidabilă, vicecampioana din 2022 a reușit să ajunge pe primul loc în Grupa B din ENBL și pe locul al doilea al Conferinței B în campionatul României.

De cealaltă parte, Dinamo București a traversat o pasă neagră pentru o bună perioadă de timp, legând șase victorii la rând, după startul de campionat cu trei succese. Sotiris Manolopoulos a reușit să își redreseze la timp echipa, care luptă cu șanse reale pentru ultimul loc din Conferința B realist disponibil în Top 10. Matematic, U-BT Cluj, Voluntari, Corona Brașov și-au asigurat calificarea, în timp ce Rapid mai are nevoie de doar un succes și dispune de un program foarte ușor.

Alb-roșii dețin prima șansă în duelul cu SCM Timișoara și CSM Târgu Jiu. Formația din Capitală stă cu 7-7 în clasament, în timp ce contracandidatele sale au 5-8, respectiv 5-7. Cu gruparea gorjeană, câinii nu dețin totuși avantajul meciurilor directe.

Trevon Allen este cel mai bun marcator al ilfovenilor înaintea meciului de sâmbătă, cu o medie de 14.3 puncte pe meci. Titus Nicoară este liderul la recuperări, cu 6.8 pe meci, iar la pase decisive cea mai mare medie o are Kwamain Mitchell: 3.9.

Dinamoviștii se bazează din plin pe contribuția baschetbaliștilor americani, care conduc principalele categorii de statistică: Andre Jones la puncte (16.4), Sean Evans la recuperări (7.2) și Cortez Edwards la pase decisive (5.2).

Confruntarea dintre Dinamo București și CSO Voluntari are loc sâmbătă, 6 ianuarie, cu începere de la ora 20:00 în Sala Sporturilor de pe Șoseaua Ștefan cel Mare. Digi Sport 3, Prima Sport 3 și FRB TV vor transmite acest duel.

*foto: Facebook/CSO Voluntari

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!