Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari deschide sezonul în ENBL cu o înfrângere la Siauliai

CSO Voluntari deschide sezonul în ENBL cu o înfrângere la Siauliai

CSO Voluntari a debutat în cadrul European North Basketball League în cursul serii de marți, 19 septembrie, cu o deplasare în Lituania. Ilfovenii au evoluat pe terenul lui BC Siauliai în meciul care a deschis sezonul 2023/2024 în această competiție europeană și au pierdut cu 77 la 85.

Siauliai: LJ Thorpe, Eimantas Stankevicius, Paulius Danusevicius, Daniel Baslyk, Tomas Pavelka

Voluntari: Lucas Tohătan, Robert Dan, JT Shumate, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

Allen a marcat primele puncte ale noii ediții din ENBL, iar gazdele au răspuns cu opt puncte la rând pentru a prelua conducerea, după coșul lui Danusevicius fiind solicitat și primul time-out (8-3). Același Trevon Allen a oprit perioada mai puțin fastă a Voluntariului pe plan ofensiv și a înscris noi coșuri de la distanță pentru 8-9, iar Mitchell a mărit avantajul ilfovenilor la trei puncte. Olah l-a găsit liber pe JT Shumate și alb-albaștrii au ajuns la 8-14, moment în care Giedraitis a răspuns cu un three-point play, pentru ca finalul primelor 10 minute să indice 17-20 pe tabelă.

Shumate a beneficiat de o liberă suplimentară pentru a mări diferența în debutul sfertului doi, replica gazdelor fiind din partea tandemului Rubinas - Pavelka (21-23). Cele două formații au întâmpinat unele probleme cu posesia mingii în următoarele atacuri, iar tripla lui Shumate a dus la un timp de odihnă pentru Siauliai la 23-30. Allen și-a continuat prestația excelentă pentru a reface un ecart de trei posesii, de unde balticii au redus la -3 în momentele următoare și apoi au egalat prin Bezbradica, iar la finalul reprizei scorul a devenit 37-38 după o liberă transformată de către Allen pentru un tehnic pe care l-a încasat Danusevicius.

Siauliai a continuat să sufere din spatele arcului de cerc și Olah a profitat cu patru puncte la rând de acest aspect, Mitchell fiind trimis ulterior la linia de fault și dunk-ul lui Olah în tranziție a forțat gazdele să ceară un timp de odihnă la 39-46. Balticii au oprit run-ul Voluntariului și triplele pe care le-au reușit Davis, respectiv Danusevicius au redus ecartul la un singur punct (47-48), moment urmat de layup-ul lui Polyak. Siauliai a ratat în multiple rânduri ocazia egalării și Allen a înscris de afară (49-55), după care a urmat o perioadă mai eficientă pentru galben-negrii și Tohătan a închis sfertul trei cu 56-58.

Cotoară a scuturat plasa din colțul terenului pentru 58-65, iar replica gazdelor a venit imediat cu dunk-ul lui Romancenko și apoi Thorpe a scăzut ecartul la o singură posesie. Siauliai a prelua conducerea la 68-67, pentru ca Pavelka să-l forțeze pe Ainars Bagatskis să ceară un time-out după care Davis a dus ecartul la șase lungimi. Shumate și-a împărțit perechea de libere cu trei minute rămase până la final (76-71), de unde lituanienii au ajuns la +9 prin reușita lui LJ Thorpe și în cele din urmă au câștigat cu 85 la 77.

Tomas Pavelka a ajutat-o pe Siauliai cu un double-double spectaculos format din 19 puncte și 14 recuperări, în timp ce Jonathan Davis a adunat 18 puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții și 2 recuperări. Lituanienii au dominat lupta în căciulă, zonă din care au marcat 50 de puncte.

Trevon Allen a stat la final cu 22 de puncte (4/7 de afară), 2 recuperări și 2 intercepții, următorii marcatori de la CSO Voluntari fiind JT Shumate (15 puncte, 5 recuperări, 4/4 din interiorul arcului de cerc) și Kwamain Mitchell (10 puncte, 3 pase decisive, 2 intercepții, 2 recuperări).

CSO Voluntari se întoarce în țară după acest meci și va juca pe teren în prima etapă a Ligii Naționale. Ilfovenii vor primi vizita Lagunei București pe 24 septembrie, de la ora 18.30.

*foto: Facebook BC Siauliai

2 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Meci foarte slab de ambel parti
    Balticii s-au scos printr-un sfert 4 penibil al celor din urbea lui Pandele. Olah nu are cu cine juca și astfel și jocul lui a fost slăbuț, etc, etc. Nicio șansă pentru implicarea în câștigarea campionatului mioritic.

    cu 7 luni în urmă (19.09.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Experiența lituaniană
    Degeaba au strălucit americanii la voluntari, pt că balticii au fost mai închegați că echipa

    cu 7 luni în urmă (20.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!