Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari egalează scorul la general în finala LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.05.2022

CSO Voluntari egalează scorul la general în finala LNBM

CSO Voluntari a câștigat meciul doi al seriei cu U-BT Cluj, scor 69-74. Seria se mută pe terenul ilfovenilor cu scorul de 1-1, după ce oaspeții au tremurat serios pentru victorie. 

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Brandon Brown, Luca Colceag, Stefan Bircevic, Andrija Stipanovic

CSO Voluntari: Sarunas Vasiliauskas, Toddrick Gotcher, David Vida, Vlad Moldoveanu, Eric Thompson

Richard a dezghețat tabela cu o triplă pe sirenă. Stipanovic a adăugat și el patru puncte consecutive. Vasiliauskas a înscris primele puncte pentru ilfoveni de la libere. Thompson a marcat apoi din căciulă. Vasiliauskas a punctat și de afară și a pus Voluntari în avantaj. Moldoveanu a dus scorul la 7-12, iar Mihai Silvășan a cerut timeout pentru a opri run-ul de 12-0 al oaspeților. Stipanovic a înscris imediat pe recuperare ofensivă. Thompson a dus scorul la 9-15 cu un alley-oop. Moldoveanu a mărit avansul de la semi-distanță. Diferența a ajuns la 11 lungimi după tripla lui Gotcher. După primul sfert, scorul era 18-30, după liberele lui Woods.

Torok a deschis sfertul doi cu patru puncte consecutive. Hogue a întrerupt mai multe minute fără reușite pentru tabăra clujeană și a punctat de la libere. Watson a înscris și el de la linia de pedeapsă, dar Gotcher a răspuns cu o pătrundere spectaculoasă, iar Silvășan a cerut timeout la 21-37. Ardelenii au continuat momentul prost, iar Thompson a reușit un coș-fault pe pătrundere. Richard a răspuns cu un coș la inel și l-a orțat pe Ocokoljic să ceară timp de odihnă. Hogue l-a servit pe Richard din săritură și acesta a redus deficitul la 15 lungimi. Gotcher a replicat cu o triplă spectaculoasă pe sirenă. Moldoveanu le-a tăiat aripile adversarilor cu un stop-șut spectaculos. Scorul la pauza mare era 33-46, după tripla lui Richard.

A doua jumătate a început cu layup-ul lui Brown. Thompson a răspuns cu un coș la inel. Stewart a fructificat pasa lui Stipanovic. La scorul de 37-49, Vlad Moldoveanu a obținut un fault pe o aruncare de la distanță și a reușit să ducă scorul la 37-50. Brown a răspuns cu o triplă și a redus diferența la 10 lungimi.  Thompson a replicat imediat cu un coș cu panoul. Hogue a marcat un coș-fault și a dus scorul la 44-53. Richard a redus ecartul la șapte lungimi cu un coș de la semi-distanță. Moldoveanu a oprit din nou pasa bună a gazdelor cu o reușită dificilă de la semi-distanță. Scorul înaintea ultimului sfert era 52-61.

În primele trei minute ale sfertului, cele două echipe nu au reușit să înscrie nici măcar un coș. Vasiliauskas a fost apoi faultat de Brown pe o aruncare de la distanță și a transformat două dintre cele trei libere rezultate. Kuti a răspuns printr-un floater din apropiere. Barro s-a duelat sub panou cu trei adversari clujeni și a punctat cu fault, iar tabela indica 54-66. Stewart a redus diferența la 10 lungimi. Kuti a continuat evoluția bună din sfertul patru și a dus scorul la 58-67. Stipanovic a fost eliminat după o coliziune cu Ousmane Barro. Hogue a redus diferența la cinci puncte, de la libere. Richard a marcat un coș-fault și a dus scorul la 69-71. Vasiliauskas a înghețat partida de la libere, iar scorul final a fost 69-74.

Meciul trei al finalei este programat marți, 31 mai, de la ora 20:00 și va fi transmis în direct pe Digi Sport 2, Prima Sport 1 și FRB TV.

Vlad Moldoveanu și Eric Thompson au terminat cu câte 16 puncte pentru CSO Voluntari, la ilfoveni fiind în double digits și Sarunas Vasiliauskas (13 puncte, 6 pase decisive), respectiv Toddrick Gotcher (10 puncte, 5 recuperări).

Patrick Richard a ieșit în evidență cu 21 de puncte și 7 recuperări pentru U-BT, secondat de Dustin Hogue (13 puncte, 9 recuperări).

FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES

9 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette :

    Arbitraj
    Acum cred ca a simtit si Clujul cum e sa fii arbirtrat “corect”. Ar fi fost bun Ciulin astazi.

    cu 1 an în urmă (29.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      arbitraj
      Clujul il stie din era asesoft. Si pana una alta era singura echipa care s-a "adaptat" stilului de furat - in sensul de a nu te enerva gratuit (ca oricum nu schimbai placa cu care au venit de acasa) si a-ti vedea de treaba. Asa ar trebui procedat si in continuare - adica sa ne vedem de treaba si sa jucam, nu sa dam vina pe arbitraj. Cand tu ai un procentaj extraordinar de ... 14% de la 3, in sala proprie, ce sa mai zic? NU ai cum castiga astfel! Esti echipa mai buna - dar trebuie sa dovedesti asta.


      Cat despre fluierasi, Ciulin e mai parsiv, pt ca stie sa fluiere [ si corect] dar si sa traga cu o echipa cand trebuie. Grigoras e doar un arogant imputit - si sa nu uitam ca acum cativa ani aveam un memoriu sa nu ne arbitreze el, si cred ca a lipsit cel putin un an de la meciurile noastre (cel putin de la cele de acasa)

      cu 1 an în urmă (29.05.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    meci
    Fata de primul meci nu am intrat concentrați pe parchet și asta a făcut diferența, arbitrii au tras puțin pentru Voluntari dar am avut un joc prea slab pentru a câștiga. Sper să își revină și Guzman, avem nevoie de el la Voluntari.

    cu 1 an în urmă (29.05.2022)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Ma bucur
      Ca ai pomenit de Guzman,de departe cel mai bun aparator din liga,nu a fost nimeni sa il suplineasca si asta a fost exact ceea ce a facut diferenta intr-un joc precum cel de azi.

      cu 1 an în urmă (29.05.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    Atitudinea mizerabila a arbitrilor
    Da, a fost un meci prost facut de Cluj la toate capitolele. Dar arbitrajul a fost mizerabil si a făcut diferența. Nu e permis asa ceva, atâtea faze tratate în bătaie de joc si date cu dedicație. Si tare mi-e ca ordinele sunt venite de mai sus, se vrea probabil o relansare a vechii găști de la Asehotii.

    cu 1 an în urmă (29.05.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    au renascut asehotii
    Meciul asta mi-a adus aminte de vremurile cand ne luptam cu asehotii, avand in vedere ca actorii principali de la echipa comunala, de pe banca cat si din spatele ei, au trecut pe acolo. Este prea mare coincidenta. Aceeasi atmosfera, se intampla aceleasi lucruri ca si in vremurile amintite. Grigoras, astazi l-a detronat pe Ciulin in topul (meu) celor mai controversati arbitrii din lnbm.

    cu 1 an în urmă (29.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca romeovura:

      Grigoras,
      de la inceputuri are aceasta aroganta. eu unul nu imi aduc aminte sa fi arbitrat un meci in mod fair-play, indiferent de echipele pe care le arbitra sau de miza din acele partide.

      cu 1 an în urmă (29.05.2022)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    in care, regret sa o spun, nu cred ca arbitrajul a facut diferenta. Au fost faze destule in favoarea Voluntariului? Da. Dar am pierdut pe mana noastra.
    Dar nu poti, daca vrei sa fii cat de cat obiectriv sa nu vezi niste lucruri:
    -jocul colectiv a lui "U" in atac a lipsit aproape cu desavarsire. Static, fara idei noi si implicit cunoscut de adversari care au luat masurile de rigoare , bazat pe niste reusite (si din pacate multe nereusite) individuale.
    -Voluntariul s-a aparat foarte bine: cat nu a intrat aruncarile adversarilor a jucat zona, cand au inceput sa mai intre, jucatorii periculosi au fost luati 1 la 1 strict. Iar daca mingea a ajuns la pivoti, well, toti stim cum stau la capitolul asta Stipanovic si Hogue. Si din pacate si mainile noastre sigure de la libere au mai ratat. Voluntariul au trimis la libere pe cine au vrut.

    Una peste alta, a fost un joc, seria se joaca inca. Clar va fi greu dar eu am incredere in echipa asta pe care o consider cea mai buna pe care am vazut-o pana acum. Trebuie doar sa joace ce a aratat ca poate juca iar jucatorii sa se gandeasca la prezent nu la contractele lor viitoare.
    -tehnicele la banca si nu numai. Cand invatam ca totul conteaza la acest nivel?
    -Greselile personale ale lui Stipanovic. Cam 2 pe meci (asta tot timpul) sunt facute absolut aiurea.
    -Nervii lui Bircevic. Poate merita un moment Planinic. (Pentru cine nu isi mai aduce aminte. La un moment dat, jucatorul cel mai in forma si eficient atunci si tot ce vreti a avut un moment de mare "vedeta" si a fost lasat pe banca sa se mai gandeasca si sa isi revina. Si in cazul lui Bircevic din aceasta seara nu ma refer la momentul Colceag (pe care marturisesc ca nu l-am vazut) ci la restul. Plus cotul ala dat in gura lui Torok, pe care eu l-am vazut perfect desi m-am aflat in partea opusa fazei.

    cu 1 an în urmă (29.05.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Am jucat slabut
    Arbitrajul mi-a adus aminte de meciurile cu Steaua si Dinamo din anii 80

    cu 1 an în urmă (29.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!