Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari egalează seria cu CSU Sibiu

CSO Voluntari egalează seria cu CSU Sibiu

CSO Voluntari a putut să câștige al doilea meci de pe teren propriu în seria cu CSU Sibiu, vineri (14.04) trecând cu 94 la 70 de oponenți. Scorul la general este 1-1 înainte ca duelul să se mute săptămâna viitoare în Sala Transilvania.

Voluntari: Maurice Watson, David Vida, Tekele Cotton, Rolland Torok, Dominic Morris

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Rareș Uță

Vicecampioana în exercițiu a răspuns cu două aruncări consecutive din spatele arcului de cerc după ce Sibiul deschidea scorul și Cotton finaliza apoi un atac în viteză pentru 8-2. Uță răspunde cu un floater, Dragoste reducând ecartul la o singură posesie cu liberele de la 10-8, apoi scorul devenea egal și Cotton oprea revenirea galben-albaștrilor. Blumbergs era precis de la distanță și făcea 14-17, răspunsul venind imediat din partea lui Watson și Voluntari putea să pună cinci puncte între (22-17) cu trei minute rămase din acest parțial, care se termina cu 29-21.

Ilfovenii erau aproape de pragul celor 10 puncte în față cu tripla lui Tohătan, această barieră fiind depășită în urma reușitei lui Moore din spatele arcului de cerc (35-23), Uță având apoi un tip-in. Gazdele continuau să se desprindă după un timp de odihnă al sibienilor și Gotcher scutura plasa pentru 40-25, CSO Voluntari având în acel moment 50% procentaj la trei puncte, tot Uță fiind cel care a marcat pentru galben-albaștrii. Trupa de pe Cibin reducea din handicap cu tripla lui Blumbergs (42-33), venind un time-out pentru Voluntari și ulterior Ionescu găsea o aruncare precisă de afară, Watson fiind cel care a refăcut ecartul din două cifre și repriza se termina cu 50 la 40.

Whelan avea nevoie de îngrijiri medicale după un contact cu Thompson la un minut de la reluare, CSU Sibiu apropiindu-se la 51-44 cu liberele lui Rareș Uță, apoi Gotcher răspundea la three-point play-ul lui Blumbergs. Tohătan rămânea liber în colțul terenului și făcea 59-49, Uță finalizând cu dunk la panoul advers, diferența devenind de 12 puncte printr-o reușită a lui Watson și Sibiul cerea time-out. Ilfovenii ajungeau să conducă cel mult la +17 în ultimele trei minute ale acestui parțial și tabela indica 72-55.

CSO Voluntari continua să se desprindă în urma reușitelor lui Vida și Cotton, ajungându-se la 76-55 în debutul sfertului patru, CSU Sibiu având apoi câteva puncte la rând prin care putea să reducă ușor din handicap. Cotton avea un layup prin care ecartul devenea de 22 de puncte, același jucător fiind găsit liber în căciulă pentru 86-61. Oaspeții au evitat un season-low la nivelul punctelor marcate în campionat, CSO Voluntari reușind într-un final să se impună cu 94 la 70 și s-a revanșat pentru eșecul din primul meci al seriei.

Mo Watson și Tekele Cotton au avut ambii 18 puncte, primul remarcându-se și cu 8 pase decisive, respectiv 3 intercepții, în double figures fiind și Eric Thompson (12 puncte), Lucas Tohătan și Toddrick Gotcher (ambii 11 puncte).

Roberts Blumbergs (19 puncte, 2 recuperări, 4/6 de afară) și Rareș Uță (18 puncte, 8 recuperări, 8/10 din acțiune) au fost liderii Sibiului.

Meciul trei se va juca la Sibiu pe 18 aprilie, începând cu ora 19.00.

*foto: Bogdan Isailă

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    Concluzii
    "domnul" mărăcine [scaete (ciulin)] a fost delegat la meciul nostru deși nu era nevoie de expertiza lui neapărat



    2 . Cum zicea un coleg de "forum" mentalitate de echipă mică ( dacă câștigăm una suntem jmecheri)

    Mărțișorul mai bine se reporta...

    Cum era cu 2 implanuri de clasă?...,..

    cu 1 an în urmă (14.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!