Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari, eliminată din preliminariile FIBA Europe Cup de Benfica Lisabona

CSO Voluntari, eliminată din preliminariile FIBA Europe Cup de Benfica Lisabona

CSO Voluntari a ratat calificarea în faza grupelor FIBA Europe Cup. Formația ilfoveană a pierdut la Groningen în partida jucată în compania celor de la Benfica Lisabona, scor 83-77.

CSO Voluntari a început meciul cu Vasiliauskas, Gotcher, Lee, Moldoveanu, Thompson, în timp ce Benfica îi are în primul 5 pe Broussard, Clifford, Munnings, Romdhane și Jose Barbosa.

Ilfovenii au plecat ca din tun, cu triple din partea lui Gotcher, Moldoveanu și Vasiliauskas (13-4). La scorul de 17-9, lusitanii au avut o tresărire de orgoliu, marcată de dunk-ul spectaculos al lui Dennis Clifford. Astfel, Benfica a intrat la conducere după un run de 10-1 (19-18). Însă coșul lui Render Wods din finalul primului sfert a stabilit scorul primelor zece minute, 22-21 pentru CSO Voluntari.

Sarunas Vasiliaukas a deschis scorul în sfertul secund cu o nouă pătrundere pe mâna stângă, pentru ca apoi Rolli Torok să marcheze un coș de 3 puncte din zero grade (29-26). Vlad Moldoveanu a dus Voluntari la o diferență de 6 puncte (34-28), dar portugheziii au închis drumul ilfovenilor către coș timp de mai bine de cinci minute. Singurul punct al Voluntariului a venit de la linia de fault, iar Benfica a revenit în avantaj grație unui run de 9-1 care a și stabilit scorul primei reprize la 37-35 pentru lusitani.

Toddrick Gotcher a readus Voluntariul în avantaj, după un coș de 3 puncte. Replica a venit din partea lui Jose Barbosa, care a dat startul unui parțial de 13-3 pentru portughezi. Coșul de 3 puncte al lui Aaron Broussard l-a forțat pe Sașa Ocokoljic să ceară time-out la 50-41. Vasiliauaskas a răspuns cu încă un lay up spectaculos, iar Thompson a redus din diferență din post up (50-45). Rander Woods și Eric Thompson au fost în prim plan în restul sfertului pentru ilfoveni, care au încheiat actul al treilea cu un parțial de 12-2 grație căruia au intrat în ultimul sfert cu un avantaj de un punct, scor 53-52.

Moldoveanu a deschis sfertul 4 cu un coș după o pasă frumoasă a lui Thompson în căciulă. Betihno Gomes a egalat însă la 55 și a obținut și un fault ofensiv la următoarea fază, iar Broussard a coborât pe un backscreen și a marcat un and-one din pasul lui Jose Barbosa (58-55). Apoi Romdhane „i-a dat liftul” lui Malcolm Lee și a reușit o intercepție transformată pe contraatac de Hallman care a dus Benfica la două posesii (62-56). Diferența a ajuns la 11 puncte după un coș de 3 al lui Betinho Gomes (71-60), Vasiliauskas a dat o lumină de speranță din spatele liniei de 3, dar Betinho Gomes a mai marcat un coș de 3 după o recuperare ofensivă iar Jose Barbosa a înscris după o intercepție a lui Aaron Broussard (77-63). Ocokoljic a cerut time-out, iar imediat după Vlad Moldoveanu a răspuns cu o triplă (77-66). Apoi Moldoveanu a obținut un fault nesportiv, a marcat ambele libere iar Sarunas Vasiliauskas a înscris un coș de 3 puncte care a băgat CSO Voluntari înapoi în joc, cu 1:11 rămas de jucat (77-71). Finalul de meci a fost unul nebun, cu ilfovenii alergând după egalare. Moldoveanu a mai marcat o triplă, apoi Voluntari au reușit o intercepție pe care au pierdut-o imediat la celălalt coș, Jose Barbosa reușind un dunk. Vasiliauskas a fost apoi faultat de la 3 puncte și a marcat toate cele trei libere (81-77). În cele din urmă lusitanii s-au impus cu scorul de 83-77.

CSO Voluntari a avut patru jucători în double-digits: Vlad Moldoveanu (21 de puncte, 5 recuperări), Sarunas Vasiliauskas (19 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări), Toddrick Gotcher (14 puncte, 2 recuperări) și Antonio Woods (11 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări).

De partea cealaltă, cel mai bun jucător al lui Benfica a fost Aaron Broussard (22 de puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive). De asemenea, s-au mai remarcat Betinho Gomes (18 puncte, 4 recuperări) și Dennis Clifford (14 puncte, 6 recuperări).

În finala turneului, Benfica Lisabona o va întâlni pe învingătoarea duelului dintre Donar Groningen și Gmunden Swans, care începe în această seară, la ora 21:00.

*foto: fiba.com

4 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Așa da!
    Felicitări Voluntari! Mare echipa! În 2 ani dispare acesta minunată echipă. Nu prin top 3 anul acesta. Hey hey Voluntari...

    cu 2 ani în urmă (30.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Am reușit să văd
    doar partea a doua a meciului. Foarte multe greșeli individuale la Voluntari. Joc mult sub cel din Supercupă. Nu cred că se poate invoca lipsa de experiență în competiții internaționale. Majoritatea jucătorilor din echipa marinarului de apă dulce, inclusiv cei români au experiență ( Moldoveanu, Torok ). Poate au prins doar o zi slabă, dar pentru Campionatul intern rămîne o forță.
    Glumind puțin poate era bine că Mamițica sa fi rămas la FIBA, poate reușea să impună regula ca echipele oponente Voluntariului să folosească doar jucători sub 1,75 m ( înălțime, of course ).

    cu 2 ani în urmă (30.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Consecințele...
    ...nu se vor lăsa așteptate.

    Din sezonul 2022-2023 (dar de fapt de săptămâna viitoare) vor fi interziși în campionat jucătorii cu cetățenie portugheză.

    Orice jucător care a fost în vacanță în Portugalia va avea dreptul să evolueze maxim 2 minute / sfert.

    Cei care n-au fost, dar s-a gândit vreodată să meargă, primesc o sancțiune mai blândă și au astfel voie să evolueze 3 minute / sfert.

    Regulile de mai sus se aplică și oficialilor precum și întreg staff-ului echipelor. Sancțiunile diferă, astfel că fiecare al doilea coș de 2 puncte urmează să valoreze un singur punct. Logic, fiecare al doilea coș de trei puncte valorează două puncte. La 3 out-uri se dau 2 aruncări libere și posesia.

    În cazul în care vreun șoferilor de autocar de la vreo echipă sau cei care umfla mingile de baschet înainte de meci au băut vin de porto în ultimele 24 de luni li se va desface contractul de muncă de către club.

    Portarii de la toate sălile în care au loc meciuri din LNBM sunt obligați să adreseze două întrebări oricui dorește să aibă acces în sală. Acestea sunt:

    1) Cine este căpitanul echipei care ar fi meritat să câștige împotriva mizerabililor de la Porto dar n-are mama lui pile la toți arbitri?

    2) Cine este cel mai valoros jucător din istoria baschetului românesc, care dacă se năștea în state ar fi fost personajul principal din Space Jam 2 dar a avut ghinion să se nască în țara asta amărâtă?

    Oricine nu intuiește răspunsurile... precum și cei care nu răspund corect la aceste întrebări... au interdicție pe viață la toate meciurile din LNBM (sau dacă nu pe viață atunci măcar câtă vreme e mami preș de federație).

    cu 2 ani în urmă (30.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    voluntari
    Daca tot parazitează lnbm ar putea să își aducă jucători decenți sa intre in europe cup, bugetul local e mare.

    cu 2 ani în urmă (30.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!