Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari este a treia echipă din Conferința B sigură de locul în Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.01.2023

CSO Voluntari este a treia echipă din Conferința B sigură de locul în Top 10

CSO Voluntari a obținut un succes categoric în disputa de pe teren propriu cu CSM Focșani, scor 95-76. Succesul din Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” le-a asigurat ilfovenilor calificarea în Top 10 în Liga Națională, indiferent de celelalte rezultate înregistrate în ultima etapă.

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Toddrick Gotcher, Rasheed Moore, Rolland Torok, Darko Planinic

CSM Focșani: Kevin Johnson, Cătălin Petrișor. Adika Peter-McNeilly, Jordan Swopshire, Ionuț Berceanu

Swopshire a avut un debut curajos de partidă și și-a dus echipa în avantaj cu cinci puncte înscrise rapid. Planinic de sub inel și Torok cu o triplă au egalat rapid. Cele două echipe au alternat la conducere prin reușitele lui Planinic și Gotcher de o parte, respectiv Johnson și Berceanu de cealaltă parte. Gotcher, Tohătan și Torok au deschis balul aruncărilor de afară și au reușit trei astfel de coșuri la rând pentru a o distanța pe vicecampioana României. Un layup al lui Gotcher ducea diferența în două cifre (22-11). Axinte a punctat și el pentru a mări avantajul, dar Reljic a oprit sângerarea, iar după 10 minute tabela indica 26-13.

Prima triplă a vrâncenilor a venit în debutul sfertului secund și i-a aparținut lui Swopshire. Reljic a punctat de la linia de libere, iar diferența redevenea de o singură cifră. În ciuda prestației reușite din debutul actului pentru elevii lui Mihai Petruț, evoluția lui Moore a reușit să îi țină la distanță pentru momente. Acesta a reușit două coșuri dificile prin care ducea scorul la 34-21. Tohătan a dus avansul la 15 puncte, înainte de coșurile din interior ale lui Reljic și Berceanu. Swopshire a marcat și el de afară, dar Moore și Tohătan au replicat imediat prin același procedeu, iar la pauza mare ilfovenii conduceau cu 52-40 în cele din urmă.

Peter-McNeilly și Anikiienko au redus la diferența la doar șapte lungimi în debutul celei de-a doua reprize cu cinci puncte înscrise imediat. Gotcher cu o triplă și Planinic printr-un and-one le-au tăiat rapid aripile oaspeților. Anikiienko a reușit să înscrie de la distanță și a dus scorul la 60-48, înaintea unui run de 9-2 al cărui principal actor a fost Torok cu un coș de trei puncte. Reljic i-a urmat exemplul și a adus astfel cinci puncte la rând pentru echipa sa. Thompson a marcat și el patru puncte fără răspuns și a dus scorul la 75-57. Înaintea actului decisiv, Voluntari conducea cu scorul de 77-59.

Thompson și Berceanu au deschis ultimul parțial cu câte o reușită de sub inel. Johnson a adus patru puncte consecutive pentru echipa sa prin două procedee spectaculoase. Răspunsul ilfovenilor nu s-a lăsat așteptat și a venit printr-o triplă a lui Gotcher. Tohătan a înscris din interior, dar Thomas a replicat rapid cu un coș pe pătrundere. Troublemakers și-au menținut avansul până la final și în cele din urmă s-au impus cu scorul de 95-76.

Toddrick Gotcher a fost cel mai valoros jucător al ilfovenilor și a încheiat cu 19 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive. Lucas Tohătan a fost al doilea cel mai bun marcator al lui Voluntari și a strâns 18 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive. De la CSM Focșani s-a remarcat Pavle Reljic, care a fost și cel mai bun marcator al confruntării, cu 21 de puncte.

CSO Voluntari se califică în Top 10 cu un bilanț de 9-7, în timp ce CSM Focșani termină pe locul opt din Conferința B cu un record de 3-13 și va lupta pentru salvarea de la retrogradare.

*foto: Facebook/CSO Voluntari

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!