Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari îi administrează lui U BT Cluj-Napoca al doilea eșec în LNBM

CSO Voluntari îi administrează lui U BT Cluj-Napoca al doilea eșec în LNBM

CSO Voluntari a câștigat restanța din etapa a 4-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin disputată astăzi, 29 martie, pe teren propriu în compania lui U BT Cluj-Napoca. Gazdele au administrat al doilea eșec stagional în campionat pentru clujenii, care au fost lipsiți de aportul lui Andrija Stipanovic. La Voluntari este absentat în continuare Malcolm Lee, dar chiar și așa, ilfovenii au reușit să se impună cu scorul de 84-81.


Startul de meci de la Voluntari a fost unul tensionat și cu puțin puncte marcate. După 3 minute și jumătate scurse de pe tabelă, U BT Cluj-Napoca conducea cu 4-1. Todderick Gotcher egalat cu un three-point-play. În următoarele 40 de secunde, clujenii au marcat 8 puncte la rând, cu câte o triplă venită de la Richard și Bircevic. După un time-out al gazdelor, Gotcher a reușit și el o triplă, dar mai apoi tabelă a rămas mult timp neschimbată. Marcu Badiu a deblocat-o, completând un coș cu fault. Tot tânărul internațional român egala la 12, la capătul unei pătrunderi. Până la finalul sfertului inaugural doar U BT reușea să mai marcheze și ducea scorul la 16-12. Reluarea jocului a adus egalare pentru ilfoveni, cu Barro reușind două finalizări de efect. Rolli Torok și-a dus pentru prima dată echipa în față, cu un coș de la distanță în ultima secundă de atac. CSO Voluntari nu a stat mult la conducere, adversarii au răspuns cu un parțial de 12-3, totul culminând cu tip dunk-ul lui Elijah Stewart și scorul ajungea la 31-25. A venit un time-out al lui Sasa Ocokoljic, iar jocul se relua cu un coș de la distanță al lui Vasiliauskas. Răspunsul a venit rapid de la Brandon Brown. Vlad moldoveanu și-a dus echipa din nou în avantaj, chiar la intrarea în ultimul minut al reprizei. Eric Thompson a comis un turnover copilăresc în ultimele secunde chiar sub propriul panou. Dustin Hogue a profitat și a marcat ultimul coș al reprizei iar U BT Cluj-Napoca avea avantaj minim la jumătatea meciului din Ilfov, 35-34.

Repriza secundă a avut din nou un start tensionat, clujenii au încasat două tehnice, iar arbitrul Marius Ciulin a scos din sală un spectator. Gazdele au profitat de aceste momente și au dus scorul al 43-37. Brandon Brown a răspuns pentru echipa cu un coș de la distanță. Jocul a rămas echilibrat, dar cu CSO Voluntari la conducere până în partea a doua a sfertului trei. O triplă a lui Badiu a dus scorul la 52-46. S-a păstrat tiparul de joc în continuare, iar un nou coș de la distanță al lui Badiu a făcut ca diferența să crească la un maxim de 7 puncte pentru gazde. Acesta avea să fie ecartul între cele două formații înaintea actului decisiv, scor 63-57. Karel Guzman a deschis ultima secvență de joc cu o triplă din pasa lui Watson. CSO Voluntari a dat senzația că este în control, dar nu s-a putut desprinde prea mult. Stewart și Bircevic cu două coșuri de 3 puncte reușeau să egaleze la 67. Clujenii au trecut în avantaj, după o reușită din apropiere a lui Hogue, dar Woods și Gotcher nu au fost de acord cu desfășurarea jocului și au pus rapid 5 puncte pe tabelă în dreptul echipei lor. S-a mers umăr la umăr și când mai erau 3 minute de joc, diferența era minimă 74-73 pentru CSO Voluntari. Gotcher a mai marcat 5 puncte la rând, de această de unul singur și își punea echipa în pole position pentru victorie. Ecartul a urcat la 8 lungimi, când erau mai puțin de 60 de joc. Clujenii nu au cedat. Brown a marcat o triplă, după care gazdele au comis un turnover și i-au oferit două puncte ușoare lui Stewart. Vasliauskas a ajuns la libere, de unde a punctat o singură dată și între cele două echipe erau 4 puncte cu 18 secunde rămase de joc. A urmat un time-out și automat un nou coș de la distanță, semnat de Stewart. A urmat rândul lui Moldoveanu să meargă la linia de pedeapsă, de unde a fost perfect. Clujenii au bâlbâit ultima fază, dar Stewart a avut șansă de a trimite meciul în prelungiri, însă aruncare nu și-a atins ținta. Scor final 84-81.

Todderick Gotcher a fost cel mai bun marcator al învingătorilor cu 19 puncte, plus 2 recuperări și o pasă decisivă. Sarunas Vasiliauskas a reușit 18 puncte și 5 pase decisive. De pe bancă, Antonio Woods a venit cu 13 puncte și 3  recuperări, iar Marcu Badiu cu 11 puncte și o recuperare.

Brandon Brown a fost cel mai jucător clujean cu 20 de puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Dustin Hogue a contribuit cu 14 puncte și 5 recuperări, iar Elijah Stewart cu 14 puncte și 4 recuperări.

foto: CSO Voluntari (facebook)

3 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    La 18 mingi pierdute "U" a pierdut decent la doar 3 puncte. Suficient incat sa isi permita sa piarda si cu Pitestiul si sa castige restul de meciuri din sezonul regulat pentru a termina pe prima pozitie

    Din punctul meu de vedere toti se gandesc la meciurile internationale si pana nu vor fi clare lucrurile acolo suporterii trebuie sa se inarmeze cu rabdare si intelegere cand va fi vorba de meciurile din campionat. Regret, dar meciul cu Miercurea Ciuc si chiar cu Galatiul imi vor mai ramane ceva timp in minte

    cu 2 ani în urmă (30.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Ai spus bine...
    ...răbdare și înțelegere. Și, în definitiv, de ce nu? Până la urmă dacă e un calcul și un risc asumat să se piardă un meci tot nu e o tragedie. Trebuie să ne uităm cam ce meciuri și în ce competiții trebuie să ducă un lot nu foarte numeros.

    Legat de lot - ai spus de Miercurea Ciuc și Galați... eu cred că în meciul cu Ciuc au fost ținuti, cât de mult s-a putut, tinerii români în teren. Colceag a avut ocazia să arunce libere în ultimul minut de joc, la un scor strâns. S-a riscat un pic cu el acolo, dar n-am prea văzut observându-se asta. În urmă cu 2 sezoane era înjurat Silvășan că de ce scoate tinerii imediat ce fac două greșeli consecutive. Iată că acum le dă minute, chiar destule, când se poate.

    Cu toate astea, în momentul ăsta cred că tinerii (mă refer la principalii U23, Grasu și Colceag) nu răsplătesc minutele și încredere primite. Mai ales Grasu. Adică, hai să vedem... ai ocazia să te antrenezi în condiții bune, într-o echipă cu jucători de la care ai ce să înveți, cu antrenori care te bagă în teren și-ți dau minute, călătorești și vezi meciuri tari (ok, nu participi prea mult în BCL, dar ești acolo)... și tu ratezi indolent un lay-up sub panou (Grasu, azi). Nu te supăra, dar e exact cum a zis Cosmin Petrescu în transmisia de pe Look - își bate joc. Și cam asta a fost nota generală pe care am simțit-o de la el întreg sezonul. E viața lui și cariera lui (aia pe care n-o va avea, de fapt, în ritmul ăsta).

    cu 2 ani în urmă (30.03.2022)
    • pipzn:

      re
      Da, si eu am observat ca in meciurile interne li s-au dat minute destule tinerilor. Si as mai adauga ceva: pe alocuri s-a vazut destul de clar ca si jucatorii experimentati (si nu cred ca ar fi fost o cerinta explicita de la antrenor) vor sa ii ajute, sa le dea incredere pe teren chiar daca se mai intampla sa ii repezeasca cand sunt pe banca cu totii. Aseara au fost cel putin doua situatii in care ar fi existat si alta varianta (cu sanse mai mari de reusita) la finalizare si s-a preferat pasa pentru ei.

      Altfel, pentru mine ca spectator si suporter de baschet, situatia este destul de "incerta" si incerc sa ii inteleg pe toti:
      -jucatorii au cam obosit, in general vorbind. Iar cei mai "odihniti" nu par in cea mai buna forma (Watson, Grasu)
      -unii par mai interesati de jocul lor in meciurile internationale (Brown mi se pare cel mai bun exemplu, per total vorbind) pentru ca asta va insemna automat un contract viitor mai bun (la "U" sau la alta echipa)
      -si pentru staff alte rezultate pozitive pe plan international le mai pot deschide porti si perspective. Bine, nu ma astept sa mearga d-nul Silvasan in alta parte dar poate va avea acces (in vederea perfectionarii) in niste locuri direct fara sa mai aiba nevoie de intermediari.

      In final, cred ca va fi foarte greu sa ajungem mai departe in cupa europeana dar sper ca jocurile acestea tari sa ne ajute in cucerirea titlului in acest sezon.

      cu 2 ani în urmă (30.03.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!