Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari, în fața unui moment special pe plan internațional

CSO Voluntari, în fața unui moment special pe plan internațional

CSO Voluntari are ocazia să cucerească un nou trofeu, de data aceasta în joc fiind pusă o distincție internațională. Ilfovenii vor juca pe 9 și 10 aprilie în cadrul Final 4-ului ENBL.

„Troublemakers” au ajuns în această fază a întrecerii după ce au încheiat sezonul regulat cu un bilanț de 6-1, iar în playoff au trecut de Tartu Ulikool. Ilfovenii au pierdut în Estonia cu 76-83, dar au reușit să recupereze deficitul și au bifat un succes clar pe teren propriu, 92-69.

Calificarea în Final 4 duce astfel echipa antrenată de Ainars Bagatskis în Danemarca, la Aarhus. Pe lângă Voluntari, au șansa să lupte pentru trofeul ENBL formațiile Bakken Bears (gazda turneului final), Siauliai și Liege Basket. Ultimele două au fost oponentele ilfovenilor în sezonul regulat.

Alb-albaștrii vor da peste Liege în semifinale, belgienii producând supriza în playoff prin eliminarea lui Juventus Utena cu 182-180 la general. Lituanienii veneau după câștigarea grupei A cu un bilanț de 6-1.

Prin atingerea semifinalelor, atât Voluntari cât și Liege vor lupta pentru prima finală într-o competiție europeană. Ambele sunt debutante în European North Basketball League. Confruntarea din sezonul regulat a găsit-o pe CSO Voluntari drept câștigătoarea în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo”, scor 89-68. Trevon Allen a contribuit atunci cu 30 de puncte, iar Olivier Troisfontaines a fost principalul marcator al belgienilor, cu 15 puncte.

Perioada recentă a aratăt mult mai bine pentru ilfoveni în privința rezultatelor. Dacă Liege a pierdut ultimele patru meciuri oficiale, trei dintre acestea fiind în BNXT League, CSO Voluntari a reușit să câștige de trei ori în Liga Națională și o dată în ENBL, cu ocazia acelui meci împotriva lui Tartu la care am făcut referire.

Liege este ușor avantajată în privința câtorva detalii statistice, dar la nivelul preciziei din acțiune cele două cluburi se află la egalitate, cu 47.1%. Voluntari a pierdut mai puține mingi pe meci și aruncă mai bine de la libere (82.8 - 75.9%), însă este depășită la punctele marcate pe tranziție și pe a doua șansă.

La nivel individual au ieșit în evidență Trevon Allen (16.4 puncte) și EJ Anosike (17.8 puncte) din cele două tabere. Kevin Tumba a contribuit cu 9.0 recuperări pentru belgieni, alături de 1.6 capace, iar Keyshawn Feazell a totalizat 6.9 recuperări pentru Voluntari până în această fază a întrecerii. Angel Rodriguez și Kwamain Mitchell stau cel mai bine la nivelul assist-urilor, cu 7.2 și 4.4 pentru echipele pe care le reprezintă.

Pe lângă CSO Voluntari, Liga Națională va fi reprezentată și de arbitrul Ciprian Stoica în cadrul Final 4-ului ENBL. În plus, pe lista oficialilor delegați se află și Andrada Csender, cea care își desfășoară activitatea în Danemarca. Turneul final va avea arbitri și din Letonia, Lituania, Polonia sau Belgia.

În prima semifinală din European North Basketball League, CSO Voluntari și Liege Basket vor fi adversare marți, 9 aprilie, de la ora 17.00. Partida va putea fi urmărită pe Orange Sport 3.

*foto: Diana Jesin / Tartu Ulikool Maks & Moorits

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!