Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari încheie anul cu o victorie pe terenul Timișoarei

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.12.2023

CSO Voluntari încheie anul cu o victorie pe terenul Timișoarei

CSO Voluntari a realizat dubla în disputele din acest sezon cu SCM Timișoara. Ilfovenii au repetat isprava din tur, reușind de această dată să câștige pe terenul bănățenilor, cu scorul de 78-86. Alb-violeții tremură serios pentru calificarea în Top 10, în timp ce ilfovenii sunt aproape siguri de prezența în faza superioară a campionatului.

SCM Timișoara: Djordje Dimitrijevic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Adam Mirkovic, Laszlo Lazar

CSO Voluntari: Trevon Allen, JT Shumate, Rashard Odomes, Titus Nicoară, Alex Olah

Dimitrijevic a deblocat tabela cu un coș pe pătrundere, înainte ca Odomes să înscrie printr-un slam-dunk. Cele două echipe au păstrat echilibrul, reușind să înscrie alternativ până la scorul de 8-8. Primii care s-au distanțat la o diferență de două posesii au fost bănățenii, datorită triplelor transformate de Dimitrijevic și Mirkovic. Lazar a dus scorul la 16-10, înainte ca Nicoară și Shumate să aducă cinci puncte consecutive. Run-ul oaspeților a ajuns la 9-0, datorită lui Feazell și Tohătan, iar după 10 minute, Voluntari conducea cu 16-19.

Feazell a deschis sfertul al doilea printr-un coș de sus. Dimitrjevic a întrerupt seceta ofensivă a alb-violeților prin două aruncări libere. Lazar și-a apropiat echipa la un punct, dar tripla lui Olah făcea ca elevii lui Ainars Bagatskis să se distanțeze încă o data. Tot jucătorii români au fost cei care au redus din nou deficitul la unul de doar o posesie, mai precis Lazar și Năsturescu, dar ilfovenii au tăiat din nou elanul adversarilor cu un coș de trei, semnat de Shumate. Gazdele au găsit puterea să revină din nou, dar la pauza mare tabela indica 36-38.

Formația pregătită de Dragan Petricevic a revenit la conducere rapid, după revenirea la cabine, datorită coșului de la semi-distanță a lui Lazar și a triplei lui Kesar. Feazell le-a ținut pieptul celor doi prin reușite de sub panou. Odomes a transformat două aruncări de la linia de pedeapsă, dar Gajic a bifat trei astfel de reușite pentru a duce scorul la 46-46. Troublemakers au bifat șase puncte fără răspuns, prin trița lui Allen și and-one-ul lui Tohătan. Cei doi, alături de Feazell, au condus run-ul prin care Voluntari se distanța pentru prima oară la un avantaj de două cifre. Tabela indica 55-65 cu 10 minute înainte de final.

Ultimul parțial a debutat cu coșurile de trei transformate de Olah și Mitrovic. Cel din urmă a reușit și un coș cu fault prin care își apropia echipa de oponenți. Gazdele au reușit să vină și la cinci puncte, dar Polyak a reușit să le taie din avânt printr-un coș de afară. Scott-Grayson nu și-a lăsat formația să renunțe, iar prin patru puncte consecutive a dus scorul la 71-75. Americanul a luptat de unul singur cu armele grupării de la marginea Capitalei în final de meci, dar echipa sa a cedat în cele din urmă cu 78-86.

Titus Nicoară a reușit să termine cu un double-double datorită celor 10 puncte și 11 recuperări adunate. Alex Olah a fost cel mai bun marcator al echipei câștigătoare, cu 15 puncte, în timp ce per total cel mai bun marcator al disputei a fost un alt jucător român: Laszlo Lazar cu 17 puncte.

CSO Voluntari încheie anul cu un bilanț de 10-3, pe locul al doilea al grupei A, în timp ce SCM Timișoara se situează în afara locurilor de Top 10, cu cinci victorii și opt eșecuri.

*foto: Facebook/SCM Timișoara

5 comentarii la aceasta stire:
  • Mina Ioan :

    Vrăjeală pe bani publici!
    Domnilor politicieni, conducători ai SCM. TM, v-ați poziționat echer, în fața unor actori ieftini, căutători de imagine, spălători de creiere nevinovate, denumiți "antrenori " ,care nu au antrenat niciodată în țara lor natală. Rușine să vă fie! Păi cum să aibă jucătorii importați însoțiți de bieții români atitudine, dăruire, sacrificiu pentru echipă și oraș când în fața lor stă un "Mastodont " de aproximativ 200 kg și cu 10-12 clase absolvite! Faceți orașul de unde a pornit revoluția de rușine! Plecați acasă! Ați demonstrat suficient, în ultimii patru ani un singur meci câștigat în playoff și acela de clasament pentru locurile 7-8! Rușine să vă fie păcălicilor!

    cu 3 luni în urmă (29.12.2023)
    • Doruiovan:

      Tu ești
      Cam cretinel așa.... La ce meci te-ai uitat ???

      cu 3 luni în urmă (29.12.2023)
    Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    ?????
    mai jos este o parte dintr-un interviu dat de DP inainte de meciul cu Voluntari:
    ,,Vom lupta pentru o clasare între primele cinci echipe, ceea ce ar fi foarte bine, dar dacă nu vom reuși nu putem decât să continuăm în grupa 11-18, pentru că una peste alta ar fi un rezultat care ar reflecta posibilitățile clubului nostru, din mai multe puncte de vedere"
    astept reactia conducerii SCM,eventual daca se poate suma alocata clubului de baschet ce evolueaza in LNBM(fara grupe de juniori sau alte categorii)
    daca e cum spune DP-ul atunci trebuia sa se spuna de la inceput ca obiectivul e salvarea de la retrogradare si atunci macar stiam ca obiectivul poate fi indeplinit
    dar tare ma tem ca povestea e cu totul alta si mult mai incalcita dar,vorba aia ,,cainii latra caravana trece"si fraierii,cati mai sunt stau si latra la usa cortului

    cu 3 luni în urmă (29.12.2023)
    • Doruiovan:

      Bugetul e public
      Îți e greu sa cauți?
      https://scmtimisoara.ro/2023/02/17/a-fost-stabilit-bugetul-scm-timisoara-pentru-anul-2023/

      cu 3 luni în urmă (29.12.2023)
    • SCM Timișoara timisoara:

      DP și eleganta fugă de responsabilitate
      Altfel declarat, “o sa încercăm să ajungem în primele 5 dar e bun și un 11-18, de așteptat, să nu vă mirați!”. Șmecher grasu’

      cu 3 luni în urmă (31.12.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!