Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari închide seria cu SCM Timișoara din grupa 5-8

CSO Voluntari închide seria cu SCM Timișoara din grupa 5-8

CSO Voluntari a închis în minim de meciuri seria cu SCM Timișoara din grupa locurilor 5-8, după ce a câștigat duminică (30.04) în Banat cu 86-81. Ilfovenii se vor duela cu SCM U Craiova pentru locul 5, iar bănățenii vor avea o serie cu FC Argeș pentru locul 7.

Timișoara: Darrion Strong, Robert Schipor, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Igor Kesar

Voluntari: Lucas Tohătan, Toddrick Gotcher, Rasheed Moore, Rolland Torok, Eric Thompson

După ce scorul a fost deschis de către Voluntari, Timișoara a putut să întoarcă și a condus în premieră la 6-5 prin reușita lui Petrescu, după care a urmat un run de 13-3 pentru ilfoveni și la jumătatea primului sfert tabela a indicat 9-18. Perioada mai bună s-a menținut în favoarea vizitatorilor și ecartul de nouă lungimi s-a refăcut în diferite momente (14-23), pentru ca scorul după această perioadă să fie 16-27 pentru CSO Voluntari. Ilfovenii au avut cinci reușite atât la două, cât și la trei puncte în primele 10 minute ale partidei.

Tripla lui Mirkovic a tăiat diferența la opt puncte în debutul sfertului doi și apoi cu reușitele consecutive ale lui Gajic s-a făcut 24-31, scor la care CSO Voluntari a cerut time-out. Timișoara a continuat să reducă din handicap și apoi Tohătan și-a împărțit perechea de libere pentru a reface avansul de șapte puncte pe care l-a avut formația oaspete, după care Petrescu a avut un and-one pentru 30-34. „Leii din Banat” au putut să egaleze la jumătatea parțialului cu reușita lui McClellan de la semi-distanță (36-36) și nu peste mult timp Schipor și-a dus echipa la conducere, până la pauză diferența fiind de cel mult 6 puncte între echipe și CSO Voluntari a intrat cu 42-48 la vestiare.

Timișorenii au restabilit egalitatea în primele două minute ale reprizei secunde (48-48), Adam Mirkovic fiind cel care a finalizat cu un dunk în forță apoi și alb-violeții au revenit la conducere. Three-point play-ul lui Schipor a schimbat situația de pe tabelă la 53-50 și cu reușita lui McClellan ecartul e devenit de două posesii, dar CSO Voluntari a egalat la 58-58 cu puțin peste trei minute și jumătate din acest sfert. Situația de pe tabelă s-a schimbat în favoarea Voluntariului în ultima parte a sfertului trei, scorul după 30 de minute fiind însă egal în urma reușitei lui Petrescu, 64-64.

Oaspeții au început sfertul decisiv cu cinci puncte la rând și Dragan Petricevic a cerut time-out la 64-69, Kesar fiind cel care a oprit pe moment seria celor de la CSO Voluntari. Timișoara a ratat în primă fază șansa egalării după un deficit de șase puncte, la 72-72 fiind un coș din partea lui Kesar care și-a găsit replica prin tripla lui Morris. Thompson și apoi Tohătan au pus două posesii în favoarea lui CSO Voluntari (75-79), iar cu două minute până la final avantajul oaspeților a fost de nouă puncte. Alb-albaștrii au reușit să câștige în cele din urmă cu 81 la 86 și au închis astfel cu 2-0 la general seria.

Darko Planinic a adunat 17 puncte și 6 recuperări venind de pe bancă, următorii marcatori pentru CSO Voluntari fiind Rasheed Moore (14 puncte, 4 recuperări), respectiv Eric Thompson și Toddrick Gotcher (ambii 10 puncte).

Igor Kesar a contribuit cu 18 puncte pentru SCM Timișoara, Nikola Gajic a avut 17 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, iar Eric McClellan a încheiat jocul cu 14 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive.

CSO Voluntari se va duela cu SCM U Craiova pentru locul 5, iar SCM Timișoara și FC Argeș o să se întâlnească în lupta pentru poziția a 7-a.

*foto: Facebook CSO Voluntari Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!