Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari învinge Timișoara la capătul unui meci disputat

CSO Voluntari învinge Timișoara la capătul unui meci disputat

CSO Voluntari a obținut a 9-a victorie în actuala stagiune a Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a reușit să treacă pe teren propriu de SCM Timișoara cu scorul de 74-66 . Partida desfășurată astăzi, 13 decembrie, a fost o restanță chiar din prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2021/2022.

Echipele de start:

Voluntari: Vasiliauskas, Badiu, Gotcher, Moldoveanu, Barro
Timișoara: Vlahovic, Mocrițchi, Gajic, Mirkovic, Olah

Partida din Ilfov a debuta cu o triplă a lui Nikola Gajic. Alex Olah a mai pus 4 puncte pe tabelă în dreptul oaspeților. CSO Voluntari a răspuns cu un parțial de 13-0, cu câte o triplă venită de la Badiu, Moldoveanu și Vasiliauskas, Mocrițchi a oprit seria bună a gazdelor, iar Darrion Strong completa un three-point-play și restabilea echilibrul. În ultimele două minute ale sfertului inaugural doar gazdele au mai găsit drumul spre coș iar Gotcher avea să stabilească scorul după 10 minute de joc, 21-15. Ilfovenii au început mai bine și actul secund, reușind să ducă diferența pentru prima dată la 10 puncte, 27-17, după un slam dunk pe contraatac al lui Malcolm Lee. Timișorenii au înjumătățit rapid deficitul. CSO Voluntari a rămas în avantaj de două posesii până după jumătatea sfertului, când tabela indica scorul de 31-26. Gazdele au reușit o nouă despindere, după tripla lui Vasiliauskas iar Dragan Petricevic solicita timp de odihnă. Jocul a fost încâlcit în următoarele secvențe. Nikola Gajic a marcat un coș de la distanță, primul din acțiune după time-out și ecartul revenea la doar 5 puncte. Finalul de repriză a fost mai alert iar Marcu Badiu avea să stabilească scorul pauzei, în urma unui coș pe sirenă după o recuperare ofensivă, 40-35 pentru CSO Voluntari.

Jocul s-a reluat cu un ritm alert și se ajungea rapid la 45-43. Gotcher cu o triplă și Lee cu un lay up își distanțau din nou echipa pe tabelă. Ivan Lilov cu un coș pe recuperare ofensivă nu le-a permis ilfovenilor să-și extindă run-ul. CSO Voluntari a continuat să rămână la conducere pe tabelă a rămas dar s-a marcat destul de puțin până la finalul sfertului trei, când se consemna scorul de 56-51. În primele două minute doar gazdele au reușit să puncteze și asta exclusiv de la linia de fault iar diferența creștea la 9 puncte. Olah a reușit să oprească seceta pentru echipa sa, cu un coș simplu din apropiere, după trei minute scurse din sfert. Voluntari a găsit la rândul ei primul coș din acțiune în actul decisiv pentru Badiu, care marca de la distanță. Răspunsul venea de la Mirkovic, care înscria spectaculos cu un reverse dunk. Scorul a fost strâns de o triplă a lui Lilov, 64-58, cu 5 minute rămase de joc iar Sasa Ocokoljic a oprit jocul cu un time-out. Ilfovenii au reacționat bine și au dus diferența la 11 puncte în următorul minut de joc. A fost desprinderea decisivă, chiar dacă oapseții nu au cedat lupta până la final. Partida din Arena Gabriela Szabo s-a încheiat cu scorul de 74-66 pentru CSO Voluntari.

Vlad Moldoveanu a fost omul meciului cu 17 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Toderrick Gotcher și Sarunas Vasiliauskas au contribuit fiecare cu câte 12 puncte iar Badiu și Thompson au marcat fiecare câte 10 puncte.

Alex Olah a fost cel mai bun jucător al oaspeților cu 18 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Nikola Gajic și-a trecut în cont 13 puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive. Darrion Strong a venit de pe bancă cu 13 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

Foto: David Pasarica/SPORT PICTURES

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!